Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι Apoptygma Berzerk πατούσαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος για πρώτη φορά, σε μια περίοδο που έμοιαζε τόσο διαφορετική από την τωρινή. Το electro τότε βρισκόταν στη μεγάλη του έκρηξη στη χώρα μας, τα events στα διάφορα αθηναϊκά clubs ξεφύτρωναν το ένα μετά το άλλο και ο νέος κόσμος που ξαφνικά συνέρεε στους γειτνιάζοντες με το dark ιδίωμα, χώρους θα αποτελούσε τη βάση των σημερινών clubbers.

Όλοι θυμόμαστε εκείνη την μετριότατη εμφάνιση του Groth και της παρέας του στο Ρόδον όπου αναρωτιόσουν τι είδους μπάντα είχες πάει να παρακολουθήσεις. Η εντελώς rock χροιά του τότε live τους είχε ξενίσει, παρ’ ότι είχε θεωρηθεί περισσότερο ‘’τίμια’’ σε σχέση με τις κονσέρβες που κυκλοφορούσαν. Προσθέστε την, όχι και τόσο νηφάλια κατάσταση στην οποία ευρισκόταν ο frontman και η εικόνα μιλά από μόνη της.

Φέτος τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Η όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε τίποτα δε θύμισε το μακρινό 2002. Το dark κοινό, στα χρόνια που πέρασαν, έσβησε τη δίψα του για τέτοιου είδους συναυλίες. Και τι δεν είδαμε στο διάστημα που μεσολάβησαν: ολόκληρη η αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής electro σκηνής παρήλασε από τις αθηναϊκές σκηνές με μοιραίο επακόλουθο το ενδιαφέρον για τα συγκροτήματα του είδους να έχει αισθητά μειωθεί.

Έτσι λοιπόν, μπροστά σε μικρότερο κοινό πλέον, οι Apoptygma –με το καινούργιο και αμφιλεγόμενο album τους- έδωσαν μια σαφώς ανώτερη παράσταση που σε ελάχιστα πράγματα θύμιζε το προηγούμενο live τους. Τα προηχογραφημένα αποτέλεσαν την πλειοψηφία με αποτέλεσμα ο ήχος να είναι πολύ καλύτερος και ο –α λα Molko- Groth βρισκόταν σε μεγάλα κέφια, ευτυχώς σε πνευματική διαύγεια και υποδειγματική επικοινωνία με το κοινό το οποίο ξεσήκωνε με χαρακτηριστική άνεση. Το setlist άλλωστε ήταν ιδανικό για να απογειώσει και απόλυτα ισορροπημένο: τα παλιά καλά Deep Red, Burning Heretic, Bitch, Kathy’s Song, Starsign, Love Never Dies, τα καινούργια In This Together, You Keep Me From Breaking Apart, Lost In Translation και τα all time classics Eclipse, Non Stop Violence, Until The End Of The World, Unicorn, μαζί με την απρόσμενη διασκευή στο αγαπημένο Shine On των House Of Love. Με λίγα λόγια και προς τέρψη όλων όσων βρέθηκαν στο Gagarin, οι Apoptygma Berzerk κατάφεραν να ξεσηκώσουν, να κάνουν κέφι, να δημιουργήσουν κατάσταση.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured