Σάββατο βράδυ στο Arch, Mikro live in Athens, «επιστροφή στην πόλη που χορεύουνε όλοι», όπως έλεγε και το κείμενο ανακοίνωσης της reunion συναυλίας.  Όπως και στο Gazarte, έτσι και αυτήν τη φορά, τη συναυλία άνοιξαν οι Lip Forensics, ένα ντουέτο που «πιάνει» όλο και μεγαλύτερο χώρο στην electronica / dark σκηνή της χώρας. Η φουτουριστική τους ενέργεια, με όλες τις indie και punk πινελιές, αλλά και τη συνοδεία της Kit Kido στη σκηνή, ξεκίνησε από νωρίς να δημιουργεί τη γιορτινή ατμόσφαιρα που άξιζε σε μια νύχτα σαν και εκείνη. Τα live act τους δείχνουν ότι είναι ένα σχήμα με ενδιαφέρον, αισθητική και ότι η «κληρονομιά» των Mikro αλλά και άλλων καλλιτεχνών της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, έχει παραδοθεί σε καλά χέρια.

Συνέχεια με Echo Tides και βουτιά στην πολύχρωμη pop των Γιάννη Αναγνωστόπουλου, Γιώργου Λυγουριώτη, Καλλιόπης Μητροπούλου και Παναγιώτη Πανταζή (Pan Pan), που κουβαλώντας πλέον χρόνια γνωριμίας και συνεργασίας σε διαφορετικά σχήματα και με διαφορετικούς τρόπους, έχουν φτάσει την χημεία τους επί σκηνής σε άλλο επίπεδο. «Τούνελ», «Αόρατη Κορδέλα» και άλλα τραγούδια από τον περσινό δίσκο τους Ανδρομέδα FM φρόντισαν να διατηρήσουν το κοινό σε feelgood εγρήγορση, μέχρι την έλευση του κυρίως πιάτου.

Από το πρώτο λεπτό που ανέβηκαν οι τιμώμενοι της βραδιάς στη σκηνή, φάνηκε ότι η συνέχεια θα ήταν μια μοναδική στιγμή στην ιστορία του γκρουπ. Σε ένα Arch Club που έβραζε από ανυπομονησία και υψηλή θερμοκρασία, οι συνιδρυτές Νίκος Μπιτζένης και Γιάννης Λευκαδίτης, παρέα με την Chloe Ann, τον Απόστολο Μπιτζένη και τον Cris, έστησαν ένα ξέφρενο και αξέχαστο πάρτι όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν φέρνοντας μαζί τους την αύρα μιας άλλης εποχής που το clubbing ήταν ζήτημα ζωής για τους ακολούθους αυτής της μουσικής.

Με ένα εύφορο και διασκεδαστικό setlist, που περιλάμβανε καινούρια τους κομμάτια όπως η «Πηγή» και η «Σούπερ Γιορτή», κάποια παλιά τους διαμάντια που δεν παίζουν συχνά, όπως η «Χρυσαλίδα», τα «Περιστρεφόμενα κεφάλια» και το «Lift me up» του Moby και φυσικά όλες σχεδόν τις κλασικές τους επιτυχίες, κατάφεραν πράγματι να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει τα προβλήματά του, όπως «προτείνει» ο Μπιτζένης από το μικρόφωνο στην αρχή κάθε τους live.

Η εμφάνιση κορυφώθηκε με τον Λευκαδίτη και την Ann να απογειώνονται χορεύοντας στη σκηνή, σηκώνοντας μάλιστα και μια φαν από κάτω, ενόσω η υπόλοιπη μπάντα έπαιζε ένα medley από αγαπημένα τους κομμάτια και το κοινό δονούνταν στην ίδια συχνότητα. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στα ολοκαίνουρια κομμάτια, που αποδεικνύουν ότι το σχήμα έχει επιστρέψει με δροσερό pop αέρα και το αντίκρισμά τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. 

Οι Mikro έχουν επανέλθει για τα καλά. Είναι ανανεωμένοι, εξελιγμένοι και πιο φρέσκοι από ποτέ. Φαίνεται πως η απόσταση και οι εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από το εξωτερικό τους έκαναν να επιστρέψουν μάχιμοι και δριμύτεροι. Κάθε φορά που εμφανίζονται συναυλιακά ή δισκογραφικά, φαίνεται σαν να έχουν νοσταλγήσει την Ελλάδα ή απλά απολαμβάνουν στο έπακρο την αγάπη που λαμβάνουν από το ακροατήριό τους που παραμένει σταθερό και αυξάνεται, παρά την απουσία τους από τα δρώμενα για αρκετά χρόνια, τουλάχιστον ως Mikro.

Η βραδιά που στήθηκε από την R2D2 στο Arch Club-Live Stage, με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ τους «ΣΟΥΠΕΡΗΡΩΕΣ», τους ανήκε δικαιωματικά. Βέβαια, μια νύχτα δεν είναι ποτέ αρκετή, για αυτό και η αναμονή για επόμενα τυχόν live είναι μεγάλη!

Lip Forensics

Echo Tides

MIKRO

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured