Πες μου χρόνια "Low Bap"

Δεν είναι ώρα για ψέμματα. Οι Active Member είναι γνωστό ότι αυτη την στιγμή είναι το πιο εμπορικό σχήμα μέσα στον αχανή χώρο της ελληνόφωνης hip-hop σκηνής. Με 11 χρόνια ύπαρξης, πάνω απο 400 εγχώριες εμφανίσεις στις αποσκευές τους αλλά και με live σε Αγγλία, Ουαλία αλλα και Γερμανία δεν νομίζουμε οτι χρειάζονται άλλες συστάσεις. Η περσινή αποχώρηση του Χ-RAY απο το σχήμα μπορεί να δυσκόλεψε λίγο τα πράγματα και να θόλωσε τα νερά όμως οι Active Member δεν ήρθαν αναίτια εδώ. Οι εκπρόσωποι του Low -Βap ήρθαν για να πορεύονται παρέα με τους φίλους τους, την μουσική τους αλλά και τα απώτερα όνειρα τους. Σε αυτή την φάση λοιπόν έρχεται άλλη μια συνάντηση με το κοινό τους στην "γειτόνισσα Νίκαια", όπως την προσφώνησε ο αγέρωχος B.D Foxmoor.

Απο την αρχή η συναυλία έμοιαζε σαν ένας hip-hop χείμαρρος. Μέσα λοιπόν σε περίπου 3 ώρες, στήθηκε ενα εκπληκτικό μωσαικό ανάμεσα σε παλιά και νέα τους κομμάτια, όπως τα Μύθοι του Βάλτου, Για τα αδέρφια που χαθήκαν νωρίς, Κοσμογωνία, Ακου μάνα, αλλά και το εκπληκτικό Πύρινο Βιος, μια διασκευή των Αctive Member πάνω σε θέμα των Asian Dub Foundation.

O B.D Foxmoor -η ψυχή του σχήματος- ερμηνεύει ραπάροντας πότε σε κρεσέντο ανυπότακτης οργής και πότε με μανία ευαισθησίας σμιλεύοντας ένα ένα τα δημιουργήματα τους με συναίσθηση αυτογνωσίας και αυτοσαρκασμού. Απο κοντά ο D.J Booker, ένας πολυτάλαντος τεχνίτης στο mix & στο scratching, που ουσιαστικά αυτη την χρονιά παίρνει το βάπτισμα του πυρός, αλλά και ο Τοτέμ, ο οποίος έδωσε ρέστα με μια ερμηνεία που μπλέκει το hip-hop με την reggae & το raggamuffin. Mαζι τους για λίγα λεπτά στην σκηνή ο Karibu των PINATA (ελπιδοφόρο σχήμα της νέας low-bap σκηνής), εκ Βενεζουέλας ορμώμενος, ο οποίος απογειώνει με την ερμηνεία του στο Πάμε (η αλλιώς Guandanamo), ραπάροντας στα ισπανικά ενα μέρος του ρεφρέν:

"VAMOS COMO PAJAROS DE FUEGO
VAMOS HACERLO IMPOSIBLE
UNA VEZ MAS"

(Πάμε όπως τα πουλιά της φωτιάς, πάμε να κάνουμε το αδύνατο άλλη μια φορά)

Ο 440 θα συνεισφέρει και αυτός ραπάροντας κυρίως στην αρχή του προγράμματος, ενω η Sadahzinia θα τραγουδήσει στα ιταλικά ένα μέρος του ρεφραίν απο το Guandanamo (το μέρος του ρεφραίν που στον δίσκο το τραγουδάει ο Danno απο τους Ιταλούς Assalti Frontali), αλλά θα παρουσιάσει και τα καινούργια της κομμάτια, "Τα χνάρια τρελλού" & το "Μαγιάτικο", απο μια δουλειά που βρίσκεται ακόμη στα σκαριά.

Φεύγοντας ένιωσα μια ασυνήθιστη ευφορία...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured