Αν κάτι απέδειξε η (δεύτερη, μετά το 1998) εμφάνιση των Pulp στην Αθήνα, είναι ότι ο Jarvis Cocker είναι τώρα, στα 48 του πλέον χρόνια, ο καλύτερος άντρας περφόρμερ-σλας-frontman όχι μόνο της brit pop γενιάς, αλλά της γενιάς του γενικότερα –εκτός φυσικά από το γεγονός ότι το “Disco 2000” και το “Common People” είναι δυο από τα καλύτερα ποπ τραγούδια της δεκαετίας του 1990.

Pulp_3Και δεν είναι μόνο η σκηνική παρουσία του Jarvo εν γένει (τα κοκάλινα  μαύρα γυαλιά, το αναμαλλιασμένο του μέτωπο ή το καχεκτικό του και ψηλόλιγνο κορμί) που σε τραβάνε θες δεν θες στο σανίδι. Είναι κι αυτή η παροιμιώδης εμμονή του με τις ημερομηνίες (σε κάθε σταθμό της περιοδείας, ανακοίνωνε στο κοινό 3-4 διάσημα ιστορικά πρόσωπα που είχαν γενέθλια την ημέρα εκείνη, απαγγέλλοντας μια διάσημη τους ατάκα), η ικανότητα των μιμήσεων του (δεν είναι κι εύκολο να κάνεις τόσο καλά επί σκηνής τον Robert Plant) ή το τακτικό του ραντεβού με τον σαρκασμό (την ώρα που έπινε μπύρα Fix, αναρωτήθηκε πώς θα τη ζητούσε, λόγω του ονόματος της, στην Αγγλία) που δείχνει έναν άνθρωπο ανώτερης ευφυΐας.

Είναι επίσης οι στίχοι σε τραγούδια όπως τα δύο προαναφερθέντα και μερικά ακόμη –π.χ. τα “F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.L.O.V.E”, “Sorted For E's & Wizz”, “Babies”, “Mis-Shapes” (το οποίο μας ανακοίνωσε πάντως πως το σιχαίνεται), το “This Is Hardcore”, το εξαιρετικό κι υποτιμημένο “Sunrise” και το “Razzmatazz” οι οποίοι ανέδειξαν τον ίδιο μα και τους υπολοίπους τέσσερις Pulp στα σημαντικότερα «αποπαίδια της brit pop» γενιάς (το ντοκιμαντέρ Live Forever τα λέει καλύτερα σχετικά με το θέμα αυτό). Έλαμψε βέβαια δια της απουσίας του ο Russell Senior και το βιολί του, μείναμε με την απορία ποιανού ή ποιανής ήταν το ροζ γυναικείο εσώρουχο που πετάχτηκε στην σκηνή και γκρινιάξαμε που δεν παίχτηκε κανένα τραγούδι από το Separations του 1992 (ειδικά ο ύμνος “Death II”, το καλύτερο, κατ’ εμέ, τραγούδι της δισκογραφίας τους).

Pulp_2

Αλλά από το εναρκτήριο λάκτισμα της βραδιάς στο Terra Vibe με το “Do You Remember The First Time?” μέχρι το φινάλε του “Mis-Shapes” κάπου 100 λεπτά αργότερα σκεφτόμουν: όταν με το καλό βγει στη σύνταξη ο Τζάρβο, ποιος θα μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια; Η απάντηση είναι «κανείς». Γιατί, σε αντίθεση με όλους εμάς τους 4.000 από κάτω, ο Cocker δεν είναι καθόλου μα καθόλου «συνηθισμένος». Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι αν είναι και «άνθρωπος»...

Setlist

Do You Remember the First Time?
Joyriders
Help The Aged
Bad Cover Version
Something Changed
Disco 2000
Sorted For E's & Wizz
F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.L.O.V.E
I Spy
Babies
Underwear
This Is Hardcore
Sunrise
Bar Italia
Common People

Encore:
Party Hard
Razzmatazz
Mis-Shapes

Pulp_4

Pulp_5

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured