Noir electro beats, avant-garde, art pop, εθιστικοί ήχοι από τα synthesizers, minimal ρυθμοί, περιπλάνηση σε στοιχειωμένα indie ηχοτοπία & experimental ήχοι. Υπάρχουν αθηναϊκές γωνιές που κατασκηνώνουν τα events του Morphic Nights με τα καλύτερα «σκοτεινά» indie ονόματα της πόλης.

Μπαίνοντας το βράδυ της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου στον χώρο του Arch Club στο Γκάζι με τον πέτρινο διάκοσμο της σκηνής να αποτελεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ένα ιδανικό σκηνικό για τη σκοτεινή αισθητική των Morphic Nights. Ο κόσμος, άριστος γνώστης όσων επρόκειτο να ξεκινήσουν να συμβαίνουν πάνω στη σκηνή σε λίγα λεπτά μέχρι αργά τη νύχτα. Τα Morphic Nights, με τις εκλεκτές, γνωστές άγνωστες παρέες μπροστά από τη σκηνή, μας χάρισε ένα χορταστικό vibe το οποίο θύμιζε πολύ ένα  πάρτυ για σκοτεινούς τύπους και σκοτεινούς χορούς με σκοτεινά beats.

Πρώτοι στη σκαλέτα οι Marva von Theo – η τραγουδίστρια Μάρβα Βούλγαρη και ο παραγωγός Τεό Φοινίδης, που με την ηλεκτρονική dark pop τους καλωσόρισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – δεδομένων των τεχνικών συνθηκών- το κοινό των Morphic Nights ξεκινώντας να το χορεύουν στους ρυθμούς του "Love" και του "Dissolve". 

gxg_5096

gxg_5155

Up Next Kit Kido, κατά κόσμον δηλαδή η Κατερίνα Κοζανίδου,με μια performance που απέδειξε ότι δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο υποσχόμενες και ιδιαίτερες νέες εγγραφές της εγχώριας ηλεκτρονικής ποπ. Με τα χαρακτηριστικά εξαιρετικά φωνητικά της, προϊόν ταλέντου αλλά και  πολύχρονων φωνητικών σπουδών στην Ολλανδία. “Bonnie & Clyde”, “Moonbeam”, “Stranger Danger” “Honey Jar”. Beth Gibbons, πρώιμη Bjork και Cyndi Lauper. Με τη jazz τοποθέτηση της φωνής της να γράφει εξαιρετικά πάνω στις ηλεκτρονικές μελωδίες και στην ιδιαίτερη κινησιολογία της γεμάτη αιχμές και κοίλα και με μια καλά μελετημένη και ολοκληρωμένη αισθητική και σκηνοθεσία η Kit Kido ήταν αδιαμφισβήτητα και δικαίως ένα από τα highlights της βραδιάς παραδίδοντας ιδανικό lead in στην Lia Hide που ανέβηκε αμέσως μετά στη σκηνή με την μπάντα της για μια χορταστική εμφάνιση από αυτές που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

gxg_5430

gxg_5504

gxg_5598

gxg_5485

Η Lia Hide (Λία Γεωργακοπούλου) -πολυτάλαντη και έμπειρη μουσικός, τραγουδίστρια και δασκάλα μουσικής- είναι πια «σεσημασμένη» στα “indie” κατάστιχα της Αθήνας, έχοντας την τελευταία δεκαετία στο ενεργητικό της πολυάριθμες συμμετοχές σε πολλά και σημαντικά live με μεγάλα διεθνή ονόματα, τέσσερις προσωπικές κυκλοφορίες και ένα χαρακτηριστικό καλλιτεχνικό στιλ με έντονα θεατρικά στοιχεία και πλούσιες αναφορές από την αφρόκρεμα της λεγόμενης art pop και rock. H εμφάνισή της στα Morphic Nights της Παρασκευής -με κορύφωση την εξαιρετική ερμηνεία του “Johny and I”- ήταν από τις πιο ολοκληρωμένες που μπορούμε να θυμηθούμε, με τις συνθέσεις της να αναδεικνύονται πολύ όμορφα από τη full band της, ξορκίζοντας τα τεχνικά θέματα με τα οποία ξεκίνησε το act τους.

gxg_5712

gxg_5758

gxg_5777

gxg_5801

gxg_5952

Last but not least το ηλεκτρονικό ντουέτο των Lip Forensics, της υπέροχης σύμπραξης των Zade και Ekelon, που έκαναν για άλλη μια φορά αυτό που κάνουν όποτε εμφανίζονται: δικαιώνουν απόλυτα όσους τους ξέρουν ήδη και έρχονται ίσως σε ένα φεστιβάλ ή σε ένα live που συμμετέχουν μόνο και μόνο για να τους δουν και μαγεύουν όσους τους βλέπουν για πρώτη φορά γράφοντας τους στο fan club που θα τους ακολουθεί πιστά στο εξής.

gxg_6029

gxg_6128

gxg_6148

gxg_6192

Εξελιγμένοι και φορμαρισμένοι, καλωδιωμένοι στο σκοτάδι και στο φως που το σπάει,  στα καλύτερά τους, με ένα set ροής, road trip σε ηλεκτρονικούς ήχους, ρυθμικά μοτίβα και indie τοπία που κατέληξε σε ένα ιδιότυπο indie techno πάρτι, οι Lip Forensics σημάδεψαν έναν προορισμό στο ταξίδι των Morphic Nights και μια γέφυρα για το σκοτεινό clubbing που επεφύλαξε το set της Monnodic σε όσους επέλεξαν να συνεχίσουν να περνάνε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου στο ασφαλές σκοτάδι του Arch Club.

gxg_6237

gxg_6264

Ποια σκοτεινή μορφή θα πάρουν τα επόμενα Morphic Nights; Η απάντηση στην επόμενη noir pop γιορτή τους, κάπου στην πόλη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured