search

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΔΙΕΘΝΗ

Χώρος | Gagarin 205, Αθήνα
Ημερομηνία διεξαγωγής | 28/3/2003

Η τρίτη εμφάνιση των Zita Swoon στην Αθήνα, τους βρήκε σε μεγάλα κέφια και με ένα αρκετά διαφορετικό τρόπο παρουσίασης του υλικού τους. Υλικό κυρίως επιλεγμένο από το σύνολο της δισκογραφίας τους, με έμφαση σε κομμάτια που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά στο ευρύ κοινό, παιγμένα είτε unplugged είτε με full μπάντα.

Η συναυλία ξεκίνησε και τελείωσε με σχεδόν παντελής έλλειψη ηλεκτρισμού, με τον κύριο Stef Kamil Carlens να τραγουδά με απουσία μικροφώνου, προσπαθώντας να δημιουργήσει μία ζεστή ατμόσφαιρα και επικοινωνία με το κοινό. Δυστυχώς το μέγεθος του συναυλιακού χώρου δεν ενδείκνυτο για μία τέτοια εμφάνιση. Ένα πιο μικρό club θα δημιουργούσε σίγουρα ένα πιο κατάλληλο κλίμα, μιας και αυτή την φορά από την μέση του μαγαζιού και έπειτα ο ήχοςτης μπάντας μπερδευόταν με τις φωνές πολλών από το ακροατήριο που είχαν σχηματίσει πηγαδάκια και συζητούσαν ποικίλης ύλης θέματα.

Ακόμα και έτσι όμως απέδειξαν σε όλους μας ότι είναι μία δεμένη μπάντα, με έντονο το στοιχείο της ιδιαιτερότητας στο παίξιμο και στις συνθέσεις της. Μπερδεύοντας με μοναδικό τρόπο ετερόκλητα ακούσματα και επιρροές από διαφορετικές εποχές και είδη της σύγχρονης μουσικής κληρονομιάς, μας χάρισαν περίπου δύο ώρες από την μαγεία τους.

Σε μία κανονική συναυλία τους οι Zita Swoon είναι σίγουρα πιο ενδιαφέροντες, πέρα για πέρα ικανοί να κερδίσουν το νου και το σώμα του ακροατηρίου τους, όπως μας έχουν αποδείξει και στις δυο προηγούμενες φορές που επισκέφτηκαν την χώρα μας. Την προηγούμενη Παρασκευή δυστυχώς το σώμα μας ήταν λίγο μουδιασμένο την περισσότερη ώρα. Ο νους βέβαια, ιδιαίτερα όσων είχαν από νωρίς καταλύσει το μπροστινό μέρος του χώρου, συμμετείχε πιο ενεργά και το μεγαλύτερο μέρος του show το απήλαυσε χάρη και στην απόδοση της μπάντας.

Ο Stef ντυμένος με ένα μακρύ μαύρο φόρεμα, απέδειξε πως η δύναμη της επικοινωνίας του με τον κόσμο παραμένει ακμαία και ουσιαστικά ανανέωσε το ραντεβού του μαζί μας για την εποχή που θα ξανάρθει με την παρέα του να μας παρουσιάσει τα καινούρια του τραγούδια. Άλλωστε οι φανατικοί θαυμαστές του μας έδειξαν με το ασταμάτητο κούνημά τους και τον βοερό ενθουσιασμό τους πως αν όλοι μας ξέραμε καλύτερα ολόκληρο το υλικό που μας παρουσίασαν, ίσως να περνάγαμε καλύτερα. Ακόμα και σε αυτόν τον χώρο...

Στα highlights της συναυλίας η διασκευή τους στο This Is Love της PJ Harvey, στο οποίο ξεσηκώθηκε σύσσωμο το club.


HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Γιατί ο 2Pac χώρισε τη Madonna, πίσω στη δεκαετία του 1990;

Γράμμα της εποχής βγαίνει τώρα σε δημοπρασία, παρά τις προσπάθειες της Βασίλισσας της Ποπ να τη…

Skid Row

Skid Row και sold-out το 2019, γίνεται; Και όμως, γίνεται! Και όχι μόνο αυτό, αλλά όσοι δεν ήρθαν,…

Τα 300 drones των Duran Duran

Το γκρουπ γιόρτασε με τον δικό του τρόπο τα 50 χρόνια από τότε που ο Άνθρωπος πάτησε στο Φεγγάρι

Omara Portuondo

Παρότι 88, πλέον, η Κουβανέζα βασίλισσα του Buena Vista Social Club απέδειξε στην Τεχνόπολη ότι…

60 χρόνια από τον θάνατο της Billie Holiday

Το «παράξενο φρούτο» της τζαζ μυθολογίας ήταν μια σαρωτική προσωπικότητα, με πονεμένο μα ταυτόχρονα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

10+2 αγαπημένοι δίσκοι για τους Social Waste

Μοιράζονται με τον Jamal τη 2η μέρα του επερχόμενου Urban Athens Festival (Τετάρτη 3, Πέμπτη 4,…

Give Sleep A Chance

50 χρόνια από το "Give Peace A Chance" και τα περίφημα bed-ins του John Lennon και της Yoko Ono,…

60 χρόνια από τον θάνατο της Billie Holiday

Το «παράξενο φρούτο» της τζαζ μυθολογίας ήταν μια σαρωτική προσωπικότητα, με πονεμένο μα ταυτόχρονα…

50 χρόνια Space Oddity

Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει σήμερα το πρώτο αριστούργημα του David Bowie, ο οποίος άφησε την…