Τελικά ποιός ήταν ο σπουδαίος πρωταγωνιστής της βραδιάς του Σαββάτου στο Ρόδον και ποιος ο κακός κομπάρσος;

Σε μία βραδιά που προσωπικά περίμενα πως και πως, και θυσίασα την εμφάνιση των Lumen με τους Sigmatropic στο Μικρό Μουσικό Θέατρο, όπως και του Τσιλιχρήστου στο Venue (χιουμοράκι, u know) για να δω τον άλλοτε νικητή του Mercury Music Prize, o Talvin Singh αποδείχθηκε πάρα πολύ κατώτερος των όποιων προσδοκιών. Βέβαια συμφωνώ ότι ποιες προσδοκιες μπορεί να είχαμε για έναν καλλιτέχνη που τα τελευταία δύο χρόνια στην ουσία είναι ανενεργός, όμως και πάλι, μου φαινόταν αδύνατο να έχει χάσει τις ικανότητες του να αναμειγνύει την ινδική μουσική κουλτούρα με σύγχρονα ηλεκτρονικά μοτίβα δημιουργώντας εκλεκτικά soundtracks, όπως αυτά που λατρέψαμε και στις συλλογές της Anokha, και στην "Back To Mine", αλλά και στα εξαιρετικά δύο προσωπικά του albums "Ok" και "Ha!".

Όμως δυστυχώς ο Talvin Singh από το πρώτο λεπτό του DJ set του ως μία ώρα μετά, οπότε και δεν αντέξαμε άλλο και αποχωρήσαμε, ήταν απογοητευτικός. Το ότι δεν αντέξαμε δεν έχει καμμία σχέση βέβαια με τις σωματικές μας δυνάμεις, άλλωστε το ξενύχτι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί σε διάφορα bars της πόλης. Αυτό που δεν αντέξαμε ήταν το πραγματικά ισοπεδωτικό και κουραστικό progressive house set που παρουσίασε ο βρετανοϊνδός, φίλτατος κατά τα άλλα, Singh.

Ίσως σε κάποιο dance club, βλέπε Umatic και +Soda για παράδειγμα, τα δισκάκια που είχε επιλέξει ο Singh να λειτουργούσαν κάπως. Αρκούντως deep και dark αλλά πολύ κουραστικά ειδικά όταν το κοινό που είχε από κάτω ο Singh ήταν πραγματικά ελάχιστοι μουσικόφιλοι, αριθμός που έκανε το Ρόδον απελπιστικά άδειο και κρύο, που αμφιβάλλω αν ήξεραν που βρίσκονται τα προανεφερθέντα clubs, αλλά ήξεραν απ'έξω και ανακατωτά τις πρωτοποριακές του κυκλοφορίες.

Αυτό που δεν περίμεναν από τον Talvin Singh και ποτέ δεν εισέπραξαν, το είχε όμως προκαταβολικά παραδώσει ο εξαιρετικός για άλλη μία φορά DJ LoFi. O Λάμπρος, για τους φίλους του, για πάνω από δύο ώρες έπαιξε ως Talvin Singh στη θέση του Talvin Singh βάζοντας μέσα σε ένα τεράστιο melting pot ηλεκτρονικά στοιχεία, ινδικά αρώματα, κινηματογραφικά ηχοχρώματα, αιθέρια jazz (αχ αυτή η αρπα της Alice Coltrane) και ακόμα πιο χορευτικούς ρυθμούς.

Ο DJ LoFi έκανε το καθήκον του και μας οδήγησε εκεί απ'όπου θα έπρεπε να μας πάρει ο Talvin Singh. Εκείνος όμως μας εγκατέλειψε...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured