Λίγη υπομονή, υπερβολική σκόνη να σηκώνεται από το έδαφος του συναυλιακού χώρου (απλά ασχολίαστη η ακαταλληλότητα του-καθαρή υπαιτιότητα των διοργανωτών), αρκετό σπρώξιμο για την εξασφάλιση καλής θέσης και όλο το κοινό έτοιμο να παρακολουθήσει την τρίτη εμφάνιση των Cure στην Ελλάδα.

Μέσα σε όλα τα τραγικά γεγονότα που συνόδεψαν το Shockwave Festival διαφαινόταν η πηγαία ανάγκη πολλών να απολαύσουν ένα συγκρότημα που, από την δημιουργία τους στα late ‘70ς, έδωσαν σπουδαίες δουλειές και συνόδευσαν άπειρες στιγμές ζωής.

Με την είσοδο στην σκηνή του Robert Smith και της παρέας του ο καθένας μας ξέχασε με μιας την κούραση, τις υψηλές θερμοκρασίες, την ταλαιπωρία και προσπάθησε με όλες τις ακουστικές και νοητικές δυνάμεις του να απολαύσει το live. Το κοινό υποδέχτηκε με εκδηλώσεις λατρείας τους άγγλους αρχιερείς των 80ς. Ο Smith αρχικά αγκαλιά με μια ηλεκτροακουστική κιθάρα προσπάθησε να κάνει ένα μουσικό ταξίδι στην συνολική πορεία των Cure.

Αρχικά με αναφορές από το ‘Bloodflowers’ με το εντεκάλεπτο ‘Watching me Fall’, ως δεύτερο στο concert-list, να με καθηλώνει. Δυστυχώς το συγκεκριμένο συναίσθημα δεν επαναλήφθηκε μέχρι το τέλος. Η συνέχεια περιείχε τραγούδια από την πλειοψηφία των cds τους σχεδόν κατανεμημένα ως προς τον αριθμό τους, με μεγαλύτερες στάσεις στα ‘Pornography’, ‘The head on the door’ και ‘Kiss me, kiss me, kiss me’.

Παίζοντας λοιπόν αρκετά δύστροπα τραγούδια και αποφεύγοντας, σαν το διάβολο το λιβάνι, τις γνωστότερες στιγμές τους (μόνο στο πρώτο encore αποφάσισαν να αλλάξουν γνώμη) αρνήθηκαν να δώσουν το απαιτούμενο παλμό στους θεατές.

Δυο ώρες live, δυο encore και στο τέλος δυο διαφορετικές γνώμες για την ποιότητα της συναυλίας των Cure. Μια των φανατικών οπαδών που ικανοποιήθηκαν με το list των τραγουδιών και μια των υπολοίπων που απλά έμειναν με δόση μετριότητας, ίσως και ερωτήματα πολλών φύσεων.

Ανήκοντας στην δεύτερη κατηγορία έφυγα ελαφρώς απογοητευμένος, ίσως γιατί περίμενα πολλά περισσότερα. Δεν πειράζει όμως, κοιτάω στο μέλλον… Τώρα τι λέει το μέλλον; Kid Loco-11 Ιουλίου…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured