Και μόνο το γεγονός ότι 30 από τα πιο ελπιδοφόρα και ταλαντούχα ονόματα της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής θα συμμετείχαν σε μία συναυλία θα ήταν αρκετό για να ενδιαφερθείς να μάθεις περισσότερα για αυτή τη συναυλία, αλλά για να πάρεις το μαγικό εισιτήριο και να βρεθείς στην Τεχνόπολη στις 16 Σεπτεμβρίου είχες πολλούς περισσότερους λόγους. Ο μεγαλύτερος; Το όνομα ενός αγαπημένου καλλιτέχνη, Μάνου Λοΐζου, που παρόλο που έφυγε από τη ζωή πριν από 40 χρόνια, η μουσική και τα τραγούδια του συνεχίζουν να συγκινούν όσους τα άκουγαν την εποχή που πρωτοδημιουργήθηκαν αλλά συνεχίζουν να εμπνέουν και να ενθουσιάζουν και τα σημερινά παιδιά αλλά και τις γενιές που ακολουθήσαν.

https://www.instagram.com/p/Cim0GaRsoMj/

Θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις ως μια επετειακή συναυλία ή μία γενέθλια συναυλία. Θα μπορούσες να πεις ότι τιμά τα 40 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από το τελευταίο αντίο στον Μάνο Λοΐζο ή τα 35 χρόνια που βρίσκεται στον αέρα ο Αθήνα 9.84 και μαζί του η ελεύθερη ραδιοφωνία. Πάνω απ’ όλα ωστόσο ήταν μια συναυλία – γιορτή για τη συνέχεια του ελληνικού τραγουδιού. Για όλα όσα ενώνουν τη μία μουσική γενιά με την επόμενη και όλα τα σημαντικά νοήματα και τις αξίες που πότισαν τα τραγούδια του Λοΐζου και παραμένουν τόσο καίρια και διαχρονικά, διατηρώντας ζωντανά τα αισθήματα που δημιουργούν χρόνια τώρα και αναλλοίωτα.  

loizos7

loizos1

https://www.instagram.com/p/CisWegfIiAY/

Με τη φροντίδα λοιπόν του 9.84, 30 καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς ανέβηκαν στη σκηνή της Τεχνόπολης και τραγούδησαν δίνοντας νέα μουσική πνοή σε αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου.  

loios8

loizos5

loizos2

https://www.instagram.com/p/CilYkncIVJA/

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΑΡΗΣ (ELECTRIC LITANY) . AMALIA AND THE ARCHITECTS . ASPRA

BLEND MISHKIN x GEORGE KAPIS x ΝΕΦΕΛΗ ΦΑΣΟΥΛΗ . ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ

ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΥ . GEORGE GAUDY . IDRA KAYNE . JOANNA DRIGO

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ x ANSER . ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ . KATERINE DUSKA

ΚΥΡΙΟΣ Κ . ΜΑΡΙΑ ΑΛΑΜΑΝΗ NAΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ . MAROULITA DE ΚOL

ΜΥΡΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ . NALYSSA GREEN . NTEΙBINT x MATINA SOUS PEAU

ΠΕΤΡΟΣ ΚΛΑΜΠΑΝΗΣ . SARAH P. . SOPHIE LIES . S.W.I.M.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ . WHERESWILDER . XΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΞΟΥΡΗ . YIOTIS

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ . ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ

ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:

ΑΛΕΚΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ . ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΙΟΣ . ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΗΣΣΟΠΟΥΛΟΣ . ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΛΛΗΣ

Μέρος των εσόδων της συναυλίας διατέθηκαν στον ΚΥΑΔΑ

Το project Μάνος Λοΐζος – ΜΕΤΑ κυκλοφόρησε την ημέρα της συναυλίας και είναι, στην ουσία, το αποτέλεσμα ενός καλλιτεχνικού κινήματος που συσπείρωσε γύρω από το έργο του Μάνου Λοΐζου περισσότερους από 35 καλλιτέχνες της νεότερης και νεότατης γενιάς. Και όπως γράφουν χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου που συνοδεύει αυτή τη δουλειά, αν κρατάγαμε έναν χάρτη με αναμμένα φωτάκια για κάθε στούντιο ή σπίτι ή προβάδικο που ετοιμάζονταν αυτές οι διασκευές, θα είχαμε την εικόνα της μνήμης να φωτίζει αυτήν τη χώρα και αυτήν την ήπειρο από την Αθήνα μέχρι την Κέρκυρα και από την Θεσσαλονίκη μέχρι το Λονδίνο.

metaloizos

Οπότε ακόμα και αν έχασες την ευκαιρία να βρεθείς σε μια μαγική συναυλία-γιορτή, μπορείς να απολαύσεις το πώς συνομιλεί η νέα ελληνική μουσική σκηνή με τα αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου ακούγοντας το cd Μάνος Λοΐζος – ΜΕΤΑ που κυκλοφορεί από τη Minos EMI.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured