Φωτογραφίες: Olga K. (http://www.nef-blue-pages.com)

Τα καλύτερα έρχονται πάντα απροειδοποίητα. Περίμενες λίγο κόσμο στο Gagarin; Πάρε έναν γεμάτο χώρο (ήδη από την έναρξη του support, το οποίο δεν πρόλαβα παρά στο φινάλε), με τον κόσμο να έχει ακροβολιστεί μέχρι και τις πιο απρόσιτες γωνιές του εξώστη. Περίμενες μια βραδιά ενδιαφέρουσα δε, διόλου αξιομνημόνευτη δε; Πάρε 75 λεπτά απόλυτης shoelectronica (ή μήπως να το ονομάσουμε electrogaze;) να σου τρυπάει το τύμπανο των αυτιών σου μέχρι το σημείο να ματώσουν! Περίμενες μπουκωμένο ήχο; Πάρε ένα Gagarin με τον τελειότερο ήχο που έχω ακούσει τα τελευταία 2-3 χρόνια. Περίμενες μια ξενέρωτη μπάντα; Πάρε έναν αεικίνητο Anthony Gonzales κι έναν drummer-μηχανή.

Οι κιθάρες είναι επώδυνες και τα keyboards δεν δείχνουν οίκτο. Ορμάνε πάνω σου, σε πιάνουν από τα μούτρα, σε πετάνε κάτω και σε ξανανεβάζουν σε χρόνο dt. Θα αποφύγω τις γραφικές εκφράσεις «μυσταγωγία», «μέθεξη» και «κάθαρση» γιατί δεν είναι αυτό που καθιστά τους Μ83 τόσο ξεχωριστούς. Αυτό που έκανε 500 άτομα να χορεύουν χθες ήταν μια σειρά από τραγούδια, τα οποία, ανεξάρτητα αν ήταν ορχηστρικά ή αν είχαν στίχους, είχαν μέσα τους ζωή. Live ακούγονταν ακόμη πιο ζωντανά από τα στουντιακά τους αντίστοιχα. Τα “Run Into Flowers”, “Graveyard Girl”, “Couleurs”, “Teen Angst”, μερικά ακόμη που δεν θυμάμαι μετά από τόσο σφυροκόπημα καθώς και το κομμάτι το οποίο έκλεισε τη συναυλία πριν το encore, το “A Guitar And A Heart” κατάφεραν να κρατούν την ηλεκτρική τους γοητεία ακόμη και κάτω από πολλά ντεσιμπέλ θορύβου, παραμόρφωσης και λοιπών εφέ. Κι ο Gonzales δεν βγάζει μιλιά: ζήτημα είναι αν είπε ένα ξερό «hello» - αφήνει τη μουσική να μιλήσει αντί γι’ αυτόν.

Κανείς δεν πρέπει να έμεινε παραπονεμένος χθες – ίσως να μας πείραξε όλους η μικρή διάρκεια του σετ. Όλα τα υπόλοιπα, όμως, ήταν τέλεια. Κι όπως είπε μια κοπέλα δίπλα μου από το κοινό «ήταν η ιδανική συναυλία για να είσαι ερωτευμένος». Εγώ πάλι νομίζω ότι, με ένα τόσο υπέροχα νυχτερινό soundtrack, ακόμη κι αν δεν ήσουνα, θα μπορούσες άνετα να δαγκώσεις τη λαμαρίνα οποιαδήποτε στιγμή…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured