Πιο πολύ ως μία συνάντηση παλιών φίλων και γνωστών, παρά ως μία τυπική συναυλία, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αλλά και να κρίνουμε την βραδιά του Σαββάτου στο Ρόδον. Οικοδεσπότης ο K. Βήτα και η παρέα του, και σίγουρα το τέλος της βραδιάς που βρήκε τον Κωνσταντίνο να τραγουδάει μόνος με μία κιθάρα και μία φυσαρμόνικα, γυμνό από ηλεκτρονικά στοιχεία, και ηχητικές παραμορφώσεις, είναι αυτή που ίσως θα μείνει περισσότερο ως ανάμνηση για τους περισσότερους.

Όχι όμως επειδή ήταν η καλύτερη στιγμή της βραδιάς, αντίθετα ίσως και να ήταν από τις πιο αδύναμες, απλά το όλο κλίμα ήταν αυτό που ταίριαζε στους περισσότερους που βρέθηκαν στην μεγάλη παρέα του Κωνσταντίνου. Μέσα σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, ο μια φορά και έναν καιρό frontman ενός από τα σημαντικότερα groups της χώρας μας, βρήκε την ευκαιρία να μας μαζέψει κοντά του, με την αφορμή της κυκλοφορίας της νέας δισκογραφικής δουλειάς του.

Αεικίνητος όπως πάντα, μαζί με τους Στέρεο, και μεταξύ πλήκτρων, κιθάρας, φυσαρμόνικας και φυσικά μικροφώνου, ο Κωνσταντίνος κατάφερε και έστησε μία μικρή γιορτή, βασισμένος βέβαια στο νέο του υλικό. Όλα σχεδόν, μεταλλαγμένα, η φωνή καθαρή από vocoders, visuals απλά, όπως πρέπει για τέτοιες περιπτώσεις, και φυσικά παρελθόν...

Διότι εξαιρετική η εκτέλεση του πανέμορφου “To Κύμα” , από το φετινό “Για Σένα Με Αγάπη”, όμως καλό το παρόν, αλλά τις παλιοπαρέες τις ενώνει το παρελθόν. Δέκα χρόνια πριν, όπως και το Σάββατο που μας πέρασε ο Κωνσταντίνος μίλαγε για ένα Σάββατο βράδυ σ’ ένα club στο χάος, και για μια Κυριακή πρωί, για έναν Εξώστη και για τον Θάνατο στη Βενετία. Μπορεί να έχουν περάσει τα χρόνια, ίσως και κάποιοι από τους στίχους να έχουν χάσει το νόημα τους για τον ερμηνευτή, ίσως και να έχει ξεχαστεί η αιτία και η αφορμή της δημιουργίας τους, αν και αμφιβάλλω, όμως ακούγοντας τους έτσι ανάμεσα σε παλιούς και νέους φίλους και γνωστούς, και με τον Κωνσταντίνο χαμογελαστό και χαρούμενο να χορεύει, όπως χόρευε και τραγουδούσε η μεγάλη παρέα του που μαζεύτηκε στο Ρόδον, τα τραγούδια αυτά παίρνουν κάποια άλλη αξία, πολύ βαθύτερη.

Δεν ξέρω τι πορεία θα ακολουθήσει ο Κ. Βήτα στο μέλλον, τι λάθη θα κάνει, και κάποια έχει κάνει ήδη κατ’εμέ, όμως αυτό του το παρελθόν και όσο αυτή η φωνή θα μας θυμίζει κάποια πράγματα, θα είμαστε εκεί, μαζί του. Γι’αυτό και η κινησή του να βρεθεί στο τέλος «γυμνός» απεναντί μας, ως ένας απλός τραγουδοποιός και διασκεδαστής της παρέας, την εκτιμούμε όσο περισσότερο άλλο, ακόμα και αν δεν είναι το καλύτερό του.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured