Κάτι τέτοια Σαββατόβραδα είναι που πραγματικά κάνουν την διαφορά σε αυτόν τον συναυλιακό καταιγισμό που απολαμβάνουμε αυτές τις εβδομάδες. Συμπαθητικοί οι Bellrays με το garage soul τους αλλά "λίγοι", κλασικοί οι Soft Cell αλλά πολύ retro, ενδιαφέροντες και ευχάριστοι οι Free Association του David Holmes αλλά με δρόμο μπροστά τους… Ενώ οι Stereo MC's…

Κάτι το πάντα ευχάριστο συναίσθημα που έχεις όταν αντικρίζεις ένα sold out αγαπημένο Ρόδον, για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά να σημειώσουμε, κάτι οι πολύ ωραίες χαμογελαστές παρουσίες, αγόρια και κορίτσια προετοιμασμένα και έτοιμα να χύσουν πολλά κιλά ιδρώτα, κάτι το καρναβαλικό κλίμα των ημερών -τα σέβη μου σε αυτούς που είχαν την ιδέα να πετούν σερπαντίνες από το φουαγιέ- μα πάνω απ'όλα το απολαυστικότατο show των Stereo MC's, όλα αυτά μαζί ήταν δυνατόν να δημιουργήσουν μία από τις πιο θερμές συναυλιακές βραδιές της πόλης για την φετινή σεζόν.

Δεύτερη φορά λοιπόν που επισκέφτηκε την χώρα μας η παρέα από το Brixton, ύστερα από εκείνη την αξιομνημόνευτη εμφάνιση για το Electron Festival 2001, αυτή τη φορά στα πλαίσια της περιοδείας για την "best of…" συλλογή "Retroactive". Το set list όπως και ήταν αναμενόμενο περιείχε τραγούδια από όλη την καριέρα του group, από τότε που αποτελούσαν ένα από τα πιο πρωτοποριακά hip hop acts, έως φέτος, που οι Stereo MC's προετοιμάζουν ένα ακόμα album. To γεγονός ότι όλα ανεξαιρέτως τα τραγούδια ακόμα και σήμερα δεν ακούγονται σε καμία περίπτωση ξεπερασμένα, ακόμα και αυτά με τα οποία κάποτε, πάνω στις χρυσές εποχές του Madchester, άνοιγαν τις εμφανίσεις των Happy Mondays, σημαίνει σίγουρα πολλά.

Ο αεικίνητος super performer Rob Birch, με την διάθεση και την μαχητικότητα που διακρίνει έναν ακατανίκητο πρωταθλητή επαγγελματία boxer προτού μπει στην ρινγκ για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αδύνατος και λεπτοκαμωμένος, αλλά με το μάτι να γυαλίζει, και την ενεργητικότητα να περισσεύει -ακόμα και πάνω στους ενισχυτές ανέβηκε για να τραγουδήσει και να ξεσηκώσει όσο γίνεται περισσότερο το Αθηναϊκό κοινό-, μαζί με τον Nick "The Head" Haslam, τον άνθρωπο κλειδί για το σύνολο σχεδόν του ήχου των Stereo MC's, έναν αν μη τι άλλο ταλαντούχο drummer, καθώς και τις δύο κουκλάρες Cath και Andrea, στα απίστευτα φωνητικά και στον χορό, άφησαν ένα κατάμεστο Ρόδον να δονείται για αρκετά λεπτά ύστερα από το τέλος και του δεύτερου encore, από τα χειροκροτήματα και τις ιαχές αυτών που για κάτι περισσότερο από μία ώρα χόρευαν και τραγουδούσαν ασταμάτητα τις πολλές επιτυχίες του βρετανικού group.

Τι κι αν τα προηχογραφημένα tapes και οι έτοιμες λούπες πήραν φωτιά… Τι κι αν κάπου, ορισμένες αντιδράσεις του Rob B. φάνταζαν καλά σκηνοθετημένες. Αυτό που τελικά πρόσφεραν απλόχερα οι Stereo MC's στην Αθήνα, ήταν το πιο δυνατό, ρυθμικό, και ουσιαστικά αστικό pop dance party που θα μπορούσαμε να απολαύσουμε αυτή τη στιγμή και το καλύτερο συστατικό για να μεθύσουμε με ευφορία και να ξεχυθούμε στους δρόμους της πόλης, με άλλον αέρα, ως το πρωί.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured