Τι έγινε τελικά χθες με την εμφάνιση των Raining Pleasure; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Με μία παλιά φίλη ήμασταν για καφέ στην κορυφή του Λυκαβηττού, όταν αρχίσαμε να ακούμε τις πρώτες νότες του Capricorn. Λίγο πριν είχαμε ακούσει το soundcheck της παρέας από την Πάτρα, που περιλάμβανε και τα Only Through You και Ring. Το τελευταίο μάλιστα είναι ένα από τα δύο καινούρια τραγούδια που αναμέναμε να ακούσουμε χθες για πρώτη φορά ζωντανά. Πανικόβλητοι αρχίσαμε να τρέχουμε για να προλάβουμε, αφού η ελπίδα του να κάνουν νέο soundcheck ήταν από αμυδρή εώς απίθανη... Αρχίσαμε να λικνιζόμαστε στους ρυθμούς των καλοκουρδισμένων Raining Pleasure. Δυστυχώς όχι για πολύ. Έπειτα από τα Free!, The Sun and The Moon, The World May God Forgive Me και Fake, το συγκρότημα εγκατέλειψε τη σκηνή, αφού προηγουμένως ο Vassilikos είπε ένα απλό ευχαριστώ.

Το όλο σετ του 1/2 του ημερήσιου φεστιβάλ αρκέστηκε σε πέντε τραγούδια! Με το που πήγε η ώρα 9.15, η πενταμελής παρέα είχε εγκαταλείψει τη σκηνή. Κι ο τρόπος που έγινε αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν το είχαν προγραμματισμένο, όπως παρατήρησαν και αρκετοί, εκτός από τον υπογράφοντα, παρευρισκόμενοι στο live.

Οι Raining Pleasure, όπως μας πληροφόρησε ο μάνατζέρ τους, ήξεραν ότι θα ανέβουν στη σκηνή στις 8.30, ανέβηκαν τελικά στις 8.45 και κατέβηκαν στις 9.15. Είχαν προγραμματισμένα 9 τραγούδια, από τα οποία 2 καινούρια, όπως σας είχαμε ήδη ενημερώσει από νωρίτερα εμείς. Έπαιξαν μόνο τα 5, γιατί στη διάρκεια της εμφάνισής τους, όπως μας επιβεβαίωσαν και οι ηχολήπτες, τους ανάγκασαν να κατεβούν. Έτσι εξηγείται και η απουσία αποχαιρετισμού από τη μπάντα.

Αν και δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές με κάποιον εκπρόσωπο της Didi Music, για να μας πει το σκεπτικό με το οποίο εξελίχθηκε κατά αυτό τον τρόπο η χθεσινή βραδιά, εικάζουμε πως για αυτό που έγινε ευθύνεται το προγραμματισμένο 3ωρο σετ των Dandy Warhols, αλλά και το γεγονός πως το θέατρο του Λυκαβηττού πρέπει να κλείσει στις 12.30 το αργότερο, όπως μας πληροφόρησε ο μάνατζερ των Raining Pleasure.

Η πολιτική της Didi Music όπως μας ενημέρωσαν εργαζόμενοί της, πρώην και νυν, είναι να ανακοινώνει πάντα στις αφίσες και στα εισιτήριά της σαν ώρα έναρξης την ώρα εμφάνισης του μεγάλου ονόματος της βραδιάς. Όμως επειδή είμαστε στην Ελλάδα, ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με αυτό, αφού πάντα υπήρχε καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να προλαβαίνει το κοινό να βλέπει και το support act.

Χθες όμως, προφανώς η πίεση από τους υπεύθυνους του Λυκαβηττού, αλλά και των ανθρώπων των Dandys, οδήγησε στο να ξεκινήσουν οι Raining Pleasure στις 8.30. Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να φροντίσει η Didi Music να προστατέψει τους Raining Pleasure. Επιπρόσθετα, ποιος ο λόγος, αν είναι προγραμματισμένη τόσο νωρίς η ώρα έναρξης του festival (γιατί δεν πρόκειται για ένα απλό live), να μην το ξέρει ο κόσμος και δεύτερον τι νόημα είχε δίπλα στο Algida Adrenalive να προστεθεί η λέξη Festival; Όταν το δεύτερο όνομα της βραδιάς αντιμετωπίζεται σαν support act, τότε για ποιο φεστιβάλ μιλάμε;

Oσο για το μουσικό μερος της εμφανισής τους -που πέρασε αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα, λόγω της ελάχιστης διάρκειάς της- οι R.P. μας απέδειξαν για άλλη μια φορά πως ο ήχος τους έχει βελτιωθεί και δέσει σε μεγάλο βαθμό, ενώ το καινούριο τραγούδι The World, May God Forgive Me έδειξε να αρέσει σε αρκετό κόσμο, ειδικά στα σημεία όπου ο Vassilikos αποδείκνυε τις φωνητικές του ικανότητες.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured