Μία ημέρα αφότου τελείωσε το All Tomorrow’s Parties, βρεθήκαμε στο Λονδίνο φιλοξενούμενοι κάποιων καλών φίλων. Η επιστροφή για Αθήνα ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη μεσημέρι, οπότε αποφασίσαμε να περιπλανηθούμε στο Λονδίνο με σκοπό να δούμε μερικές συναυλίες ακόμα, διότι δεν χορτάσαμε με το φεστιβάλ. (Κάτι τέτοια γράφω και με περνάνε για αχόρταγο και ανικανοποιήτο). Τελικά ανάμεσα από Gonzales και Yeah Yeah Yeahs επιλέχτηκε το δεύτερο διότι το φρεσκότατο Νεουρκέζικο rock’n’roll φαινόταν πιο ελκυστικό.

H συναυλία έγινε σε ένα μοδάτο club του Λονδίνου ονόματι Trash. Από τα λεγόμενα των υπολοίπων κατάλαβα ότι το συγκεκριμένο club σπανίως έχει συναυλίες και ότι κατά γενική ομολογία είναι άντρο για κάλπικους χαρακτήρες και εξωφρενικά fashion victims, γεγονός το οποίο δεν μου πήρε και πολύ ώρα να το αντιληφθώ. Η μουσική πριν και μετά το live ήταν ανεκδιήγητη με hip-hop αποχρώσεις και με αδιάφορο έως κακό vibe. Τελικά το set των τριών Yeah Yeah Yeahs άρχισε γύρω στις 12:00 και τελείωσε 35 λεπτά αργότερα.

Όπως θα διαβάσατε και στη δισκοκριτκή του avopolis, το τρίο έχει μόλις κυκλοφορήσει το πρώτο τους E.P., στην Wichita στο οποίο περιλαμβάνονται μόνο 5 τραγούδια. Είναι αρκετά όμως για ένα show-δυναμίτη. Ορισμένοι από την παρέα μας, είχαν ξαναδεί το συγκρότημα λίγο καιρό πριν ως support στους Jon Spencer Blues Explosion. To live όπως μας είπαν ήταν περίπου το ίδιο αν και δεν στερεί τίποτα από τη σημαντικότητα του. Η ηγέτισα του group, Karen O, ήταν ένα τσίρκο από μόνη της. Με ανέλπιστη ενέργεια, χοροπήδαγε, τραγουδούσε, ούρλιαζε, και έκανε ότι ακριβώς αρμόζει σε ένα riot grrrl της νεότερης γενιάς. Ο ήχος βέβαια του group, κλέβει αρκετά στοιχεία από τους Blues Explosion, πράγμα όμως το οποίο είναι αρκετά καλό. Μανιώδες rock’n’roll, αποκρουστικές κραυγές, τέλειο συναίσθημα. Αν και το club ήταν ασφυκτικά γεμάτο και δεν μπορούσαμε να δούμε αρκετά εξερευνητικά τις μανούβρες της Karen, με σιγουριά μπορώ να πω, πως το live της είναι άψογο.

Η Νέα Υόρκη ξαναχτύπησε. Αγοράστε το δισκάκι των Yeah Yeah Yeahs, και κάντε καμία προσευχή για ένα τοπικό live και εδώ. Έστω και σαν support π.χ. στους International Noise Conspiracy, θα είναι ιδανικοί.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured