Φωτογραφίες: Έφη Παναγιωτοπούλου

Δεν θα ντραπώ. Όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «Τι καλύτερο από λίγο Psykicks για το κλείσιμο της τελευταίας καθημερινής;; ΟΚ, πολλά, αλλά όπως και να ΄χει αύριο Rodeo», δεν είχα την παραμικρή ιδέα στο τι αναφερόταν. Ποιοι ήταν οι Psykicks;; Μετά μπλέχτηκα στη χαρτούρα του γραφείου και ξεχάστηκα.

Τσίπουρα, μπύρες και ξεδιάντροπα φουμαρίσματα σ’ έναν πεζόδρομο στο κέντρο της Αθήνας. Έξι ώρες πριν το liveάκι. Πεζούλι και μουσική από ένα αυτοκίνητο πιο πίσω προς τέρψιν όλων. «Εδώ δεν μας ενοχλεί κανείς. Άραξε», μου είπε και ενσωματώθηκα στην οικογένεια. Θα πηγαίναμε όλοι μαζί. Φθηνό εισιτήριο και καλή μουσική. Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις καις. Μια χαρά τα περνάει η σημερινή νεολαία και ας λένε. Εγώ τους χάρηκα. Σαν μια τεράστια αμοιβάδα κατηφορίσαμε προς Βικτώρια, παραπατώντας, πέφτοντας, σέρνοντας, μα και με μία αξιοθαύμαστη συνοχή - δεν αφήσαμε κανένα πίσω. Μπήκα μ’ ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι κι εγώ, όπως όλοι, κλέβοντας λίγο από τη ζωντάνια και τα γέλια των 20 χρόνων τους, χωρίς να μας πει κανείς τίποτα, ούτε καν να μας στραβοκοιτάξει... Δεν ήμουν στην Αθήνα, αποκλείεται. Και η πρώτη νότα μόλις είχε ξεμυτίσει..

Psykicks. 8 χρόνια μπάντα. Αποχαιρετιστήριο live είπανε, σε ένα άνετα γεμάτο Rodeo και εισέπραξαν δυσαρέσκεια. Δεν είναι και λίγο. Εγώ που ήμουν όλα αυτά τα χρόνια;; Χορέψαμε. Ω ναι, τα σπάσαμε. Από το πρώτο τραγούδι μέχρι να χάσουμε επαφή με το περιβάλλον. RocknRoll καθαρόαιμο, σαν κακό γέρικο σκυλί. Υπήρξε ηλεκτρισμός. Υπήρξε ένταση! Υπήρξε επαφή! Ένα funeral party με τα όλα του. Περάσαμε καλά. Αυτό μας έμεινε. Χωρίς γκρίνιες, χωρίς αναστολές. Τουλάχιστον εγώ θυμήθηκα γιατί πήγαινα σε συναυλίες.

Είχαν κάτι το δικό τους αυτά τα τυπάκια. Κάτι dark, κάτι γκαραζορολλάδικο, κάτι σοβαρό, μα συνάμα ξεφαντωτικό. Ίσως ήταν απλά μόνο κάτι αληθινό. Ίσως να ήταν η χαμένη μας νηφαλιότητα. Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που μου καρφώνεται στο μυαλό η ιδέα πως όντως ο κ. Nori Kapza έχει τη δική του ψυχοσωματική υπόσταση και λειτουργεί από μόνος του. Δεν εξηγείται αλλιώς. Τι σας λέω και σας τώρα...

Ignition time. Ό,τι απέμεινε...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured