Live των Wu Tang Clan στην Αθήνα; Too good to be true σκεφτήκαμε όταν ανακοινώθηκε. Ο κατά τ' άλλα αισιόδοξος Κανελλόπουλος προέβλεπε στο Sonik ότι κάτι δε θα πάει καλά και όντως κάπως έτσι συνέβη. Το live έγινε μεν, αλλά έδωσαν το παρόν τρεις μόνο από τους Wu, οι Cappadonna, Raekwon και Masta Killa. Ο Ol' Dirty Bastard μας κοιτάζει από ψηλά, οι GZA, RZA, Ghostface και Method Man δεν ήταν έτσι και αλλιώς στο πρόγραμμα, ενώ ο Ispectah Deck μάλλον ενοχλήθηκε από την ακύρωση της πρόσφατης συναυλίας του και δεν ήρθε ούτε αυτή τη φορά.

Πάω στοίχημα ότι οι περισσότεροι που ξεκίνησαν την Παρασκευή για το Ροδον είχαν το μυαλό τους ακριβώς ένα χρόνο πίσω. Στην απίστευτη εμφάνιση του RZA στο Gagarin (review εδώ ). Ο πήχης όμως είχε ανέβει πολύ ψηλά από τον "εγκέφαλο" των Wu και δεν περιμέναμε από τους υπολοίπους να τον ξεπεράσουν. Έτσι και έγινε εν πολλοίς ... αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ξεκίνημα με τον καλό J-Ro των Alkaholiks πίσω από τα decks και τον Wildchild των Lootpack στο μικρόφωνο να προσπαθεί σκληρά να ζεστάνει τον κόσμο. Τι δεν έκανε ο Wildchild. Παρότρυνε το κοινό, πείραζε τα decks, έδωσε ρεσιτάλ flow με a cappella rapping ... μέχρι και φιγούρες breakdance επί σκηνής έκανε. Συμπλήρωσε σχεδόν μια ώρα μέχρι να δώσει τη θέση του στον σαρωτικό Cappadonna που μπήκε εντυπωσιακά. Καπέλο, μαύρο γυαλί, πετσέτα στους ώμους και ένα ασταμάτητο επιθετικό rapping, παίζοντας ταυτόχρονα και με τους μείκτες. Έδωσε ρέστα με τη δυναμική του παρουσία, πριν φωνάξει και τους υπόλοιπους στη σκηνή. Εκείνη τη στιγμή, με το που έσκασαν τα πρώτα beats του C.R.E.A.M. πήρε φωτιά και το Ροδον, κάτι που επαναλαμβανόταν όποτε ακουγόταν και κάποια ρίμα από τις πρώτες κυκλοφορίες των Wu.

Στην παρότρυνσή τους στη συνέχεια να ανέβουν κοπέλες στη σκηνή τα κατάφεραν καλύτερα από ότι ο RZA πέρσι και συγκέντρωσαν τουλάχιστον μια δεκάδα. Ο χαμός συνεχίστηκε με κατάβρεγμα σαμπάνιας, πολύ χορό και ιδρώτα από το κοινό. Η αμεσότητα και η επαφή με τον κόσμο ήταν άξια αναφοράς, με τον Cappadonna να κατεβαίνει με το μικρόφωνό του και να ραπάρει ανάμεσα στον κόσμο, ενώ ο Wildchild από τα μετόπισθεν να τα λεει με το κοινό και να πουλάει τα cd του.

Το Ροδον ήταν σχεδόν γεμάτο, με τους γνώριμους 'rock' θαμώνες πάλι να απουσιάζουν από ένα αντίστοιχο event. Με εξαίρεση τον Cappadonna οι υπόλοιποι στη σκηνή έπαιρναν τις ανάσες τους και γενικά δεν οδήγησαν το show στο μεγάλο μπαμ όπως έγινε πέρσι στο Gagarin (Ok! σταματάω τις συγκρίσεις). Σε γενικές γραμμές όλα κύλησαν κατά τα αναμενόμενα, σε μια δυνατή και πραγματική hip hop βραδιά, από τις λίγες που έχουμε την τύχη να παρακολουθούμε στα μέρη μας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured