Με αρκετά απρόοπτα από τεχνικής και οργανωτικής πλευράς, η παρουσίαση του δεύτερου δίσκου των Jane Doe, The Enormous Head Of King Splendid, είχε όλα τα φόντα για να καταλήξει σε φιάσκο. Όμως το περασμένο Σάββατο στο Eightball τόσο οι συμπολίτες, όσο και οι συμμετέχοντες στη βραδιά Kappa^3 και 10 Code, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με λίγο πιο άτυχα να αποδεικνύονται τελικά τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς.

Πρώτη αναποδιά, ότι έγινε παρουσία δίσκου χωρίς...δίσκο! Αν και τα πάντα ήταν έτοιμα (μέχρι και το artwork, απ' όσο ξέρω), το The Enormous Head Of King Splendid δεν κυκλοφόρησε ακόμα. Τι να κάνουμε, συμβαίνουν και τέτοια. Προφανώς άλλωστε δεν φταίνε οι Jane Doe, μιας και ήταν έτοιμοι από την πλευρά τους. Δυστυχώς, όμως, οι ατυχίες δεν σταμάτησαν εκεί: το Eightball είχε πολύ σφιχτό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να γίνονται όλα βιαστικά, πράγμα που συχνά οδηγούσε σε ευτράπελα. Αλλά το χειρότερο είναι ότι αυτή η βιασύνη δεν οφειλόταν στο προχωρημένο της ώρας ή σε παράπονα για ενόχληση. Απλώς κάποιοι υπεύθυνοι θεώρησαν ως καλή ιδέα να διοργανώσουν ένα...metal party μετά από το live! Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για κίνηση επιεικώς απαράδεκτη: δεν κάνεις τέτοια πράγματα από τη στιγμή που έχεις κανονισμένες τρεις μπάντες για να παίξουν...

Janedoe_2_10_Code

Όπως και να 'χει, η βραδιά άνοιξε γύρω στις 22.00, με τους 10 Code. Δεν τους είχα ξαναδεί και μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντες. Ίσως οι πιο «σκληροί» σε ήχο σε σχέση με τις άλλες δύο μπάντες, οι Αθηναίοι έπαιξαν με την ψυχή τους και ζέσταναν και με το παραπάνω όσους είχαμε δώσει το παρών στο Eightball από νωρίς. Φυσικά –όπως τυχαίνει σχεδόν πάντα στα πρώτα συγκροτήματα– ήμασταν δεν ήμασταν 50 άτομα εκείνη την ώρα.

Ακολούθησαν οι Θεσσαλονικείς Kappa^3, ουσιαστικά ένα τρίο το οποίο παίζει με επικεφαλής τον Kappa (Κώστας). Σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές του, το σχήμα έχει τώρα πιο πολλές grunge και alternative rock επιρροές στον ήχο του κι έτσι οι μουσικές που μας έπαιξαν το Σάββατο βρίσκονταν πολύ κοντά στο ύφος των Jane Doe. Έχοντας δει αρκετές φορές το τρίο, θα έλεγα ότι ήταν μια από τις καλές βραδιές τους, όχι όμως και η κορυφαία. Δεδομένης βέβαια και της προαναφερόμενης βιασύνης, το πήγαν πάρα πολύ καλά.

Janedoe_3_Kappa3

Πρωταγωνιστές της βραδιάς μα και πιο άτυχοι τελικά απ' όλους, όπως είπαμε και προηγουμένως, οι Jane Doe πρόσθεσαν στις αναποδιές που τους κυνηγούσαν και μια κατεστραμμένη βάση τύμπανου με την εμφάνισή τους στη σκηνή, ενώ –σαν να μην έφτανε αυτό– ο προτζέκτορας αρνήθηκε πεισματικά να λειτουργήσει και ο υπολογιστής κόλλησε ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια του live τους. Η μπάντα ωστόσο δεν πτοήθηκε, μας παρουσίασε με κέφι το υλικό του The Enormous Head Of King Splendid κι έκλεισε το σετ της με ένα κομμάτι από το πρώτο άλμπουμ, το “Tangerine”. Οι Jane Doe δεν κόμπιασαν πουθενά, έπαιξαν όλα τα τραγούδια τους νερό και μας ευχαρίστησαν για την παρουσία μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Janedoe_4

Όσο για το καινούριο υλικό, όσο μπορώ να κρίνω από μία ακρόαση και μάλιστα σε live, μου φάνηκε πολύ καλό –θα περιμένω βέβαια να πάρω στα χέρια μου και το άλμπουμ. Εύχομαι πάντως καλή επιτυχία στους Jane Doe και δίνω, ως κατακλείδα, τα συγχαρητήριά μου και στις τρεις μπάντες: έφεραν εις πέρας μια αρκετά ζόρικη βραδιά.

{youtube}yZEroj0v96Q{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured