Πώς τα καταφέρνει τόσο καλά ο Λευτέρης Μουμτζής; Πότε ρεμπέτης με τους Τρίο Τεκκέ, πότε ψυχεδελιασμένος φολκοροκάς ως J.Kriste, πάντα όμως πειστικός και με άλμπουμ από εκείνα που μπαίνουν στις λίστες με τα καλύτερα της κάθε χρονιάς. Με το τρίτο του ως J.Kriste παραμάσχαλα –το The Age Of Now– βρέθηκε στη σκηνή του Six d.o.g.s. το βράδυ της Τετάρτης και απέδειξε ότι, εκτός των άλλων, είναι και εξαιρετικός περφόρμερ.

Από την άλλη, πώς τα καταφέρνει το αθηναϊκό κοινό να αγνοεί τέτοιες καλές συναυλίες; Παρ' ότι η ώρα έναρξης πήγε αρκετά πίσω για να μαζευτεί κόσμος, η προσέλευση ήταν ισχνή, με μόλις μια τριανταριά νοματαίους να δίνουν το παρών. Τα έχουμε ξανακούσει για την κρίση, για τις δύσκολες καθημερινές, μπλα μπλα μπλα, αλλά να μη χαϊδεύουμε και το κοινό –ότι τάχα μου ξέρει να ανταμείβει τους άξιους. Κάποιες φορές δεν ξέρει τι του γίνεται...

Masterdi_2

Ας μείνουμε όμως στα καλά: ο Μουμτζής και η παρέα του υπήρξαν εξαιρετικοί συνολικά και μάς χάρισαν ένα πολύ καλό λάιβ, το οποίο μάλιστα είχε και σωστή διάρκεια, ούτε πολύ μεγάλη ούτε αμελητέα: 1 ώρα και 45 λεπτά συνολικά, με επιλογές και από τα τρία άλμπουμ του πρότζεκτ, συν ένα παλιό, ακυκλοφόρητο κομμάτι. Η μπάντα πενταμελής, με τον Στέλιο Ρωμαλιάδη στο φλάουτο, τον Colin Somervell στο μπάσο, τον Παύλο Μιχαηλίδη στο βιολί και τον Ανδρέα Τραχωνίτη στα τύμπανα να πλαισιώνουν τις κιθάρες και τα φωνητικά του J.Kriste.

Masterdi_3

Όπως αναμενόταν, το κύριο μέρος του ρεπερτορίου προερχόταν από το The Age Of Now αλλά και από το Girls, Ghosts And Gods –το προηγούμενο άλμπουμ του Μουμτζή κι αυτό που τον σύστησε στους περισσότερους. Παρότι θα περίμενε κανείς να υστερούν οι ζωντανές εκτελέσεις σε σχέση με τις στουντιακές (λόγω των λεπτομερειών που έχουν οι τελευταίες), υπήρξαν πραγματικά καλοδουλεμένες, με το γκρουπ να γεμίζει σωστά τον ήχο και τον πρωταγωνιστή της βραδιάς να αποδεικνύεται ικανότατος κιθαριστής μα και ερμηνευτής. Μόνο όταν κουράστηκε φάνηκαν ρωγμές στις φωνητικές επιδόσεις του, πάντως η άνεσή του έγινε εξ αρχής εμφανής, ενώ και επικοινωνιακά λυνόταν όσο κυλούσε η βραδιά. Ευγενέστατος, ευχαρίστησε πολλές φορές το κοινό για την προσοχή του –προσοχή την οποία κέρδισε ο ίδιος και οι μουσικοί του με τις επιδόσεις τους.

Masterdi_4_Eyi_Kourtidou

Και λίγα λόγια για την Εύη Κουρτίδου, η οποία άνοιξε τη βραδιά. Η νεαρή μουσικός εμφανίστηκε με την ηλεκτρική κιθάρα της και συνοδευόμενη από τον Νίκο “Ottomo” Αγγλούπα στα τύμπανα, παρουσιάζοντας τη μουσική από τη θεατρική παράσταση Η Κασσάνδρα Και Ο Λύκος, που κυκλοφόρησε σε δική της παραγωγή το 2011. Τη βρήκα αρκετά τρακαρισμένη και αμήχανη, πράγμα που δεν περίμενα, με δεδομένη τη σκηνική εμπειρία της ως μέλος της μπάντας της Μαριέττας Φαφούτη. Πάντως διαθέτει όμορφη, εκφραστική και με δυνατότητες φωνή και υπήρξε πολύ καλή αργότερα, στο ντουέτο με τον Μουμτζή στο "Young Girl".

Setlist:

1.Treesong

2. The Age Of Now

3. Poems

4. Pretty Young Thing

5. At War

6. Destined For Greatness

7.Paglamas

8. Flood

9. Duke (Great Ungiver)

10. Magnificent Blues

11. Starseed

12. The City That Rules Our Minds

13. This Hole

14. Godliness

15. Young Girl

16. 21st Century Fog

17. Prayer

18. In The Garden

19. Keeper Of Joy

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured