Ένα δροσερό αεράκι μοντέρνας, βραζιλιάνικης jazz φύσηξε την Τετάρτη στο Club 22 που γλύκανε όσους τους ενδιέφερε η ευγενική προσέγγιση των Da Lata στον λάτιν ήχο. Τα παιδιά λοιπόν εκεί στην Βουλιαγμένης μας πρόσφεραν φρέσκια ελεκτρολάτιν μουσική (και όμως υπάρχει!) χωρις την δικαιολογία του «τρελό καρναβάλι» που ίσως έκανε πιο αγοραία την βραδιά.

Κατα την γνώμη μου, ένα live είναι πετυχημένο, όταν καταφέρνει να ψυχαγωγήσει με μοντέρνα αισθητική, χωρίς να παρασύρεται απο τις ευκολίες της τεχνολογίας και οταν αφήνει χώρο στους μουσικούς να εκφραστούν! Απλόχερα προσφέραν τα φευγαλέα acid jazz σολάκια τους, τα οποία πατούσαν πάνω σε bossa nova ρυθμούς, και οι τρείς γλυκές φωνες, αλλα ακόμη κάποια δυνατά σόλα κρουστών μας υπενθυμίζαν έντονα την καταγωγή τους αλλα κα σε τι περίοδο βρισκόμαστε!

Όλα αυτα όμως σε ένα mid-tempο ρυθμό που μας άφηναν να το διασκεδάσουμε αλλα ιδιαίτερα στυλάτα! Oι Da Lata είναι παιδιά που μεγαλώσαν με τους ήχους του καρναβαλιού μέσα τους, όμως παράλληλα αγαπήσαν την soul την jazz αλλα και ο,τι ηλεκτρονικό -και δη downtempo- υπάρχει στις μέρες μας!

Τελικα η απορία ειναι η εξής: Άξιζε η συναυλία; Δεν θα πείς οτι σου άλλαξε την ζωή, αλλα πραγματικά μας έφτιαξε την διάθεση! Και μερικές φορές «ισως φτάνει μόνο αυτό» που λένε και τα Ξύλινα Σπαθια...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured