We need another day!

Παρασκευή βράδυ στο AN club και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα ακολουθήσει μια από τις πιο όμορφες και φορτισμένες συναισθηματικά συναυλίες των τελευταίων χρόνων. Υπεύθυνοι για αυτό οι τέσσερις τύποι από την Σουηδία (πάλι;), Fredrik Brandstrom (φωνή, κιθάρα και παρατηρητής πουλιών όταν δεν ασχολείται με τη μουσική!), Patrik Bergman (φωνή, μπάσο), Jesper Lofroth (κιθάρα) και Pontus Levanh (ντραμς) που παρέδωσαν πολλά μαθήματα σε διάφορους τομείς που δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τη μουσική. Πραγματικοί gentlemen με λίγα λόγια.

Οι Starmarket δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ stars αλλά στην καριέρα τους έχουν επιδείξουν μερικά πραγματικά δισκογραφικά διαμάντια (με κλειστά μάτια ψάξτε τα Four Hours Light και Song Of Songs και είμαι σίγουρος (;) ότι θα σας 'κολλήσουν' για πάρα πολύ καιρό), περιοδείες σε όλο τον κόσμο με ονόματα-ιστορία της emo σκηνής όπως οι Texas is the Reason και The Promise Ring καθώς και φανατικό κοινό σε Γερμανία, Ιαπωνία, Καναδά και ΗΠΑ.

Αρκετός κόσμος μαζεύτηκε στο AN και μια εντύπωση ότι κάτι καλό γίνεται εδώ και κάτι κινείται πολύ έντονα τελευταία. Την συναυλία ανοίγουν οι Mary's Flower Superhead, ένα νέο συγκρότημα από Θεσσαλονίκη (τρία άτομα, μπάσο, κιθάρα και ντραμς) και μέσα σε μισή ώρα (και κάτι) καταφέρνουν να δείξουν ότι είναι πολύ δεμένοι και ότι πραγματικά χαίρονται που έπαιζαν εκείνη την μέρα. Γρήγοροι emo/punk ρυθμοί με πολύ καλά φωνητικά και γκάζια όποτε απαιτούσαν οι περιστάσεις. Άσε που είχαν και το δικό τους φανατικό κοινό (χεχε) και γενικότερα μια πολύ ζεστή υποδοχή. Είχαμε και την ευκαιρία να ακούσουμε το πρώτο τους demo που μοίραζαν και τα καλά λόγια από το live επιβεβαιώνονται και μέσα από τις ηχογραφήσεις.

Για τους No Balance δεν θα γράψω τίποτα για λόγους δεοντολογίας (είτε αυτό έχει να κάνει ότι είμαι το κρυφό πέμπτο μέλος που παίζει μαράκες, είτε ότι είμαι ο μακρινός και χαμένος ξάδελφός τους) και έτσι φτάνουμε στις 12 ακριβώς με τους Starmarket να βρίσκονται πάνω στη σκηνή! Η πρώτη εντύπωση που παίρνεις είναι ότι ο Fredrik είναι πολύ ψηλός αλλά αυτό δεν το εμποδίζει σε καμία στιγμή να χτυπιέται και να χοροπηδάει σαν τρελός, όπως φυσικά και έκανε και τώρα! Με τον Fredrik στη φωνή και με την βοήθεια του Patrik στα πιο μελωδικά σημεία (η φωνή του Patrik είναι πάρα πολύ μελωδική και ο συνδυασμός με την πιο σκληρή του Fredrik δίνουν κάτι πολύ ενδιαφέρον όταν 'παντρεύονται' στα κομμάτια). Από δίπλα τους πάντα ο Jesper στην κιθάρα και ο Pontus drums (που φυσικά δεν παρέλειψε δημοσίως να μας ενημερώσει και να πανηγυρίσει για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χόκεϋ από την Σουηδία!).

Παίξανε ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα που κράτησε σχεδόν δύο ώρες με μια playlist από κομμάτια από τα τρία πιο πρόσφατα άλμπουμ τους και αρκετά καινούργια (ο νέος τους δίσκος κυκλοφορεί τέλη 2003). Το κοινό πολύ ενθουσιώδες και ζωντανό που ανάμεσά τους πολλοί τραγουδούσαν ακόμα και τους στίχους μαζί με το γκρουπ καθώς και πολλές φορτισμένες και συγκινησιακές στιγμές που προέρχονταν κυρίως από τη δύναμη και το συναίσθημα που μετέδωσε το ίδιο το συγκρότημα.

Τους αφήνουμε να κάνουν διακοπές στην Άνδρο και με την επιστροφή τους μαυρισμένοι θα μας δείξουν μια άλλη πλευρά τους στο δωρεάν ακουστικό σετ στο Corto Maltese την Τρίτη 6 Μαϊου. Πάω να κοιμηθώ τώρα…

It doesn't matter what times we had
It doesn't matter what's up ahead
It only matters what's here and now
When I'm with you

(Starmarket - We don't need another day)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured