View More

Foetus (Baby Zizanie Project)

Χώρος
Mad Club, Αθήνα
Ημερομηνία διεξαγωγής
27/3/2002
avopolis.team
avopolis.team

Ok φίλοι της ομάδας Biofighter, πολύ καλό το ορεκτικό! Τώρα τι περιμένετε, να πάμε να στηθούμε από τώρα απ’έξω από το χώρο που θα πραγματοποιηθεί το Bios 02 και να περιμένουμε να ανοίξει τις πόρτες του για να σερβιριστούμε το κυρίως πιάτο; Χμμμ, τώρα που το σκέφτομαι, ίσως και να το κάνουμε...

Ως το καλύτερο ορεκτικό λοιπόν λειτούργησε η παρουσία στο Mad Club του Αυστραλού στην καταγωγή σπουδαίου μουσικού και παραγωγού J.G. (Jim) Thirlwell, περισσότερο γνωστού με το όνομα της πιο πετυχημένης και μακροβιότερης περσόνας του, ως Foetus δηλαδή. Βέβαια, αυτό που παρακολουθήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο club δεν ήταν ακριβώς ένα live του Foetus, αλλά μία ζωντανή παρουσίαση ενός νέου από κοινού project του Thirlwell και του Jim Coleman, μουσικού και παραγωγού με παρελθόν στους Cop Shoot Cop, μόνο στο ντεμπούτο album, και στην συνέχεια στους Phylr.

To project αυτό που ονόμασαν Baby Zizanie, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη μόλις εννέα μέρες πριν από την παρουσίαση στην Αθήνα, είχε τους δύο μουσικούς να κάθονται πίσω από δύο πανέμορφους και sexy iBooks, εδώ μου βγήκε ο techno-freak εαυτός μου, να αναπαραγάγουν ήχους και μελωδίες, beats και trips, ανεβοκατεβάζοντας την ένταση και τον παλμό σε τακτά χρονικά διαστήματα, έως το εντυπωσιακό b.p.m. roller coaster με το οποίο έκλεισαν το σχεδόν μίας ώρας set.

Φυσικά όμως το Baby Zizanie project δεν είναι μόνο ήχος, αλλά ο συνδυασμός αυτού του μουσικού αποτελέσματος της συνεργασίας των δύο χρηστών των iBooks με ένα εξαιρετικά επεξεργασμένο και εμπνευσμένο visual show, απολαυστικό να το παρακολουθείς με τα μάτια καρφωμένα και τα αυτιά τεντωμένα.

Η προθέρμανση έγινε, ραντεβού τώρα στο Bios 02, διότι ορισμένες πραγματικές και πρωτοποριακές για την χώρα μας προσπάθειες δεν πρέπει να μένουν χωρίς τιμητές και υποστηρικτές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Liz Harris και ο Πάνος Αλεξιάδης κατέρριψαν τα στερεότυπα της live συνθήκης καλώντας σε ένα ...

O Αλέξανδρος Τοπιντζής βρέθηκε στην live παρουσίαση του νέου δίσκου των Sworr. με τίτλο Honest στο

Στο live των Paradise Lost το βράδυ της Κυριακής 17 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club

FEATURED TODAY

Από την εποχή που η Παρθένος Μαρία μύρισε τον κρίνο (με τις γνωστές συνέπειες) τελείωσε η ιστορία της παρθενογένεσης για το ανθρώπινο είδος...

(αναδημοσίευση από το Sonik)

Το νέο βιβλίο της best seller σειράς επιστολογραφίας είναι αφιερωμένο στη μουσική και κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Archive. 

Εν είδει προλόγου και επεξηγήσεων: επιλέχτηκε η λέξη «χαμένοι», αντί του «αδικημένοι», «υποτιμημένοι», «εγκληματικά αγνοημένοι».... αφενός μεν γιατί οι περισσότεροι από τους παρακάτω δίσκους έτυχαν κριτικής αναγνώρισης, είτε σε πραγματικό χρόνο, είτε με καθυστέρηση, αφετέρου δε επειδή κάποιοι από αυτούς συνάντησαν ακόμη και ικανή εμπορική επιτυχία ή έστω αναγνωρισιμότητα.

Top
0
Shares