Δεύτερη επίσκεψη του μάγου Kid606, του 24χρονου ηγέτη της Tigerbeat6, στην Αθήνα, ύστερα από εκείνη την πρώτη και καλύτερη στο Αν Club, και φαίνεται ότι το “τζάμπα” της εκδήλωσης στο Bios Venue τράβηξε σχεδόν όλη την «εναλλακτική» (ok, ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ) κοινότητα της Αθήνας.

Για όσους δεν έχουν επισκεφθεί το Bios Venue στην Πειραιώς θα ήταν σημαντικό να σημειώσουμε ότι πρόκειται για έναν από τους πιο νέους χώρους της Αθήνας, ο οποίος έχει φοβερές δυνατότητες εξέλιξης ώστε να γίνει πραγματικά ένας πολιτιστικός πολυχώρος με ποιότητα. Η ομάδα Biofighter, αν και στην αρχή ακόμα, δημιουργεί σιγά σιγά έναν άνετο χώρο που θυμίζει αντίστοιχους του ανατολικού Λονδίνου. Και αν σε περασμένες επισκέψεις μας στο χώρο οι residents djs μας απογοήτευσαν (1 η ώρα, πριν από δύο Σαββατόβραδα, και να παίζει με κάκιστο ήχο κλασική μουσική;;;), κάτι τέτοιο δεν ήταν να δυνατόν να συμβεί με τους καλεσμένους της βραδιάς Kid606 και Dwayne Sodahberk.

O Σουηδός Dwayne Sodahberk με το πρόσφατο “Unfortunately” album να έχει γίνει μέρος του καθημερινού μας soundtrack πλέον, όταν ανέβηκε στα laptops και για μία ώρα άφησε στην άκρη το σκοτεινό στοιχείο της τελευταίας δισκογραφικής δουλειάς του και ξεκίνησε με γρήγορους ρυθμούς, θόρυβο και ανελέητα πριόνια, περνώντας από το d’n’b στο hip hop, πάντα με την glitch αισθητική της ηλεκτρονικής μουσικής της Tigerbeat6.

To αφεντικό της εταιρίας όμως, ο φίλτατος Miguel Kid606 Depedro ήταν, είναι και θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμα το αγαπημένο μας παιδί μίας ηλεκτρονικής σκηνής διαφορετικής, ελιτίστικης ίσως θα θεωρηθεί από κάποιους, μα πάνω από όλα με πολύ χιούμορ. Hardcore, d’n’b, gabba beats, glitch, IDM, και πάμπολλα clicks & cuts, samples και περάσματα από standards hip hop ρυθμούς, όλα πέρασαν από τα δύο laptops και υπόλοιπα «μαραφέτια», που θα έλεγε και η γιαγιά μου, του Kid606.

Κάποιοι χόρευαν, κάποιοι προσπαθούσαν να χαζέψουν από κάποια γωνία τις οθόνες των laptops, ενώ οι περισσότεροι, δυστυχώς, λόγω της αποπνικτικά ζεστής ατμόσφαιρας στον εσωτερικό χώρο του Bios είχαν αναγκαστεί να βγουν προς τα έξω για να πάρουν μία ανάσα και να κουβεντιάσουν με γνωστούς και φίλους στο meeting-point του Σαββατόβραδου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured