search

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΔΙΕΘΝΗ

Χώρος | Ρόδον, Αθήνα
Ημερομηνία διεξαγωγής | 2/11/2002

Μετά τους Mesh και VNV Nation, ήταν η σειρά των ηγετών του νορβηγικού ΕΒΜ Apoptygma Berzerk νακλείσουν το Electro Wires Festival το οποίο κράτησε σεεγρήγορση τους Έλληνες fans της Electro σκηνής γιαολόκληρο σχεδόν τον Οκτώβριο.

Η εμφάνιση των ΑΡΒ, σε αντίθεση με εκείνες των Meshκαι VNV που έπαιξαν στο Gagarin, έγινε στο Ρόδον Clubπροφανώς λόγω της μεγάλης προπώλησης την οποία μάλλονούτε και οι ίδιοι οι διοργανωτές δεν περίμεναν.

Το club ήταν γεμάτο από νωρίς, με ένα ομολογουμένωςετερόκλητο πλήθος, το οποίο -ως συνήθως- ταλαιπωρήθηκεαπό την καθιερωμένη πια καθυστέρηση. Για όσους δενήξεραν τι να περιμένουν, το live των Νορβηγών EBMersήταν όντως μια έκπληξη. Εμφανίστηκαν στη σκηνή με ένασχεδόν πλήρες rock line-up: κιθαρίστα, drummer,programmer και φυσικά τον ηγέτη και βασικό συνθέτη τηςμπάντας Stefan Groth στα φωνητικά.

Οι εκπλήξεις όμωςδεν τελείωναν εκεί. Τον αρχικό ενθουσιασμό στο γνωστόMourn με το οποίο ξεκίνησαν, διαδέχθηκε ένα μούδιασμα(το οποίο παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Stefan), καθώς όσοπερνούσε η ώρα γινόταν φανερό ότι η μπάντα είχεεπιλέξει ένα πιο "rock" και συνεπώς λιγότερο danceχαρακτήρα για το live της. Αυτό δημιούργησε ανάμεικτασυναισθήματα στον κόσμο, τον οποίο με φιλότιμεςπροσπάθειες, όλα τα μέλη του group προσπαθούσαν ναξεσηκώσουν. Ο ήχος δεν τους βοήθησε ιδιαίτερα, ενώ ταφωνητικά θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα.

Το set list περιελάμβανε κομμάτια από όλες τιςδουλειές των ΑΡΒ, 4 από το τελευταίο album Harmonizer(Unicorn, Until The End Of The World, Suffer InSilence, Spindizzy) και σίγουρα άφησε ικανοποιημένουςτους fans (κάποιοι παραπονέθηκαν για την απουσία τουParanoia). Από τις πολύ δυνατές στιγμές του live ήταντο super hit Eclipse και το Starsign καθώς και το LoveNever Dies, ενώ το set συμπλήρωσαν τα κλασικά Bitch,Kathy's Song, Non-stop Violence, Deep Red.

Συμπερασματικά, οι ΑΡΒ έκαναν ένα πραγματικά τίμιοlive (σε αντίθεση με τους Ιρλανδούς VNV Nation λίγεςμέρες νωρίτερα), με τις καλύτερες των προθέσεων, τοτελικό αποτέλεσμα όμως δεν τους δικαίωσε απόλυτα,επακόλουθο του "διαφορετικού" ήχου που επέλεξαν ναπαρουσιάσουν.

Παρ'ολ'αυτά ο Stefan Groth μιλώντας στο avopolis.gr μετά το τέλος της συναυλίας, είπε πωςβρήκε το κοινό φανταστικό, έμεινε εντυπωσιασμένος απότο γεγονός ότι οι fans ήξεραν όλα τα τραγούδια καιτους στίχους (α, και από τις Ελληνίδες!). Πριν έρθει,δεν ήξερε τι ακριβώς να περιμένει, όμως πολλοί φίλοιτου τον είχαν πληροφορήσει ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύκαλό μέρος για να παίξει κανείς και τελικά συμφώνησεαπόλυτα μ'αυτό, δίνοντας μας ραντεβού για το μέλλον.Ελπίζουμε να τους δούμε ξανά σύντομα κοντά μας.

Σαν επίλογο, θα μπορούσαμε να πούμε πως τώρα που τασυναυλιακά πράγματα στο χώρο του Electro στην Ελλάδαέχουν αρχίσει να κινούνται και να μπαίνουν σε κάποιολούκι, ίσως είναι καιρός οι promoters να σκεφτούνονόματα που αποτελούν θρύλους για τους fans τηςσκηνής, όπως οι De/vision και οι Wolfsheim. Ο δρόμοςέχει ανοίξει...


HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Γιατί ο 2Pac χώρισε τη Madonna, πίσω στη δεκαετία του 1990;

Γράμμα της εποχής βγαίνει τώρα σε δημοπρασία, παρά τις προσπάθειες της Βασίλισσας της Ποπ να τη…

Skid Row

Skid Row και sold-out το 2019, γίνεται; Και όμως, γίνεται! Και όχι μόνο αυτό, αλλά όσοι δεν ήρθαν,…

Τα 300 drones των Duran Duran

Το γκρουπ γιόρτασε με τον δικό του τρόπο τα 50 χρόνια από τότε που ο Άνθρωπος πάτησε στο Φεγγάρι

Omara Portuondo

Παρότι 88, πλέον, η Κουβανέζα βασίλισσα του Buena Vista Social Club απέδειξε στην Τεχνόπολη ότι…

60 χρόνια από τον θάνατο της Billie Holiday

Το «παράξενο φρούτο» της τζαζ μυθολογίας ήταν μια σαρωτική προσωπικότητα, με πονεμένο μα ταυτόχρονα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

10+2 αγαπημένοι δίσκοι για τους Social Waste

Μοιράζονται με τον Jamal τη 2η μέρα του επερχόμενου Urban Athens Festival (Τετάρτη 3, Πέμπτη 4,…

Give Sleep A Chance

50 χρόνια από το "Give Peace A Chance" και τα περίφημα bed-ins του John Lennon και της Yoko Ono,…

60 χρόνια από τον θάνατο της Billie Holiday

Το «παράξενο φρούτο» της τζαζ μυθολογίας ήταν μια σαρωτική προσωπικότητα, με πονεμένο μα ταυτόχρονα…

50 χρόνια Space Oddity

Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει σήμερα το πρώτο αριστούργημα του David Bowie, ο οποίος άφησε την…