Το διήμερο 26/27 Ιουνίου σημαίνε πολλά, αν όχι τα πάντα, για τους φίλους του αυθεντικού Hardcore στην Ελλάδα. Το πιο ιστορικό εν ζωή Hardcore group, οι άνθρωποι που ήταν εκεί και βοηθούσαν όταν γεννήθηκε ο όρος και του έδωσαν μια κλωτσιά για να βγει από το τέλμα που είχε πέσει σε κάποια φάση, το συγκρότημα που είναι υπεύθυνο για την πιο ιστορική σκηνή του είδους, ήρθε για δύο εμφανίσεις στο Αν. Ladies and gentlemen from NYC, NY AGNOSTIC FRONT!

Δευτέρα 26 Ιουνίου, και το Αν γνωρίζει μεγάλες στιγμές. Τιγκαρισμένο, η θερμοκρασία στα ύψη, αλλά κανείς δεν παραπονιέται, απλά όλοι περιμένουν. Την αυλαία σήκωσαν οι VELOCITY, ενα συγκρότημα με μέλη που είναι πάλιες καραβάνες του χώρου και σέβονται αυτούς που τους ακούν και αγάπουν αυτό που κάνουν. Έτσι δεν δυσκολεύτηκαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο παίζοντας το οld-school με ελληνικούς στίχους Hardcore τους και διασκευάζοντας κάποια ιστορικά τραγούδια των EX-HUMANS. Mε μια πανηγυρική εκτέλεση –δείγμα του τι θα επακολοθούσε - του “When The Punks Are Marching In” των ABRASIVE WHEELS, η εμφάνιση τους έλαβε τέλος. Ολά!

Αυτό που έγινε όταν βγήκαν οι Agnostic Front δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει πουθένα. Όταν έκφράζουν την έκπληξη τους κάποιοι που η σκηνή είναι το δεύτερο σπίτι τους τα τελευταία 20 χρόνια τότε παίρνετε μια ιδέα του τι επικρατούσε. Από το σημείο αυτό και μετά δεν θυμάμαι πολλά, άλλωστε δεν πήγα ως παρατηρητής αλλά ως οπαδός για να περάσω καλά. Aπλά να σημειώσω ότι προσπάθησαν να καλύψουν όλη τη δισκογραφία τους, δίνοντας λίγο παραπάνω βάρος στις πρόσφατες κυκλοφορίες τους. Μια εκπληκτική συναυλία, και σ`αυτό συνέβαλε και το συγκρότημα με την άψογη παρουσία του, παρά την πραγματικά αφόρητη ζέστη, αλλά και ο κόσμος που τα έδωσε όλα. Μια ονειρική κατάσταση όπου όλοι διασκέδαζαν όπως ήθελαν χώρις να ενοχλούν τους γύρω τους -επικρατούσε ένα κλίμα ενότητας και αδελφοσύνης. Άλλωστε αυτό είναι και το νόημα του Ηardcore. Η καλύτερη στιγμή πάντως της βραδιάς ήταν το τέλος της, με το “Crucified” να παίζεται έπειτα από λαική απαίτηση και οι πάντες να δίνουν τις τελευταίες ρανίδες ενέργειας που τους είχαν απομείνει.

Όσοι έχασαν αυτό το live – έχασαν ! Mακάρι οι AGNOSTIC FRONT και οι RYKER`S πριν λίγο καιρό να είναι η απαρχή πολλών Hardcore live -η ελληνική σκήνη και οι οπάδοι τα χρειάζονται.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured