Σε ένα κατάμεστο Θέατρο Βράχων (η συναυλία ήταν sold out) ο Μanu Chao το βράδυ της Δευτέρας μάς χάρησε μια εκρηκτική συναυλία. Εμφανίστηκε στην ώρα του ( με μπλούζα της La Corunia, έτσι εξηγείται και το "Me gusta La Corunia" ) και από τις πρώτες κιόλας στιγμές έστησε ένα πανηγύρι επί σκηνής μαζί με την πολυάριθμη μπάντα του, το οποίο γρήγορα μεταφέρθηκε σε ολόκληρο το θέατρο.

Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει και αλλιώς μιας και η προδιάθεση υπήρχε λόγω της καλοκαιρινής ατμόσφαιρας. Το πρώτο κιόλας κομμάτι ήταν υπό τους ρυθμούς της reggae και οι επιλογές μας δεν ήταν πολλές : χορός! Η συνέχεια είχε salsa, mambo, μέχρι και samba με ένα μοναδικό όμως στυλ που μάλλον μόνο ο Μanu και η παρέα του ξέρουν να βγάζουν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι από παλιά ο τύπος έχει τον τρόπο να συνδυάζει τις rock κιθάρες και τους λατινοαμερικάνικους ήχους με μοναδικό τρόπο, χωρίς, παράλληλα, να αφήνει σε δεύτερο ρόλο την πολιτική-κοινωνική χροιά των στίχων του: Τραγούδια αναφορές στους Zapatistas, στους λατινοαμερικάνους πρόσφυγες, στη μαριχουάνα, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει την αδυναμία τους για τις rablas της Βαρκελώνης.

Ο Manu έχει άποψη εδώ και χρόνια και δεν διστάζει να τη λέει. Δεν ξέρω βέβαια πόσοι από το κοινό του "έπιασαν" τα μηνύματά του (είναι και τα Ισπανικά στη μέση βλέπετε), αλλά πού να βρεθεί διάθεση για τέτοιες σκέψεις με τόσες ζέστες… Πάνω απ' όλα διασκεδάσαμε και όσοι ψάχνουν για κάτι παραπάνω μπορούν να καταφύγουν στα albums (και εμείς μαζί τους).

Μεταξύ των κομματιών ο Μanu παρενέβαλε και παραδοσιακά λατινοαμερικάνικα τραγούδια, ενώ όσο η ώρα περνούσε ακούγαμε και περισσότερα κομμάτια από το ιδιαίτερα πετυχημένο ντεμπούτο του Clandestino (εμπνευσμένη rock εκτέλεση του Βοngo Bong, Clandestino, Mentira κ.α.).

Η συναυλία δεν διαχωρίστηκε σε κανονικό set και encore. Η μπάντα όποτε ήθελε εγκατέλειπε τη σκηνή και όποτε ήθελε επέστρεφε. Έμειναν σχεδόν δυόμιση ώρες, ενώ προς το τέλος μας χάρησαν και μια εκτέλεση του Κing Κong Five, το κλασσικό πλέον κομμάτι από την εποχή των Mano Negra, οπότε φαντάζεστε τι έγινε από κάτω…

Ο κόσμος, όπως αναμέναμε, ήταν πολυσυλλεκτικός, σίγουρα με πολλούς ανυποψίαστους ανάμεσά τους. Σε αυτό συνετέλεσε και η ανακήρυξη (όχι άδικα πάντως) του "Me Gustas Tu" σε ύμνο του αθηναϊκού ραδιοφώνου για το φετινό καλοκαίρι. Τελικά ο Μanu την έσκασε σε όλους αυτούς και δεν το έπαιξε (και πολύ καλά έκανε) …
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured