Δεν είμαι σίγουρος αν όσοι έσπευσαν να γεμίσουν ασφυκτικά τον μεγάλο χώρο του γηπέδου Tae Kwon Do ήξεραν τι ακριβώς θα έβλεπαν και πώς ακριβώς εμπλεκόταν σε αυτό το όνομα των Gorillaz. Ίσως να σκέφτηκαν, όπως κι εγώ, πως ό,τι κι αν ήταν ήθελαν να είναι παρόντες. Εξάλλου η FAQ, η οποία διοργάνωσε το event για να γιορτάσει τα δεύτερα γενέθλιά της, το είχε ξεκαθαρίσει απόλυτα. Θα πρέπει επομένως να ήταν αφελής όποιος πίστευε ότι θα βλέπαμε τον Damon Albarn επάνω στη σκηνή με άλλους μουσικούς, να παίζει ζωντανά τα τραγούδια της «μπάντας» του. Το κάνει σπάνια και δεν θα το έκανε τώρα...

Εξάλλου και το όνομα το έλεγε καθαρά: για sound system επρόκειτο. Άρα ουσιαστικά θα απολαμβάναμε ένα DJ set, συνοδεία οπτικού υλικού από τα αγαπημένα καρτούν. Συμπληρωματικά υπήρχαν πάντως και 2 ακόμη άτομα επί σκηνής δίπλα στον DJ Kofi (επίσημο DJ των Gorillaz), ο Pauly και ο Remy, οι οποίοι έπαιξαν ντραμς και κρουστά, δίνοντας περισσότερη έμφαση στα beats των κομματιών. Όχι ότι καλοβλέπαμε κανέναν από τους τρεις, μιας και στέκονταν πίσω από κουρτίνα -που μάλιστα γυάλιζε όταν ήσουν πολύ μπροστά, όπως με πληροφόρησαν φίλοι οι οποίοι βρέθηκαν εκεί. Εμείς παρακολουθήσαμε ψύχραιμα από τις κερκίδες και είδαμε (μάλλον) καλύτερα το όλο θέαμα.

Το λίγο περισσότερο από 1 ώρα πρόγραμμα ήταν πολύ προσεγμένο και δυναμίτης στις εντάσεις του, είχε δε μια μέτρια σχέση με Gorillaz, από την άποψη ότι παίχτηκαν απλά κάμποσα από τα τραγούδια τους ενδιάμεσα σε άλλα. Από το ξεκίνημά του κιόλας, το set μας ταρακούνησε με ένα μπάσο που έκανε το κάθισμά μου –και το στομάχι μου– να τρίζει, απειλώντας να ξεκολλήσει τα σφραγίσματα από τα δόντια μου! Η συνέχεια κύλησε στο ίδιο μοτίβο, κρύβοντας μερικές ευχάριστες μουσικές εκπλήξεις. Πρόχειρα παραθέτω κάποιες απ' αυτές: το “I Want You Back” των Jackson 5, που κάθε DJ σεβόμενος την τέχνη του οφείλει να παίζει κάθε φορά που γυρίζει δίσκους πίσω από πλατώ, ο Dizzee Rascal ο οποίος τραγούδησε κι αυτός εικονικά από τη γιγαντοοθόνη το “Fix Up Look Sharp”, το “You Got The Love” που ακούστηκε αν δεν κάνω λάθος στην αυθεντική του εκτέλεση από την Candi Statton (κι όχι από τη γνωστότερη πρόσφατη της Florence), το mash up όπου μπλέχτηκε το “DARE” με το τρέχον χιτάκι της Kesha “Tik Tok”, το “You Give Love A Bad Name” των Bon Jovi, το “Satisfaction” των Rolling Stones, το “We Will Rock You” των Queen, το “Pump It” των Black Eyed Peas, το “Paper Planes” της M.I.A.

Εμβόλιμα στα παραπάνω παίχτηκαν και τα τραγούδια των Gorillaz, αλλά σε καμία περίπτωση όλα τους που αγαπάμε. Εντάξει, το “Clint Eastwood” ήταν εκεί, το ίδιο και το “Feel Good Inc.”, το “Last Living Souls”, το “Punk” και το καινούργιο τους single “Stylo”, μαζί με μερικά ακόμα από το νέο άλμπουμ Plastic Beach, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα. Όλα αυτά συνέθεσαν ένα μουσικό παζλ που πολύ το απολαύσαμε. Και νομίζω το ίδιο έκαναν όλοι, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι έπεσε πολύς χορός στο αχανές άτυπο dancefloor.

Ευχόμαστε βέβαια να δούμε κάτι περισσότερο από Gorillaz στο προσεχές μέλλον, συναυλιακά μιλώντας. Πάντως και το sound system τους στο Tae Kwon Do δεν ήταν καθόλου άσχημο! Και θα ήθελα να μείνω περισσότερο στον χώρο για να τσεκάρω τα υπόλοιπα ονόματα της βραδιάς (την οποία είχαν ανοίξει χαριτωμένα οι Cyanna, που όμως συγγνώμη μα δεν είναι του γούστου μου), τους Glimmers και Mickey Moonlight, μα έπρεπε να σπεύσω στο Bios, όπου έπαιζαν ταυτόχρονα κάποια άλλα ονόματα, τα οποία δεν χάνονταν με την καμία.

{youtube}MU_2uPSulbA{/youtube} 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured