View More

Baby Guru & Ratrace (2ο CU OnStage Live)

Αρκετός κόσμος την Παρασκευή, αν και δεν επαναλήφθηκε η προσέλευση του πρώτου CU OnStage. Όσοι πάντως βρέθηκαν στο Κ44, πέρασαν καλά...

Χώρος
Κ44, Αθήνα
Ημερομηνία διεξαγωγής
4/7/2014
Φωτογράφος
Ντιάνα Καλημέρη
Παναγιώτης Λουκάς
Παναγιώτης Λουκάς
 
To 1ο CU OnStage, με τους The Hype και τον Εισβολέα, σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα μου έλεγαν ότι ο χώρος είχε από νωρίς γεμίσει με νεαρούς οπαδούς του χιπ χοπ και ότι όταν έφτασε η ώρα του λάιβ δεν έπεφτε καρφίτσα. Το 2ο CU OnStage, πάλι, απευθύνονταν σε διαφορετικό –πιο ροκ– κοινό· που θα έκανε την εμφάνιση του κάποια στιγμή αργά για να δει τους Ratrace και φυσικά τους Baby Guru. Όταν έφτασα στο K44 την Παρασκευή, ήταν όλα έτοιμα, εκτός από τους θεατές. Οι περισσότεροι βρίσκονταν απέξω, πίνοντας τα ποτά τους και περιμένοντας χαλαρά να ξεκινήσει η συναυλία, το line-up της οποίας, θυμίζουμε, προέκυψε μετά από ψηφοφορία του κοινού.
 
Onstage_2
 
Onstage_3
 
Οι Ratrace είναι ένα shoegaze/indie rock συγκρότημα από την Αθήνα, το οποίο δημιουργήθηκε το 2011 –μερικοί ίσως μάλιστα να τους θυμάστε ως το support γκρουπ στην περσινή συναυλία των Blueneck. Το να είσαι μπάντα τώρα με μέλη μικρής ηλικίας και να ονομάζεις ένα από τα τραγούδια σου “Windows 95”, δείχνει ότι στους Ratrace υπάρχει η αίσθηση του χιούμορ. Καθώς βρίσκονται στη διαδικασία ηχογράφησης του πρώτου τους δίσκου, ακούσαμε αρκετά τραγούδια που (λογικά) θα βρίσκονται σε αυτόν. Το National/Sonic Youth/Strokes στυλ τους φάνηκε αρκετά στα “Step Closer” και “Indian” και το μόνο που έχω να συμπληρώσω είναι ότι την επόμενη φορά που θα τους πετύχω ελπίζω να είναι για την κυκλοφορία του ντεμπούτο τους!
 
Onstage_4
 
Ο κόσμος είχε στο μεταξύ αρχίσει να πυκνώνει, αν και τελικά δεν έφτασε στα νούμερα του προηγούμενου CU OnStage event. Για τους Baby Guru θα μπορούσα να έπαιρνα copy/paste την κριτική από την πρόσφατη εμφάνισή τους στο Εν Λευκώ Festival, δίχως να χρειαστεί ν' αλλάξω ούτε κόμμα. Είτε σε μεγάλο χώρο, είτε στο K44, παίζουν πάντως με τον αέρα ενός μεγάλου συγκροτήματος: και παίζουν το ίδιο, άσχετα αν μπροστά τους βρίσκονται 1000 ή 100 άτομα. Ξεκίνημα με το “Behaviour”, συνέχεια με το “Exegesis”, με τραγούδια από όλες τις μέχρι τώρα κυκλοφορίες τους να γεμίζουν τελικά ένα πρόγραμμα διάρκειας 1 ώρας, με τον ήχο να κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα για τα δεδομένα του χώρου. Οφείλω να σημειώσω εδώ πως στην αρχή είχα μάθει τους Baby Guru από το hype γύρω από το όνομά τους. Αλλά, βλέποντάς τους ζωντανά, μπορώ να πω ότι είναι από τις λίγες φορές που το hype δείχνει δικαιολογημένο. Κάποτε η καραμέλα θα έλεγε ότι «δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ανάλογα συγκροτήματα του εξωτερικού». Τώρα απλά θα πω ότι πρόκειται για μια σπουδαία εγχώρια μπάντα, στο είδος της.
 
Onstage_5
 
Το CU OnStage event συνεχίστηκε με τους YSP! και WSY!, οι οποίοι ανέλαβαν τα decks του Κ44 με στόχο να διασκεδάσουν τον κόσμο με τις επιλογές τους. Αρκετοί ωστόσο αποχώρησαν με τη λήξη της εμφάνισης των Baby Guru. Δεν έχει πάντως σημασία: όσοι βρεθήκαμε εκεί την Παρασκευή, περάσαμε καλά.  Ραντεβού λοιπόν στο 3ο CU OnStage Live, που θα γίνει σύντομα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γερμανός παραγωγός επέστρεψε στην Αθήνα για να ξορκίσει τον πανδημικό κύκλο σε ένα live που θα

Ο Άγγελος Κλειτσίκας εγκλωβίστηκε πρόθυμα στον κλειστοφοβικό, πυρηνικό εφιάλτη που έστησε η

O Sting έκανε έναν ακόμα χορταστικό περίπατο στο Ηρώδειο, δικαιώνοντας την αίγλη του ονόματός του

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, συνεχίζει να απολαμβάνει την ελευθερία τού να ακούσει ό,τι του κβλσ.

Ακούμε και προτείνουμε 12 νέα singles και 6 νέα albums που κυκλοφόρησαν την εβδομάδα που πέρασε.

Στο νέο Incoming, ο Δημήτρης Λιλής αναλύει το νέο κοινωνικό σύνθημα που όλους μας ενώνει, όπως το είχαν προλάβει οι Gorillaz.

Top
0
Shares