Φωτογραφίες: Μυρσίνη Πατακάκη

Το βράδυ της Πέμπτης μας βρήκε στο live stage του 8ball για να παρακολουθήσουμε τους Θεσσαλονικείς Sleepin’ Pillow σε μια συναυλία στα πάτρια εδάφη. Οι οποίοι, έχοντας ένα ήδη καλό άλμπουμ στο ενεργητικό τους και με ένα δεύτερο να κυκλοφορεί αυτές τις μέρες (Superman’s Blues), υπόσχονταν μια τουλάχιστον ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Κι όπως φαίνεται, ίσως τα παιδιά να είναι καλύτερα στα live τους, παρά στο στούντιο...

 

 

Φτάσαμε στο 8ball κατά τις  10 το βράδυ κι αυτή τη φορά ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά, δίχως παρατράγουδα στην είσοδο (βλέπε συναυλία των Mono στη Θεσσαλονίκη). Πιάσαμε μάλιστα και πρώτη σειρά κατευθείαν κι έτσι είδαμε όλη τη συναυλία με την άνεσή μας. Κατά τις 11, με αρκετή καθυστέρηση (τεχνικό θέμα, απ’ ό,τι έμαθα), βγήκε και το συγκρότημα επί σκηνής, αυτή τη φορά ντυμένοι κάτι ανάμεσα σε Σκωτσέζους και... τσολιάδες! Ξεκίνησαν πρώτα με δυο-τρία κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ, και μετά ξεκίνησαν κι έπαιζαν και από το πρώτο τους, ανάμικτα με κάποια ακόμα καινούργια. Ανάμεσα στ’ άλλα, ακούσαμε και τα πιο γνωστά τους “The Black Sea”, “Instrument Of Time” και “Amplifier In My Heart”, καθώς και το ομώνυμο του πρώτου δίσκου “Apples On An Orange Tree”. Το σετ κράτησε μια ώρα και 45 λεπτά, εντυπωσιακό για μπάντα η οποία έχει δυο μόλις δουλειές στο ενεργητικό της.

Από άποψη εμφάνισης, οι Sleepin’ Pillow επιβεβαίωσαν την πολύ καλή συναυλιακή φήμη που τους συνοδεύει. Ο frontman του γκρουπ Nomik ειδικά είναι ένας θαυμάσιος performer, με διαδραστικότητα προς το κοινό, ο οποίος δείχνει ότι πραγματικά απολαμβάνει κάθε στιγμή του πάνω στη σκηνή. Όχι ότι οι υπόλοιποι της μπάντας πηγαίνουν πίσω. Ο καθένας παίζει τουλάχιστον δυο όργανα, ενώ δεν φοβούνται να αυτοσχεδιάσουν, αν χρειαστεί. Έχουν επίσης καλή αίσθηση του συγχρονισμού κι – ακόμα κι αν γίνει λάθος – φροντίζουν να μην καταλάβει κανείς τίποτα. Έτσι, προσφέρουν θέαμα στο κοινό κι αυτό που κάνουν δεν δείχνει σε καμιά περίπτωση επιτηδευμένο.

Μετά λοιπόν από ένα χορταστικό σετ, οι Sleepin’ Pillow μας καληνύχτισαν, χωρίς να κάνουν κάποιο encore – όχι ότι χρειαζόταν. Έδειξαν ότι βαδίζουν σταθερά και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη μας σε ένα από τα πλέον υποσχόμενα ελληνικά σχήματα του σήμερα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured