Ύστερα από μία εξαντλητική περιοδεία σε δεκάδες Βρετανικές πόλεις, οι Hefner βρέθηκαν στον τελευταίο σταθμό τους, προτού ξεκουραστούν και περάσουν την Μάγχη με σκοπό να μεταδώσουν την αστική εκλεκτική pop τους στην Ευρώπη -κάνοντας μία στάση και στην Ελλάδα. Εκεί λοιπόν βρεθήκε το Avopolis για να πάρει μία πρώτη γεύση του τι θα παρακολουθήσει το ελληνικό κοινό σε λίγες μέρες.



Κατ'αρχάς όμως, θεωρώ ότι πρέπει να αναφερθώ στο group που άνοιγε τις εμφανίσεις των Hefner σε όλη την Βρετανική περιοδεία, τους Whistler, οι οποίοι δυστυχώς δεν θα ακολουθήσουν την παρέα του Darren Haymen στην Ευρώπη. To Λονδρέζικο τρίο, αποτελούμενο από την συμπαθέστατη Kerry στα φωνητικά και στους πανέμορφους στίχους, τον Ian στην ακουστική κιθάρα, και τον James στη βιόλα και στη φυσαρμόνικα, προσωπικά με εντυπωσίασε. Δεν είναι μόνο οι εξαιρετικές μελωδίες, που φέρνουν στο μυαλό από Belle & Sebastian μέχρι τη folk βρετανική παράδοση, είναι ειδικά οι ευαίσθητοι στίχοι, η πανέμορφη φωνή της Kerry και το γλυκό χαμόγελό της που κερδίζουν το κοινό. 

Μετά από 35 λεπτά, και μία απίστευτα καλή διασκευή του Greedy Ugly People προς τιμή των Hefner (για να τους ευχαριστήσουν, αφού, όπως λέει η Kerry, "ήταν τόσο καλοί μαζί τους τόσο καιρό"), οι Whistler με έκαναν να υποσχεθώ στον εαυτό μου να προμηθευτώ αρκετά σύντομα το πρόσφατο album τους για τη Wiiija, με τίτλο Faith In The Morning, ένα album που θα απασχολήσει τα reviews του Avopolis μέσα στον Δεκέμβρη.



Τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς ήταν όμως οι Hefner. Ένα από τα πιο αξιόλογα Βρετανικά groups, με φανατικό κοινό -όπως αποδείχθηκε και στο Wedgewood Rooms του Portsmouth- και με έναν χαρισματικό συνθέτη και στιχουργό στις τάξεις του, τον Darren Haymen. 

Σε μία σύντομη κουβέντα που είχα λίγο πριν την εμφανίση τους στη σκηνή με τον Jack Hayter, τον κιθαρίστα, μεταξύ άλλων, των Hefner, μου ανέφερε ότι ανυπομονούν να έρθουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αφού σε πολλές στάσεις της Βρετανικής περιοδείας συνάντησαν αρκετούς Έλληνες φίλους του group, οι οποίοι τους ανανέωναν το ραντεβού στη χώρα μας. Εκεί οι φίλοι του group μπορούν να περιμένουν να ακούσουν όλα τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, με μεγαλύτερη έμφαση όμως, στο πρόσφατο We Love The City album.



Για τον τελευταίο όμως σταθμό της Βρετανικής περιοδείας, οι Hefner επέλεξαν να παρουσιάσουν ένα αρκετά διαφορετικό set, βασισμένο σε παλιότερα τραγούδια και b-sides, με ελάχιστες αναφορές στο νέο album, προς μεγάλη μου χαρά μπορώ να πω. 

Τις λεπτομέρειες για την σκηνική παρουσία του group τις αφήνω στα παιδιά του Avopolis στην Αθήνα, οι οποίοι είμαι σίγουρος θα τιμήσουν με την παρουσία τους, τους Hefner. Από εμένα λοιπόν τίποτα άλλο εκτός από δύο ευχές. Πρώτον, καλή διασκέδαση σε όλους εσάς που θα παρακολουθήσετε αυτό το ξεχωριστό και ιδιαίτερο group στη χώρα μας, και δεύτερον να ευχηθώ να διοργανώνονται όσο πιο συχνά είναι δυνατόν τέτοιες συναυλίες, γιατί το ελληνικό μουσικόφιλο κοινό τις χρειάζεται, όσο τίποτα άλλο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured