Για το  live της Αγγελικής Τουμπανάκη στο Half Note  της 27ης του Οκτώβρη είχα πάει και υποψιασμένος και ενημερωμένος Ήξερα ότι θα ακούσω μια σειρά τραγουδιών με θέμα τις γυναίκες του κόσμου από μια πολύ καλή τραγουδίστρια σε έναν αγαπημένο χώρο που σέβεται τον εαυτό του και τους πελάτες του. Δεν περίμενα όμως ότι θα περιπλανηθώ σε τόσες πολλές γειτονιές του κόσμου για να ακούσω τόσων γυναικών τον πόνο και τα πάθη. 

 Ο χώρος είχε γεμίσει από νωρίς με νέους και νέες “κάθε ηλικίας”, η ατμόσφαιρα καθαρή καθώς το κάπνισμα στο Half Note επιτρέπεται μόνο έξω στο πεζοδρόμιο, όπου έχει και ένα περιποιημένο  τραπεζάκι με τασάκια για όποιον θέλει να καπνίσει το τσιγάρο του χωρίς να ενοχλεί. Η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται σιγά σιγά μαγική με το πρώτο τραγούδι: "Sometimes I feel like a motherless child". 

 Καθώς η θέση που μου έλαχε είχε περιορισμένη ορατότητα άκουγα πολλές τα τραγούδια χωρίς να βλέπω στην σκηνή και κάθε τόσο έγερνα προς τα αριστερά να δω ποια είναι στην σκηνή καθώς μου δινόταν η εντύπωση ότι εμφανίζονταν άλλα πρόσωπα: η τρελή του φεγγαριού, η Σουζάν που με παίρνει απ’το χέρι, η Φάτα Μοργκάνα που μου δείχνει απέναντι από το Φραγκοκάστελο , μια Κρεολή να  λέει ένα τραγούδι της χαρμολύπης, η Grace o Malley η Ιρλανδή πειρατίνα, οι 4 γυναίκες της Nana Simone γενναίες και αγέρωχες περπατάνε αγκαζέ, η Billie Holiday να λέει για τα παράξενα φρούτα που κρέμονται στα μαυροδέντρια του ρατσισμού, η Ιωάννα Γεωργακοπούλου να θρηνεί τον τρελό τσιγγάνο της και άλλες τόσες ιστορίες σε τόσες γλώσσες που μας φάνηκαν γνωστές και τις οποίες αρκετές φορές μας κούρδισε και μας έκανε να τις τραγουδήσουμε και όλοι και όλες εμείς από κάτω, σε διάλεκτο μια γλώσσας ξένης, χωρίς μάλιστα να φαλτσάρουμε!

 aggeliki-toubanaki-01--hn-in-color-for-avopolis

Με στίχους σαν αυτούς της Μάτσης Χατζηλαζάρου “φέρτε μου να γεννήσω όλα τα μωρά της πλάσης, δώστε να πεθάνω όλους τους θανάτους” σαν ξόρκια μαγισσών πριν τους πάνε στην πυρά τον μεσαίωνα και άλλες τόσες ιστορίες γυναικών που ακούστηκαν από κάτω πλανήθηκε με “μενεξέδες και ζουμπούλια” στον χώρο όσο στην σκηνή έδιναν ρέστα ο Γρηγόρης Ντάνης στην κιθάρα, ο Γιώργος Μακρής στην γκάιντα και στην φλογέρα, ο Απόστολος Καλτσάς στο μπάσο, και ο Ηλίας Δουμάνης στα τύμπανα. Η περιπλάνηση έκλεισε με το "Djelem", το τραγούδι των Ρομά που το έχει και το λέει σαν προσευχή και το “ίσως φταίνε τα φεγγάρια “ που είπαμε όλοι με μία φωνή έκλεισε το πρόγραμμα. Στο encore η Τουμπανάκη μας είπε την ιστορία της Lllorona και το τραγούδι της ερήμου για να έχουμε κάτι να σφυρίζουμε στον δρόμο της επιστροφής, στον οποίο σκεφτόμουνα ότι θα πρέπει να συμβεί κάτι πραγματικά σοβαρό για να μην πάω στο επόμενο live της. 

 

 

Η παράσταση For Women θα παρουσιαστεί ξανά στο Half Note στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου με καλεσμένες  τις Kumku Yamki (16/12), Κατερίνα Βρανά (17/12) και Idra Kayne (18/12). 

Για εισιτήρια και πληροφορίες πατήστε εδώ

 group-scaled

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured