Φωτογραφίες: Βάσια Τζανακάρη

Ξεκινώντας για το Kinky Kong, είχα αμφιβολίες για δύο πράγματα. Πρώτον,  αν θα τα κατάφερνα να φτάσω, και, δεύτερον, αν θα γινόταν το gig εξαιτίας της κακοκαιρίας  που επικρατούσε και εξακολουθεί να επικρατεί σε όλη την Ελλάδα. Φτάνοντας εκεί, τα πράγματα ήταν χλιαρά από άποψη προσέλευσης κόσμου, κάτι που άλλαξε όμως σχετικά γρήγορα, μιας και πολλοί ήταν όσοι αψήφησαν το κρύο και προτίμησαν να έρθουν ως το Kinky Kong. Στο τέλος ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος και κύριοι υπεύθυνοι γι’ αυτό δεν ήταν άλλοι πέρα από τις Berlin Brides και τους Flakes. 

 

Την αρχή έκανε το electro pop/freak punk θηλυκό δίδυμο των Berlin Brides, οι οποίες, στα 30 λεπτά που έμειναν πάνω στη σκηνή, ζέσταναν για τα καλά την ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα νεοσύστατο ηλεκτρονικό, ως επί το πλείστον, δίδυμο με ελάχιστες live εμφανίσεις στο ενεργητικό του (νομίζω πως το χθεσινό ήταν το δεύτερο live τους). Κάτι όμως που δεν επηρέασε στο ελάχιστο την απόδοσή τους, αφού οι δύο κοπέλες ήταν ιδιαίτερα δυνατές πάνω στη σκηνή. Η μία δημιουργούσε electro ήχους με το synthesizer της και η άλλη συμπλήρωνε αρμονικά με τη φωνή της. Και, by the way, πέρα από το respect για το ροζ Sonic Youth t-shirt, είναι και εξαιρετική performer. Με πολύ δυναμισμό και fun διάθεση πέρασε έτσι όλη της την ενέργεια στο κοινό. Τρία από τα τραγούδια που έπαιξαν οι Berlin Brides βρίσκονται στη σελίδα τους στο MySpace και είναι τα “Scooter Boy”, “Off The Rack” και “Failure To Wank”.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι Flakes. Οι Flakes, απ’ όσο δύναμαι να γνωρίζω, είναι διασκορπισμένοι σε Αθήνα, Πάτρα και Λονδίνο, κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολο το γεγονός της πραγματοποίησης live εμφανίσεων. Στην πρώτη τους πάντως εμφάνιση στην Αθήνα, στήριξαν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που παρουσίασαν. Οι επιρροές τους ξεκινούν από τις indie αγγλικές μπάντες των προηγούμενων δεκαετιών και φτάνουν μέχρι τον indie/punk χαμό των ημερών μας. Με ιδιαίτερη δύναμη στα τύμπανα, αλλά και με post-punk μπασογραμμές και λυσσασμένες κιθάρες, παρουσίασαν (στα 40 λεπτά που έπαιξαν) κομμάτια από την επικείμενη και πρώτη δισκογραφική τους δουλειά Lick Your Fingers If You Like It. Οι στιγμές που ξεχώρισαν ιδιαίτερα ήταν το “North” και το “Swindon”, ρυθμικά τραγούδια τα οποία αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Αντί επιλόγου, θέλω να πω πως ήταν μια εξαιρετική βραδιά όχι μόνο για τον κόσμο που βρέθηκε στο Kinky Kong, αλλά κυρίως και για τις ίδιες τις μπάντες, οι οποίες φάνηκαν να το διασκεδάζουν πέραν του δέοντος. Μια ωραία βραδιά, με δύο πολλά υποσχόμενα groups, που κέρδισαν τις εντυπώσεις.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured