Το σκέφτηκα λίγο, αλλά τελικά τo θυσίασα το μπασκετάκι, και εκ του ατυχέστατου αποτελέσματος, μπορώ να πω ότι καλά έκανα. Την ώρα λοιπόν που σύσσωμο το υπόλοιπο Avopolis έπινε μπύρες με αγωνία μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθώντας την έκβαση του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Ιταλίας, στον οποίο τελικά πήραμε ξέρετε τι, ο ταπεινός σας συντάκτης βρέθηκε στο Μικρό Μουσικό Θέατρο για να τιμήσει μαζί με γνωστά celebs και stars του underground μουσικού κυκλώματος την έναρξη των Deafντινείων 2003.

Η πρώτη μέρα λοιπόν και το πρόγραμμα πλουσιότατο. Οι Sweetohm, από τις αγαπημένες μπάντες μας εδώ και καιρό, άνοιξαν την βραδιά, με τον καλύτερο τρόπο. Ok, ομολογώ ότι τους έχω χαρεί και πολύ καλύτερα σε άλλες live εμφανίσεις τους στο παρελθόν, όμως και πάλι, περιμένετε να διαβάσετε άσχημο λόγο από το Avopolis; Το παιχνίδι είναι σικέ, χάσατε! Οι Sweetohm, για άλλη μία φορά ήταν εξαίρετοι, κατεβάζοντας στον αγωνιστικό χώρο μία άκρως ανταγωνιστική πεντάδα πλέον, τριπλάροντας ανάμεσα στην post ψυχεδέλεια, και στον pop θόρυβο, σημειώνοντας πόντους σε κάθε ηχητική επίθεση, δοκιμάζοντας γνωστά συστήματα και μεθόδους, βλέπε τα τέσσερα tracks, “Unforgettable”, “Paul Owen Is Dead”, “Flow Job” και “Brave” βεβαίως, που υπάρχουν και στο “Pev” EP που κυκλοφόρησαν στα τέλη της περσινής χρονιάς.

Για τους Bad Mathematics που ακολούθησαν μόνο καλά λόγια είχα ακούσει από τις λίγες παρελθούσες εμφανίσεις τους, τα οποία όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν αλλά και κάτι παραπάνω. Past info λοιπόν, αφού στην ουσία είναι η πρώτη αναφορά που κάνουμε σε άρθρο του Avopolis για αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα μπάντα από την Αθήνα. Τετραμελές group με ηγέτιδα και φυσιογνωμία του, την Αγγλίδα Cassi Moghan, η οποία εκτός των άλλων σκηνοθέτησε και την παράσταση “Female Parts” στο Θέατρο Αθηναϊς, για την οποία το group έγραψε και την μουσική. Πέρυσι χαρακτηρίστηκαν καλύτερο νέο group από τον Rock FM, γεγονός που θα σήμαινε και κάποιο δισκογραφικό συμβόλαιο, κάτι που βέβαια δεν έγινε. Αλλά ας μην ξύνουμε πληγές τώρα, δεν είναι της στιγμής. Ως Internet freaks που είμαστε, ας σημειώσουμε και το πολύ προσεγμένο και καλοφτιαγμένο website της μπάντας (http://www.badmathematics.com), από τα πιο έξυπνα που έχουμε θαυμάσει εδώ και καιρό, που κρύβει αν μη τι άλλο, ανθρώπους με χιούμορ.

Η αλήθεια είναι οι Bad Mathematics αξίζουν και με το παραπάνω. Ίσως το καλύτερο art punk group που είχαμε την χαρά να έχουμε στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας, το οποίο μπορεί άνετα να περνάει από το rock’n’roll, στο βρώμικο blues, και από εκεί σε jazz και new wave περάσματα, όλα κάτω από την επήρεια που ασκεί η δύναμη και η αυθεντικότητα που προσφέρει απλόχερα η Cassi με τα καταπληκτικά φωνητικά της, και τους καλοδουλεμένους και έξυπνους στίχους της. Απόλυτα χορευτικοί σε στιγμές, ξεσηκωτικοί, και πειραματιστές όταν πρέπει, οι Bad Mathematics, όπως σωστά, το έθεσε και ένας φίλτατος μουσικός μεγαλοεκδότης, είναι η μοναδική μπάντα αυτή την στιγμή που θα μπορούσε να ανοίξει την εμφάνιση στην Αθήνα, σε μία εβδομάδα, του Jon Spencer και των Blues Explosion. Και αυτό λέει πολλά…

Τα Deafντίνεια συνεχίζουν σήμερα με τις εμφανίσεις των Κοψωκέφαλων και των Misuse, ενώ αύριο Σάββατο, σειρά έχουν οι Postblue, οι Archery Target και ο Χρήστος Παπακωνσταντίνου. Πλησιάστε, δεν δαγκώνουν…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured