Εισαγωγή - σχόλια
2η μέρα
3η μέρα
4η μέρα

“Μόλις” 17 μπάντες, Dj’s και λοιπές δυνάμεις. Κατ’ αρχήν να σας πω ότι απέφευγα συστηματικά τις Σκανδιναβικές μπάντες (που ήταν και πολλές!), οπότε μην περιμένετε εντυπώσεις από συγκροτήματα και καλλιτέχνες με δυσπρόφερτα ονόματα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Λοιπόν, σήμερα το πρόγραμμα είχε Blonde Redhead, τους οποίους δεν πρόλαβα να δω αλλά τους είχα πετύχει πριν ενάμιση μήνα στο Βερολίνο. Αν κρίνω όμως από εκείνη την Βερολινέζικη εμφάνιση αλλά και από την κριτική της επίσημης εφημερίδας του Roskilde τότε πρέπει να ήταν ένα από τα «αουτσάιντερ» του φεστιβάλ που κέρδισε τις εντυπώσεις, κάτι σαν την Ελλάδα στο euro ένα πράγμα. Αλλά “όλα τα λεφτά» ήταν οι “TV on the radio”. Αν και κατευθυνόμουν προς την Pavillion Stage με την ρήση «όπου ακούς πολλά αστεράκια κράτα και μικρό καλάθι» η συναυλία αυτών των Μπρουκλινέζων αποδείχθηκε «λίρα εκατό» (όπως λεει και ο Σκουντής στις μεταδόσεις του). Άσε που διέλυσε όλες μου τις αμφιβολίες ότι αυτό το υβρίδιο dub, soul, jazz, gospel, doo wop, electronica και rockabilly που ακούμε στον δίσκο τους, δεν θα μπορούσε με τίποτα να μεταφερθεί πάνω στην σκηνή. Ο τραγουδιστής Tunde Adebimpe έμοιαζε να είχε πουλήσει την ψυχή του σον διάβολο με αντάλλαγμα «θεϊκή» φωνή, ενώ το σετ έμοιαζε κάπως απογυμνωμένο από τα ηλεκτρονικά στοιχεία του δίσκου τους και έρεπε (προς τέρψιν των παρευρισκομένων που χτυπιόντουσαν ασταμάτητα) προς πιο ροκ μονοπάτια.

Ε, ύστερα από αυτό αλλά και από την πεντάωρης διάρκειας ταξίδι που είχαμε κάνει το ίδιο πρωί, που κουράγιο να τραβηχτείς μέχρι την Joss Stone, που ωραία δεν λεω αλλά άμα είσαι και κουρασμένος τα χασμουρητά δεν τα γλιτώνεις. Προτίμησα κουβέντα με δημοσιογράφους από βρετανικά, σκοτσέζικα και ιρλανδικά έντυπα και ραδιοφωνικούς σταθμούς και δωρεάν μπύρες στο media area.

Το μόνο που κατάφερε να με ξυπνήσει ήταν τα ουρλιαχτά 60.000 ατόμων όταν ανέβηκαν στην «πορτοκαλί σκηνή» οι Korn. Ναι, είχαν τον περισσότερο κόσμο από οποιονδήποτε άλλο σε ολόκληρο του φεστιβάλ, ναι είχαν το πιο φανατικό κοινό και ναι θα σας άρεσαν αν έχετε πείσει τον εαυτό σας να σας αρέσουν. Για περισσότερες λεπτομέρειες ατυχήσατε αφού είμαι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να σας περιγράψω ένα συγκρότημα που ο τραγουδιστής κάνει τον καλύτερο «βόθρο» (από ότι μου ψιθύρισαν εκεί).

Εισαγωγή - σχόλια
2η μέρα
3η μέρα
4η μέρα

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured