Εισαγωγή - σχόλια
1η μέρα
3η μέρα
4η μέρα

Παραλίγο να μιλούσαμε για το απόλυτο back-to-back συναυλιακό συμβάν πάνω στην ίδια σκηνή, αλλά ο γιατρός του κυρίου Bowie τον συμβούλευσε να μην ταξιδέψει στην Δανία και να ακυρώσει την περιοδεία του. Έτσι οι Pixies «αναγκάστηκαν» να ανέβουν στην σκηνή μετά τους ανεκδιήγητους Slipknot που αντικατέστησαν την τελευταία στιγμή τον Bowie. Χάρηκα τόσο πολύ με κάποια κοριτσάκια που την στιγμή που έπαιζαν οι Slipknot και ήταν σαν να παρακολουθείς κακή αντιγραφή από αγώνα Wrestling, είχαν σηκώσει ένα πανό που έγραφε “Fuck you, You are not Bowie”. Εύγε! Τώρα όσον αφορά στους Pixies, τα ξέρετε λίγο πολύ και από την εμφάνιση στην Αθήνα, αφού τα πράγματα ήταν σχεδόν ίδια (ακόμα και το λευκό πουκάμισο του Frank) με την μόνη διαφορά ότι οι Βοστωνέζοι έπαιξαν στο Roskilde τέσσερα κομμάτια λιγότερα (είδατε που παραπονιόσασταν;), συμπεριλαμβάνοντας όμως στο σετ τους τα “River Euphrates”, “In Heaven (The Lady In The Radiator Song)” και “Where Is My Mind?” που εδώ δεν τα ακούσαμε.

Τώρα όσον αφορά στην υπόλοιπη ημέρα, από τα highlights ήταν η αναπάντεχα πολύ καλή συναυλία του Graham Coxon, που ενώ όλοι νομίζαμε ότι θα ανέβει στην σκηνή με low profile attitude και θα «κλαψομουνίζει» με την κιθάρα του, αυτός αποδείχτηκε πιο ροκ’ν΄’ρολ και από τους Von Bondies (βλέπε 4η ημέρα), ενώ όταν διασκεύασε το “That’s where I reach for my revolver” νομίζαμε ότι θα αρχίσει να σπάει την κιθάρα πάνω στον ενισχυτή (τελικώς δεν το έκανε...).

Αναπάντεχη (τουλάχιστον για μένα που δεν τους είχα και σε πολύ εκτίμηση) ήταν και η εμφάνιση των N.E.R.D. , που από ότι κατάλαβα είναι στην ουσία ένα one man show του King Pharrell, αφού αφ’ ενός ο ένας εκ των τριών (Chad Hugo) δεν εμφανίστηκε ποτέ και αφ’ ετέρου ό,τι και να έκανε η υπόλοιπη μπάντα ο Pharrell τους ισοπέδωνε, φτύνοντας ασταμάτητα ρύμες, αποκαλύπτοντας τους six pack (σαν συσκευασία μπύρας ακούγεται) κοιλιακούς του και ξεσηκώνοντας το κοινό περισσότερο από κάθε άλλη μπάντα που έπαιξε στο Roskilde.

Τώρα για τα υπόλοιπα δεν έχω και πολλά να σας πω, αφού σαφώς και προτίμησα να ξανα-δω Pixies από την Avril Lavigne που έπαιζε την ίδια ώρα, με την ηλεκτρονική σκηνή δεν ασχολήθηκα καθόλου (και γενικότερα), ενώ μην μπορώντας να κατανοήσω την απόφαση των διοργανωτών να βάλουν τους Hives στη μια το ξημέρωμα πήρα τον δρόμο για την Κοπεγχάγη.

Εισαγωγή - σχόλια
1η μέρα
3η μέρα
4η μέρα

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured