Φωτογραφίες: Μυρσίνη Πατακάκη

Το βράδυ της Δευτέρας μας βρήκε στο Block33 για να παρακολουθήσουμε το live του Phil Shoenfelt, τον οποίο θα έβλεπα προσωπικά για τρίτη φορά. Σε αυτήν όμως την περίσταση με ολόκληρη τη μπάντα του, τους Southern Cross. Φτάσαμε λοιπόν με τη Μυρσίνη κατά τις 9 το βράδυ στον συναυλιακό χώρο, μιας και δεν θέλαμε να χάσουμε τα δυο support σχήματα, αμφότερα ονόματα της τοπικής σκηνής (εντάξει, ο ένας κατά το ήμισυ!).

Περίπου στις 9.30 λοιπόν, βγήκε στη σκηνή ο Stefan Schwertdfeger για ένα Big Sleep ακουστικό σετ. Έχω ξαναγράψει γι’ αυτόν, πρόκειται για έναν άψογο performer, ακόμα και μόνο του. Μας χάρισε λοιπόν ένα όμορφο μισάωρο και αποχώρησε. Κατά τις 10 και κάτι υποδεχτήκαμε την έκπληξη της βραδιάς: τους νεοσυσταθέντες Θεσσαλονικείς Jesterdays, ένα σχήμα με βάση στο folk rock, αλλά και έντονα στοιχεία από indie και post-punk στη μουσική τους. Έπαιξαν για ένα 45λεπτο περίπου, τα όποια λάθη ήταν μη αντιληπτά από το απαίδευτο αυτί και αποδείχθηκαν γεμάτοι ενέργεια. Πολύ δεμένη μπάντα, με μια πολύ όμορφη γυναικεία φωνή στο ρόστερ τους. Ελπίζουμε και σε περισσότερες εμφανίσεις.

Ο Shoenfelt με τους Southern Cross εμφανίστηκε επί σκηνής γύρω στις 23.00. Οφείλω να ομολογήσω ότι στην αρχή με ξένισε –μιας και τον είχα δει ήδη δυο φορές σε ακουστικό σετ και η φουλ μπάντα μου φάνηκε σαν υπερβολή. Αλλά αποδείχτηκε γρήγορα ότι απλώς έφταιγε που τον είχα συνηθίσει αλλιώς. Οι Southern Cross ξέρουν να ακολουθούν πιστά τον frontman τους, αυτοσχεδιάζοντας όπου μπορούν και οι ίδιοι. Δεν έλειψαν φυσικά τα γνωστότερα κομμάτια του σχήματος (ενδεικτικά, τα “Only You”, “Dead Flowers For Alice” και “Charlotte’s Room”) μαζί με άλλα λιγότερο γνωστά, καθώς και τα όποια σχόλια του Phil ενδιάμεσα. Η επαφή τους με το κοινό πολύ καλή, γενικά επρόκειτο για πολύ ζεστά άτομα. Ο δε Phil είχε και την υπομονή να καθίσει να υπογράψει αυτόγραφα και να βγει φωτογραφίες με τον κόσμο, μετά τη συναυλία.

Το κοινό ήταν μικρό μεν αριθμητικά (Δευτέρα γαρ), όλοι όμως όσοι πήγαν ως το Block 33 ήξεραν γιατί πήγαν εκεί –δεν επρόκειτο για τουρίστες. Φαινόταν ότι τους άρεσε και με το παραπάνω ο Phil, αφού δεν σταματούσαν να ζητάν κι άλλο. Προς το τέλος της συναυλίας, ανέβηκαν επί σκηνής κι έπαιξαν μαζί με την υπόλοιπη μπάντα ο Stefan και ο «Βαρώνος» Ανάστης (Θεσσαλονικιός μουσικός, πολύ φίλος του Phil). Κάπως έτσι, μας αποχαιρέτησαν μετά από συνολικά 100 (περίπου) λεπτά παιξίματος. Ελπίζουμε να μας ξανάρθουν σύντομα και να έχουν εξίσου δυνατά support!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured