Echobelly

Χώρος
The Wedgewood Rooms, Portsmout
Ημερομηνία διεξαγωγής
26/9/2001
avopolis.team
avopolis.team

Photos: Echobelly Fanzine

Την τελευταία φορά που περιόδευσαν στην Μεγάλη Βρετανία, γέμισαν αρένες. Φέτος, αρκετά χρόνια μετά, οι Echobelly, επισκέπτονται πολύ μικρότερες μουσικές σκηνές της χώρας. Στον πρώτο σταθμό της περιοδείας τους, το group με μερικά από τα ίσως καλύτερα singles της Britpop περιόδου, έδειξε ότι έχουν αλλάξει πάρα πολλά από τις εποχές του Lustra. Όχι τόσο για το group, αλλά περισσότερα για εμάς τους ακρατές.

H χαμογελαστή Sonya Aurora Madan στο κέντρο της σκηνής, αν και αμήχανη στην αρχή, γρήγορα έδειξε τις ικανότητες της ως μία εξαιρετική frontwoman. H Ruth στα δεξιά της έδειχνε να το ευχαριστιέται ίσως πιο πολύ από κάθε άλλο μέλος της μπάντας, αφού εκτός του ότι ήταν και η αρχή της πρώτης της περιοδείας μαζί με τους Echobelly, φρεσκότατο μέλος βλέπετε, ήταν και η ημέρα των εικοστών της γενεθλίων. Αφού η Sonya κάπου στα μισά του set έβαλε το κοινό να τραγουδήσει το γνωστό γενέθλιο άσμα, ύστερα από την συναυλία, έγινε και ένα mini party, από το οποίο αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι η ταχύτητα με την οποία κατέβαζε τις μπύρες η νεαρή μπασίστρια.

Πίσω στην συναυλία όμως. Το setlist όπως βλέπετε και παρακάτω απαρτιζόταν από μια πολύ καλή επιλογή τραγουδιών από όλες τις δισκογραφικές δουλειές των Echobelly. Το οποίο σημαίνει βέβαια ότι ακούσαμε σε πολύ καλές εκτελέσεις ορισμένα από τα καλύτερα singles της Britpop εποχής. Ώρα για αναμνήσεις δηλαδή. Όμως για μένα προσωπικά οι πιο καλοδεχούμενες στιγμές ήταν οι καταπληκτικές εκτελέσεις των δύο καλύτερων τραγουδιών του νέου album τους, “People Are Expensive”. Τα “A Map Is Not A Territory” καθώς και το “Kali Yuga” ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά, ειδικά το δεύτερο το οποίο παρουσιάστηκε στην νέα remix-αρισμένη εκδοχή που υπάρχει στο single.

Κατά τα άλλα όλα κύλησαν καλά και χαμογελαστά. Τραγουδήσαμε το “Great Things” όλοι μαζί, και θυμηθήκαμε πόσο θαυμάσιο είναι το “King Of The Kerb”. Και επίσης συνειδητοποίησα πόσο γρήγορα πέρασαν τα χρόνια και πόσο πολύ έχουν αλλάξει ορισμένα πράγματα. Όμως δεν είναι ώρα για τέτοιες σκέψεις τώρα. Ας το διασκεδάσουμε σαν να ήταν 1995.

Main Set
Today Tomorrow Sometime Never
We Know Better
I'm Not A Saint
A Map Is Not The Territory
Paradise
Kali Yuga
Sleeping Hitler
Dying
Point Dume
Tell Me Why
Fear Of Flying
Father Ruler King Computer
Great Things
Digit

Encore
Ondine
Car Fiction
King Of The Kerb
Dark Therapy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δημήτρης Λιλής παρακολούθησε τη συναυλία των Future Islands σε ζωντανή μετάδοση από τη Βαλτιμόρη

Ο Άγγελος Κλειτσίκας  βρέθηκε  στην πρώτη ημέρα του In Orbit στο ΚΠΙΣΝ 

Φεγγάρι, ψυχεδελικός φωτισμός, κατανυκτική ατμόσφαιρα, ένας ήχος άλλοτε απογυμνωμένος, άλλοτε

FEATURED TODAY

Η μπάντα κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το Maze και ο Γιώργος Καρανικόλας μιλάει στον Θανάση Μήνα για τη δημιουργία του άλμπουμ.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Αυτή την εβδομάδα γιορτάζει 1 χρόνο και 50 Παρατηρητήρια επιτυχίες, με μια εποικοδομητική συζήτηση με την Ελένη Τζαννάτου αλλά και δίνοντας το μικρόφωνο στα μέλη του ΚΨΜ.

Με αφορμή τον νέο δίσκο των Brockhampton, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει εκείνες τις rap παρέες που άλλαξαν τους όρους στο παιχνίδι.

HOT STORIES

Οι πρώτες συσκευές ξεκίνησαν να αποστέλλονται σε ενδιαφέρομενους από τις Η.Π.Α. για δοκιμή. Και μαντέψτε τι θα καταγράφουν...

"Δεν δοκιμάσαμε να γράψουμε ακόμα ένα 'Tainted Love'. Ίσως θα έπρεπε!", δήλωσε ο Dave Ball

«Ήρθαμε σε επαφή με τα συγκροτήματα που μας αρέσουν, ώστε να τους προτείνουμε να φτιάξουμε τα άλμπουμ τους ή και να επανεκδώσουμε παλαιότερες δουλειές τους», λένε οι ιδρυτές του.

Top