…”Today I’m on my way, tonight just in a journey to time…I don’t care if I ever come back”…

Έτσι ακριβώς έγινε το Σάββατο το βράδυ στην σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space… To ψυχεδελικό – garage τσίρκο που ονομάζεται Fuzztones παρέα με το garage monster ονόματι Mark Lindsay μας διακτίνισαν πίσω στα 60΄s σε μια συναυλία αντίστοιχης της φήμης των Fuzztones και αντιπροσωπευτικής του μουσικού είδους που ονομάζεται ψυχεδέλεια, garage και rock’n’roll γενικότερα.

Mε τον Rudi Protrudi πάντα σε φόρμα, οι Fuzztones παρουσίασαν ένα σετ από κομμάτια του νέου τους album “Salt for Zombies” ανακατεμένο με παλιές επιτυχίες του group. Ξεκινώντας με το δυνατό ‘’Cinderella’’ συνεχίζοντας με το «βρώμικο story» του ‘’1-2-5’’ και το εκπληκτικό ‘’Αction’’ στην αποθέωση της φυσαρμόνικας, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε τι ακριβώς θα ακολουθούσε, κουνώντας ήδη τους γοφούς μας στους ρυθμούς του fuzz και στις προκλητικές προσκλήσεις και κινήσεις του Rudi.

…O κιθάρες γεμάτες «βρώμικη χροιά» όπως πάντα, το αρμόνιο της Deb’O’Nair ανατριχιαστικό και διαπεραστικό και η φωνή του Protrudi συνοδευόμενη ενίοτε με φυσαρμόνικα στην καλύτερη παράδοση του είδους.

Ανάμεσα σ’όλα αυτά εμφανίστηκε ο κος Mark Lindsay ηγετική μορφή και πρώτη φωνή των ‘’Paul Revere & the Raiders’’ παρουσιάζοντας με την συνοδεία των Fuzztones ένα σετ των καλύτερων κομματιών της μπάντας. Ο κος Lindsay, παρά τα χρονάκια του, κρατιέται σε μεγάλη φόρμα και η φωνή του, στεντόρεια και «βρώμικη», στην παράδοση των καλύτερων φωνών των rhythm’n’blues, δικαίως ξεσήκωσε το κοινό. Παρουσιάζοντας, παράλληλα, τις διασκευές των garage ύμνων ‘’(Ι’m not your) Steppin’ stone’’ και ‘’Louie, Louie’’ (το οποίο είχα να ακoύσω live από την εποχή που πήγαινα λύκειο, σε εκδηλώσεις σχολικής κατάληψης από σχολική μπάντα!!), τι άλλο να περιμένει κανείς;

Συμπερασματικά, μια δυνατή συναυλία για τους φίλους του είδους και όχι μόνο, από ένα συγκρότημα ‘’θρύλο’’ του είδους που δικαίως πια έχει αποκτήσει cult φήμη. Αξιοσημείωτο, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι αν και το μουσικό κοινό της ψυχεδέλειας και του garage στις μέρες μας είναι μικρό σε σχέση με τα άλλα είδη και φάσματα της παγκόσμιας rock σκηνής, εντούτοις παραμένει φανατικό.

Παράπονα;…Το γεγονός ότι περιμέναμε να ακούσουμε ξανά και αλλά περισσότερα παλιά hits του group πέρα από τα ‘’Strychnine’’, ‘‘Ward ‘81’’ κ.τ.λ. …αν και ακούσαμε αρκετά απ’ τα κομμάτια του νέου album, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό και περισσότερο ψυχεδελικό. Αποζημιωθήκαμε πάντως από την σύντομη, αλλά αξιομνημόνευτη γνωριμία μας με τον κο Mark Lindsay.

…Aν και ταπεινή μου άποψη είναι ότι η προηγούμενη επίσκεψη των Fuzztones στην Αθήνα τον Απρίλη ήταν το κάτι άλλo, αφήσαμε τον χώρο του Gagarin κατά τις 01:50 το πρωϊ συνειδητοποιώντας για μια ακόμα φορά από ποιους έχουν επηρεαστεί groups, όχι αμιγώς garage, όπως οι Inspiral Carpets, Charlatans, Nirvana, Ηives, Black Rebel Motorcycle Club, Coral, Caesears και πολλοί άλλοι και ποιοι, ίσως, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την εμφάνιση νέο-psychedelic, νέο-garage groups το 2003, ανυπομονώντας ήδη για την νέα εμφάνιση στην Αθήνα των garage-monsters που λέγονται Fuzztones.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured