15 καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες ένωσαν την Τρίτη τα χέρια για μία μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Απώτερος στόχος, η οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Δασών αλλά και η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης, έναν χρόνο μετά τις περσινές καταστροφές από τις πυρκαγιές. Τη συναυλία συνδιοργάνωσαν ο ΣΚΑΪ, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και ο ραδιοσταθμός Μελωδία. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη ημέρα, αλλά ματαιώθηκε λόγω βροχής.

Χωρίς μακρόσυρτους λόγους που θα κούραζαν τους θεατές, η βραδιά επικεντρώθηκε στους αδιαφιλονίκητους πρωταγωνιστές, τους καλλιτέχνες. Μοναδικό μελανό σημείο, ήταν η απαγόρευση (από την Ολυμπιακή Επιτροπή) της τηλεοπτικής μετάδοσης της συναυλίας από το ΣΚΑΪ TV, αφήνοντας έτσι ανικανοποίητη την επιθυμία των διοργανωτών να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη τη χώρα.

Όσον αφορά το καλλιτεχνικό μέρος της μαγικής αυτής βραδιάς, όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό (για άγνωστο λόγο δεν εμφανίστηκε τελικά ο Σταμάτης Κραουνάκης). Το εναρκτήριο λάκτισμα ήρθε από τη Μαρία Φαραντούρη, με τον συμβολικό “Εφιάλτη Της Περσεφόνης”. Στη συνέχεια, κάθε καλλιτέχνης ερμήνευε τρία με τέσσερα τραγούδια, ενώ οι περισσότεροι ανέβαιναν στη σκηνή και δεύτερη φορά, για να συνάδουν σε κάποιο ντουέτο. Ξεχώρισε το “Μ’ Αεροπλάνα Και Βαπόρια”, με τον Διονύση Σαββόπουλο και τη Χάρις Αλεξίου, αλλά και ο “Νέγρος Θερμαστής Από Το Τζιμπουτί” με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Αποκορύφωμα, όμως, της βραδιάς ήταν η εμφάνιση του Δημήτρη Μητροπάνου, που βγήκε τελευταίος, ερμηνεύοντας τέσσερις μεγάλες επιτυχίες του μέσα σε βροχή χειροκροτημάτων.

Μετά το πέρας της συναυλίας, οι σωροί από πεταμένα μπουκάλια και χαρτιά, μαρτύρησαν ότι η οικολογική ευαισθητοποίηση είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Κακά τα ψέματα, οι 70.000 Έλληνες οι οποίοι κατέκλυσαν το Καλλιμάρμαρο βρέθηκαν εκεί για να απολαύσουν τις αγαπημένες τους φωνές. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι τα 700.000 ευρώ που μαζεύτηκαν, αν σκεφτούμε ότι το εισιτήριο ήταν 10 ευρώ, θα πάνε σε αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured