Mία από τις πλέον έντονες γυναικείες περσόνες στην ηλεκτρονική μουσική υποδεχθήκαμε -για πολλοστή φορά- στη Βαρκελώνη. Η Miss Kittin, που πλέον υπόγραψε συμβόλαιο με το club Razzmatazz, παρουσιάζει τα dj set της πια εκεί με συχνότητα περίπου 3 μηνών. Για όσους δεν γνωρίζετε «τι εστί Razzmatazz», να πούμε ότι πρόκειται για ένα club 3.700 τ.μ., με 5 ανεξάρτητα και αυτόνομα stages, το καθένα από αυτά με το δικό του ιδιαίτερο μουσικό στιλ και την δική του διακοσμητική άποψη.

Εδώ διοργανώνονται συναυλίες (όπως λόγου χάριν αυτή των INTERPOL 24/4, που όλοι αναμένουμε αγωνιωδώς), γιορτές (αλλά όχι πανηγύρια), εκθέσεις, φωτογραφίσεις, επιδείξεις μόδας και διαφημιστικά-κινηματογραφικά γυρίσματα. Η Miss Κittin, πέρα από τα προαναφερόμενα, τρέφει κάποια αδυναμία για την Ισπανία και ιδιαίτερα για την πόλη μας, αφού το 2000 είχε μία από τις πιο σημαντικότερες εμφανίσεις της ever στο SONAR, γεγονός που την βοήθησε ποικιλοτρόπως στη μετέπειτα εξέλιξή της και επιπρόσθετα το 2002 στο Βericassim festival που σίγουρα ήταν για εκείνη το πλέον σημαντικό γεγονός εκείνης της χρονιάς.

Ντυμένη σχεδόν στα μαύρα, στιλάτη όμως όπως πάντα, η “gata gala” (=κομψή γάτα, όπως την αποκαλούν αρκετοί Ισπανοί fan της) μας έκανε να χορέψουμε και να περάσουμε όμορφα άλλη μια φορά. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο στριμωγμένοι ήμασταν για 3 ώρες από όλο τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει το 5ωρο dj set της. Παρόλη όμως την μειωμένη αναλογία χώρου που αντιστοιχούσε στον καθένα μας χορεύαμε κάτω από τους kicking, techo-deep, μιξαρισμένους με funny tunes, electro ήχους της. Σε τακτά χρονικά διαστήματα άρπαζε η ίδια το μικρόφωνο και πρόσθετε κάτι πολύ ενδιαφέρον στη μουσική της, τη φωνή της (και μάλιστα πόσο ενδιαφέρον να μαθαίνεις ότι ποτέ δεν έκανε μαθήματα φωνητικής). Επιφωνήματά που ακούγονταν ασταμάτητα, εκαντοντάδες σηκωμένα χέρια στον αέρα λες και περιμένουν σαν πεινασμένοι όλοι το «μάννα εξ’ ουρανού» και πέντε ώρες (ακριβώς όπως μας είχαν υποσχεθεί οι υπεύθυνοι του Club) μέσα στις οποίες ακούσαμε φυσικά και tracks από το τελευταίο της άλμπουμ το «I COM». Κομμάτια όπως το clone me, kiss factory, allergic και ο κόσμος να χορεύει σαν τρελός και χωρίς σταματημό.

Κοιτώντάς την, βλέπεις από το χαμόγελό της ότι και εκείνη το διασκέδασε όσο και εμείς. Όπως και η ίδια έχει εξάλλου δηλώσει “I care first to have fun with myself so that I can transfer it to the audience”... Μπορώ όμως να φανταστώ τι μπορεί μόνο να απογοήτευσε την γαλλίδα dj εκείνη την μέρα… H ΒΡΟΧΗ... Αφού λατρεύει τον ήλιο και η αλήθεια είναι πως το Βερολίνο που κατοικεί τώρα δεν φημίζεται για τις ζεστές-ηλιόλουστες μέρες του. Tέλος, ιδανικό: δεν υπήρχε πιο ατμοσφαιρικό κομμάτι εκτός του “Happy Violentine” για να να μας πεί καληνύχτα η πολλά υποσχόμενη dj της electro…

Το τέλος όμως ήταν μάλλον σχετικό: κατά τις 6.30 το πρωί το πάρτυ συνεχιζόταν στον δρόμο μπροστά του club...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured