Bios 02 (Μέρος Γ') : Σχόλια & Εντυπώσεις

Χώρος
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Ημερομηνία διεξαγωγής
12/4/2002
avopolis.team
avopolis.team

Σχόλια & Εντυπώσεις

* Μπορεί τα περίπου 1000 (άντε 1500) άτομα που παραβρέθηκαν στην κάθε βραδιά να μην είναι ένα επαρκές νούμερο για τους διοργανωτές ενός τέτοιου φεστιβάλ, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια σκηνή που αν μη τι άλλο στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα εν τη γενέσει της. Επιπλέον το ticket (30 euro – 50 και για τις δυο βραδιές) δεν ευνοούσε όσους μη οπαδούς ήθελαν να δείξουν μια κάποια ‘εξερευνητική’ διάθεση.

* Το group των securities ήταν εντελώς εκτός κλίματος, με ανάρμοστη συμπεριφορά που μάλλον χάλαγε το κλίμα και οδήγησε τους διοργανωτές στην απόφαση να τους καταργήσει πλήρως (!!!) κάποια στιγμή το βράδυ του Σαββάτου και να επιτρέψει την είσοδο σε όλους έρχονταν από τη στιγμή εκείνη και μετά.

* Ο κακός χρονικά προγραμματισμός, οι ακυρώσεις και οι αλλαγές στη σειρά των εμφανίσεων έδωσαν υλικό για γκρίνια σε πολλούς, κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η οργάνωση ήταν καλύτερη. Αν δεν υπήρχε όμως και αυτή η ‘μη επαγγελματική’ αντίληψη των διοργανωτών, δύσκολα θα παρακολουθούσαμε ένα φεστιβάλ στο οποίο το πιο εμπορικό όνομα ήταν (ας πούμε) οι Chicks On Speed.

* Οι αποθήκες της Πειραιώς αναδεικνύονται σιγά σιγά σε έναν από τους πιο συμπαθητικούς συναυλιακούς χώρους της Αθήνας. Με δυνατότερο ήχο και περισσότερο φωτισμό αυτή τη φορά (εδώ το παράκαναν λίγο), άνετο χώρο, υπερυψωμένη σκηνή και σίγουρα την απαραίτητη underground αισθητική αποτελούν μια από τις καλύτερες προτάσεις για events εντός της Αττικής. Πριν αρχίσουν βέβαια να σφίγγουν οι ζέστες...

* Να που είδαμε και ένα ελληνικό φεστιβάλ να παρουσιάζεται στις σελίδες του Wire. Άντε και σε άλλα στο μέλλον για να μη ζηλεύουμε τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

* Μου ήρθαν κάποια mails με παράπονα για τον επί τροχάδην σχολιασμό των εμφανίσεων του διημέρου. Απολογούμενος να πω ότι σκοπός μου ήταν περισσότερο να δώσω το κλίμα του φεστιβάλ παρά μια αναλυτική περιγραφή των όσων έγιναν. Βλέπετε όταν ένα event το ζεις έντονα είναι δύσκολο να το περιγράψεις εκ των υστέρων. Υπόσχομαι καλύτερες ανταποκρίσεις στο Bios 03 ;-)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φεγγάρι, ψυχεδελικός φωτισμός, κατανυκτική ατμόσφαιρα, ένας ήχος άλλοτε απογυμνωμένος, άλλοτε

Με ηγέτιδα την Adrianne Lenker, έκαναν μια βαθιά συγκινητική και ταπεινή εμφάνιση, δίνοντας μια ...
Ο Γερμανός παραγωγός χάρισε στους παρευρισκόμενους στο Fuzz ένα κομψό, lo-fi ambient techno set,

FEATURED TODAY

Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Virginie Despentes που χτίζει ένα σύμπαν γεμάτο αντι-ήρωες και πολλή μουσική στο

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, σας εύχεται καλές διακοπές με

HOT STORIES

Οι ράπερς συνεργάζονται στο κομμάτι "WAP" που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή (7/8).

Το φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 7 και 8 Αυγούστου στο Terra Vibe. Διαβάστε τι ισχύει για τους κατόχους εισιτηρίων.

Top