Το avopolis πάντα πιστό στη ακρόαση της καλής μουσικής, από την φετινή χειμερινή περίοδο θα δηλώνει "παρών" στα μουσικά happenings που θα λάβουν χώρα στο απόλυτο και αυθεντικό Jazz Club της πόλης. Το Half note εγκαινίασε τον φετινό μουσικό χειμώνα την περασμένη Παρασκευή με έναν μάγο της Jazz Funk. Ο λόγος για τον οργανίστα Νεοϋορκέζο Dr. Lonnie Smith.

Αν και πιτσιρικάς ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της τζάζ με τρομπέτα, γρήγορα το όργανο Hammond τον κέρδισε όταν πήγαινε στις εκκλησίες και έτσι αποφάσισε να μάθει τα πάντα για αυτό. Ηχογράφησε τα πρώτα του άλμπουμ στην θρυλική Blue Note και η καριέρα του αριθμεί πάμπολλες μουσικές συνεργασίες -ανάμεσά τους και με τον Miles Davies- και πάνω από 30 δισκογραφικές δουλειές. Ο Dr. Lonnie Smith έδωσε στην τζάζ μια άλλη αισθητική μέσα από το μαεστρικό παίξιμο του Hammond και αποτελεί πλέον έναν από τους αδιαμφισβήτητους μετρ της jazz funk τις 3 τελευταίες δεκαετίες.

Εμείς πήγαμε στην πρώτη από τις 7 εμφανίσεις του "Doctor" στο τζάζ club της Τριβωνιανού 17 και οι εντυπώσεις μας ήταν εξαιρετικές. Ο Dr. Lonnie Smith μας πρόσφερε στιγμές υψηλής μουσικής αισθητικής με τις "jazz συνταγές" του που σε συνδυασμό με το παθιασμένο και γεμάτο ζωντάνια και νεύρο παίξιμο του hammond ενθουσίασαν το ακροατήριο που γέμισε το μαγαζί στο opening για τον φετινό μουσικό χειμώνα. Έδεσε ιδανικά τις τζαζ μελωδίες του με τις blues διαθέσεις του δεξιοτέχνη κιθαρίστα που ακούει στο όνομα Jimmy Ponder και στο διάρκειας 2 περίπου ωρών χορταστικό σετ ο ''Doctor'' σε μεγάλα κέφια μας παρουσίασε μερικές μόνο από τις συνθέσεις του που στάθηκαν ωστόσο ικανές να τον αποθεώσουν οι θαμώνες που γέμισαν το τζαζ κλαμπ. Το ρεπερτόριο του Lonnie Smith, μάλιστα, είναι αρκετά πληθωρικό ώστε όπως και ο ίδιος επισήμανε "κάθε βραδιά θα παρουσιάζει και διαφορετικές μουσικές στιγμές της καριέρας του".

Να είχα τον χρόνο και θα τον παρακολουθούσα ευχάριστα και τις εναπομείναντες 7 βραδιές αλλά φευ! Πάντως, όταν συμβαίνουν καλά και προσεγμένα μουσικά happenings ειδικά στον χώρο της τζαζ, ο κόσμος που γνωρίζει από καλή μουσική ξέρει πάντα να ανταποκρίνεται γιατί έχει αισθητήριο - ακόμα και αν μέσα στην πληθώρα των επιλογών που έχει δοκιμάζεται τόσο η υπομονή του όσο και το γούστο του!

Για τους λάτρεις της καλής τζαζ μουσικής αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για να ανηφορίσετε προς Μέτς σήμερα και να δείτε από κοντά τον σημαντικό αυτό καλλιτέχνη από την Νέα Υόρκη. Κι από την Παρασκευή την σκυτάλη στην μουσική σκηνή του Half Note παίρνει η επίσης Νεοϋορκέζα από το Χάρλεμ Janice de Rosa που, καίτοι λευκή, οι μουσικές καταβολές της είναι αμιγώς αφροαμερικάνικες.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured