Η περίφημη μουσική συμμορία των Delinquent Habits έφθασε χθές στην Αθήνα και αφού διέρρηξε την μουσική σκηνή του Ρόδον για πάνω από 100 λεπτά, έκλεψε την καρδιά και τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων και επέστρεψε με λάφυρα τις επευφημίες του ακροατηρίου στο "motherfucking L.A."!

Το συγκρότημα από την δυτική ακτή των Η.Π.Α μας χάρισε μουσική σαν να ήταν βγαλμένη από το soundtrack από το επόμενο film του Tarantino: μια βραδιά με μπόλικη τεκίλα, latino hip-hop ρυθμούς και ασίγαστη δίψα για χορό. Το τρίο από τις ανατολικές συνοικίες του Λος Άντζελες έκανε χθες το βράδυ στη σκηνή αυτό που γνωρίζει αρκετά καλά εδώ και 13 χρόνια. Παρουσίασε ένα μουσικό concept που συνδύαζε αρμονικά στοιχεία της hip-hop με salsa και meringue ρυθμούς αλλά και funky επιρροές, φλερτάροντας την ίδια στιγμή και με τον χαρακτηριστικό gangsta rap ήχο των ανατολικών περιoχών του L.A.

Ο Ο.G Style (Alejandro R. Martinez) στα decks φρόντισε λοιπόν να μας ταξιδέψει νοητικά στις συνοικίες του Λος Άντζελες και τον Καλιφορνέζικο ήλιο ενώ οι Kemo και Ives με τα Spanglish (Spanish and English) τραγούδια τους, την δυναμική τους σκηνική παρουσία και την καλή διάθεση που πήγαζε προφανώς από την ασύστολη κατανάλωση τεκίλας και βότκας (!) προέτρεπαν όλους εμάς να τους ακολουθήσουμε στο ποτό και στον χορό σαν μέλη μιας αρχαιοελληνικής διονυσιακής γιορτής. Κυρίως, πάντως, παρουσίασαν την περσινή τέταρτη δισκογραφική δουλειά τους με τον τίτλο Freedom Band (2003)...

Αν κάποιος με ρωτούσε ποιο είναι το δυνατό σημείο αυτής της μπάντας θα απαντούσα δίχως δεύτερη σκέψη ότι καταφέρνει να συνδυάσει με μαεστρία δύο εκ πρώτης όψεως αντιφατικά στοιχεία. Αν και η μουσική τους είναι εμπνευσμένη από τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής στο L.A την ίδια στιγμή μας μεταδίδουν μια θετικότητα και ένα positive vibe, party all night long tequila feeling που μεταφράζεται σε μια αισιόδοξη αντιμετώπιση της σκληρής κατά τα άλλα πραγματικότητας την οποία βιώνουν.

Η κοινωνική κριτική και ο προβληματισμός έχουν θέση στη μουσική τους αλλά δεν τους καθορίζει μονοδιάστατα και αυτό είναι που τους διακρίνει από τους gangsta rap συναδέλφους τους και ο λόγος που μαζί με τους Orishas είναι τα καλύτερα latinο hip-hop groups σήμερα. Muchas Gracias amigos, hasta la proxima vez!

Υ.Γ : Tα τέσσερα μπουκάλια τεκίλα που κατέβασαν μαζί με κανά δύο βότκες αποδεικνύουν ότι δεν συμφέρει να τους ποτίζεις αυτούς τους τύπους, αν η κάνουλα είχε και άλλη τεκίλα μάλλον ακόμη στο Ρόδον θα βρίσκονταν!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured