Λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση τους στην Πράγα, οι Hooverphonic -πιστοί στο ραντεβού τους- πέρασαν από τη χώρα μας για να κλείσουν με δυο εμφανίσεις στο ΡΟΔΟΝ το ευρωπαϊκό τους "President of the LSD Golf Club World Tour". 

Τιμή μας λοιπόν -τους το ανταποδώσαμε με ένα διήμερο sold out- και μαζί μια πολύ εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσουμε ένα από τα καλύτερα Trip Hop σχήματα, σε μια πραγματικά καλή στιγμή για αυτούς, μιας και αν και το τελευταίο τους album The Magnificent Tree δεν κατόρθωσε να είναι ένα σκαλί παραπάνω από το Blue Wonder Power Milk, αρκετά κομμάτια του προωθούνται κατά κόρον από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Φθάνοντας στο συναυλιακό χώρο λίγο πριν τις 10, το opening act των Downtown Beat είχε ήδη ολοκληρωθεί και ακολουθούσε ένα παρατεταμένο διάλειμμα για την εμφάνιση των Hoover επί σκηνής. Τα σχόλια του κοινού πάντως που έφτασαν στα αυτιά μας ήταν άκρως θετικά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αποτέλεσε καλή επιλογή γιατί στο παρελθόν έχουμε δει αρκετές αντιφάσεις.

Με την εμφάνιση του Βελγικού group επί σκηνής, έγινε άμεσα αντιληπτό ότι η βραδιά που θα ακολουθούσε θα ήταν μαγευτική. Ξεκινώντας ορχηστρικά, πέρασαν στο εκπληκτικό "Inhaler" από το πρώτο τους album. Η φωνή της Geike -που αποδείχτηκε ιδιαίτερα θερμή παρουσία πάνω στη σκηνή, προσπαθώντας να κρατάει συνέχεια την επαφή με το κοινό ακόμα και με κοινότυπες, αφελείς δηλώσεις- απλά... βελούδινη. Έκδηλη και η ιδιαιτερότητα της βραδιάς για αυτούς, ως το κλείσιμο του tour τους και έδιναν πραγματικά τον καλύτερο τους εαυτό. 

Δεν νομίζω ότι πέρασε σε κανέναν απαρατήρητη και η σκηνική παρουσία του David ο οποίος δεν έπαψε να τινάζει την πλούσια κόμη του σκυμμένος πίσω από τα keyboards. 

Tο set list ήταν οριακά επαρκές. Δεν έλειψαν φυσικά το radio hit "Mad about you", μια πολύ καλή, έντονα συναισθηματικά φορτισμένη από τη φωνή της Geike, ακουστική εκτέλεση του "Vinegar & Salt", το "Every time we live together we die a bit more", ενώ γενικά οι επιλογές όπως είναι φυσικό αφορούσαν κυρίως τα δυο τελευταία τους album. Το set περιελάμβανε και ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι το οποίο όπως μας ανέφερε περήφανη η Geike, θα κάνει σύντομα την εμφάνιση του σε single. 

Η ώρα περνούσε όμως και το πρώτο encore έφτανε. Επιστρέφοντας επί σκηνής η Geike, δήλωσε ότι δεν χρωστάνε τίποτα στην Sara Brightman, μην αφήνοντας την παραμικρή υπόνοια για το ποιο θα είναι το επόμενο κομμάτι. Αντί αυτού όμως, φτάνει στα αυτιά μας η all time classic μελωδία του "Je t' aime moi non plus", η οποία και μετατρέπετε λίγο μετά σε "Eden" σκορπίζοντας χαμόγελα και φέρνοντας όλο ...σχεδόν το ΡΟΔΟΝ πιο κοντά. Ίσως το κομμάτι αφορμή για να τους αγαπήσει κάποιος και σαφέστατα το κοινό δείχνει την ιδιαίτερη συμπάθεια του επικροτώντας την πολύ χαριτωμένη uptempo εκτέλεση. Ακολουθεί άλλο ένα κομμάτι και... άλλο ένα encore.

Τυπική συναυλία ευρωπαϊκών δεδομένων και δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που είδαμε και ακούσαμε. Εξαιρετική η επαφή με τους Hooverphonic και αναμφισβήτητα εδραίωσαν ακόμα περισσότερο τη θέση τους μέσα στην καρδιά μας. Η σχετικά μικρή διάρκεια ήταν αναμενόμενη, αλλά το group έδωσε τον καλύτερο του εαυτό με εξαιρετικό ήχο. Για όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, η Geike φρόντισε αρκετές φορές να αναφέρει ότι θα βρίσκονται κοντά μας και τον Ιούλιο. Ως τότε ευχόμαστε το "Eden" να μην είναι μόνο ένα όνειρο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured