Σάββατο βράδυ σε μία κατάμεστη Ιερό Οδό. Το πάρκινγκ ανύπαρκτο, οι ουρές έξω από τα νυχτερινά μαγαζιά και τα clubs ατελείωτες. Στο Vox συγκεκριμένα γίνεται το αδιαχώρητο. Καλά μου είχαν πει ότι κάθε βράδυ δεν πέφτει ούτε καρφίτσα. Και είναι κάπως λογικό, αν το σκεφτεί κανείς. Ένα από τα μεγαλύτερα pop ονόματα της χώρας μας, αν όχι το μεγαλύτερο, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, συναντάει μία από τις καλύτερες ερμηνεύτριες που είχαμε ποτέ - τόσο από άποψη φωνής, όσο και από άποψη ρεπερτορίου - τη Γλυκερία. Είναι επίσης και το μαγαζί, αλλά και το στήσιμο της παράστασης. Το Vox είναι από τα καλύτερα στο είδος του, προσφέροντας στον θεατή τη δυνατότητα να δει τη σκηνή πεντακάθαρα χάρη στα υπερυψωμένα τμήματα του χώρου. Τα δε πλούσια, με έναν κατά τα άλλα λιτό τρόπο, σκηνικά της παράστασης καταφέρνουν με τη βοήθεια ενός προτζέκτορα να φαντάζουν σαν θεατρικά. Μικρό tip: Αν έχετε κλείσει τραπέζι, όσο νωρίτερα πάτε, τόσο καλύτερο τραπέζι θα σας δώσουν.

Το πρόγραμμα ανοίγουν οι Ελισάβετ Σπανού και Μάρλεν Αγγελίδου, ερμηνεύοντας hits των Sunrise Avenue, Nickelback, Nelly Furtado αλλά και του ίδιου του Μιχάλη Xατζηγιάννη, ο οποίος εμφανίζεται λίγο αργότερα στη σκηνή, πιασμένος χέρι - χέρι με τη Γλυκερία. Κάπως έτσι ξεκινάει μια σειρά από ντουέτα, με τη Γλυκερία να τραγουδάει τραγούδια του Χατζηγιάννη και αυτός δικά της. Και είναι γεγονός πως, αν και με την πρώτη λέξη που βγαίνει από το στόμα της Γλυκεριας ο όγκος της φωνής της έρχεται να γεμίσει όλοκληρο το Vox, το μεγάλο χειροκρότημα ακούγεται στο πρώτο τραγούδι που ακούγεται δια στόματος Μιχάλη Χατζηγιάννη - κάποιοι από το κοινό μάλιστα σηκώνονται όρθιοι. Το πρώτο μέρος του προγράμματος τελειώνει με το “Τσιγάρο Αναμμένο” του Νίκου Ζιώγαλα και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να αποχωρεί δίνοντας στη Γλυκερία ένα φιλί στο μάγουλο.

Με κύριο κορμό του solo προγραμματός της πολλά τραγούδια από την τελευταία της δισκογραφική δουλειά, H Bροχή Των Αστεριών, καθώς και από την Άνοιξη, η Γλυκερία καταφέρνει να σφραγίσει πολύ απλά αυτό που συνειδητοποιεί κανείς ήδη από το άκουσμα του πρώτου τραγουδιού - ότι δηλαδή καταφέρνει να παραμένει μία από τις μεγαλύτερες ελληνίδες τραγουδίστριες, διατηρώντας την ποιότητα της φωνής της αλλά και τη δύναμη στην ερμηνεία της αναλείωτες (”O,τι Αγαπώ Είναι Δικό Σου”, “Kρυφτό”). Η σκυτάλη δίνεται στη συνέχεια στον Χατζηγιάννη, ο οποίος εκτινάζει το κέφι του κοινού χάρη στα pop -«τραγούδια του ΟΤΕ»- σουξεδάκια του “Όλα Ή Tίποτα”, “Δεν Είμαι Εδώ” και “Πιο Πολύ Απ’ Όσο Φαντάζεσαι”. Ο χαμός που γίνεται δε όταν φτάνει η ώρα για το “Xέρια Ψηλά” - ένα τραγούδι που την περασμένη χρονιά δεν υπήρξε, πιστεύω, άνθρωπος ο οποίος να μην έπιασε τον εαυτό του να το σιγοτραγουδάει έστω και μία φορά - αλλά και για την παλαιότερη επιτυχία “Xωρίς Αναπνοή”, είναι απερίγραπτος. Με αποτέλεσμα οι φωνές του κόσμου που τραγουδούσε μαζί του να ακούγονται περισσότερο από τον ίδιο τον Χατζηγιάννη.

Το κλίμα έχει ήδη ζεσταθεί αρκετά και έτσι υποδεχόμαστε για άλλη μια φορά τη Γλυκερία για το δεύτερο μέρος της εμφάνισής της, όπου μας τραγούδησε παλιά και πολύ καλά λαϊκά τραγούδια, τέτοια που λείπουνε σήμερα από το ελληνικό τραγούδι. Μας τα είπε όμως μισά, ενδίδοντας και αυτή στην ενοχλητική ποτ-πουρί φιλοσοφία την οποία κατάφεραν τελικά να επιβάλλουν τα σκυλάδικα στη λαϊκή νυχτερινή διασκέδαση. Το κοινό πάντως διασκεδάζει χορεύοντας ανάμεσα από τα τραπέζια, η πίστα καλύπτεται από λουλούδια, κι εγώ προσπαθώ να κάνω πιο θετικές σκέψεις, αναλογιζόμενη πως το γεγονός ότι το ρεπερτόριο αυτό συνεχίζει να κάνει τόσον κόσμο να περνάει καλά δεν μπορεί παρά να είναι ενθαρρυντικό. Στη συνέχεια ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ξαναβγήκε και μας ξανατραγούδησε πολλά από τα τραγούδια του πρώτου μέρους, αλλά μόνο με τη συνοδεία της κιθάρας του. Μέρος του προγράμματος το οποίο πρέπει να παραδεχτώ πως δεν με ενθουσίασε, γιατί βρήκα κουραστικό το να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά τραγούδια που ήδη είχαμε ακούσει και χορτάσει. Όποιες όμως κι αν είναι οι προτιμήσεις σας στον χώρο της διασκέδασης, ένα είναι το σίγουρο. Η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο αυτού του ανθρώπου είναι, για τα δεδομένα της μικρής Ελλάδας μας, κάτι το πρωτοφανές...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured