Πέρυσι τα Χριστούγεννα, μόλις είχε κυκλοφορήσει ο καινούριος δίσκος των Earthbound ‘’Brotherhood of the Dog’’. Φέτος πάλι στο ίδιο μέρος, την ίδια εποχή και με την ίδια σχεδόν παρέα, ήταν αναμενόμενα μια συναυλία απολογισμού, με τις γνωστές απορίες, όπως τι καινούριο μας έφερε η χρόνια που πέρασε και όλα τα σχετικά. Οι Earthbound, λοιπόν, είναι μια από τις ελάχιστες μπάντες για τις οποίες έχω βαρεθεί να γράφω καλά λόγια. Μετά από τόσες συναυλίες τους, τις οποίες έχω παρακολουθήσει, διαπιστώνω δυο πράγματα: ότι με την πάροδο του χρόνου γίνονται όλο και καλύτεροι, και ότι κάθε φορά επιφυλάσσουν καινούριες συγκινήσεις ακόμα και στους πιο φανατικούς τους.



Πιο soulful και πιο ηλεκτρισμένοι ξεκίνησαν με το ‘’Ιn The Midnight Hour’’ του Wilson Pickett, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και τους Ducky Boys (που ήταν συμπαθητικοί στο ωμό garazosurfάδικο ιδίωμα τους, αν και θέλουν αρκετή δουλειά ακόμα). Θα παραλείψω τα γνωστά και μη εξαιρετέα ‘’hit’’ και θα αναφερθώ στα σημεία που αποτέλεσαν ιδιαίτερες εκπλήξεις, όπως η διασκευή του ‘’Μaggot Brain’’ των Funkadelic και η χορευτικά επαναστατική δίνη του ‘’Κnow Your rights’’ των Clash -ενώ προσωπική αδυναμία αποτελεί η εμπνευσμένη διασκευή στο ‘’Ιt’s all over now’’, του Bobby Womack, την οποία ελπίζω κάποια στιγμή να κυκλοφορήσουν και σε cd!



Μια από τις συναισθηματικές, με διαφορά στιγμές, ήταν η εμφάνιση του Βαγγέλη από τους Σάμαν, που κακοποίησε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος τη φυσαρμόνικα του. Mας έκανε να ανατριχιάσουμε με τον αέρα του παλιού, και την εκτίμηση που φάνηκε να του έχει ο Αlex Κ και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Ξεχώρισε ο τρομπετίστας που έδωσε τουλάχιστον τα ρέστα του και ένα ιδιότυπο show μαζί με τον πιο συγκρατημένο Λούη, σε ρόλο blues brothers! Ακολούθησε το ‘’Μother Earth’’, ενώ το μόνο παράπονο που θα μπορούσε να έχει κανείς, είναι... μα που πήγαν οι Last Drive και το ‘’Τhe Devil May Care”?

Στο τέλος, οι Earthbound με μέλη από τους Ducky Boys τζάμαραν όλοι μαζί, σε ασυνήθιστα δυνατές εντάσεις και το κοινό να αναρωτιέται πως χώρεσαν έντεκα (!) άτομα στην σκηνή του An. Για το κλείσιμο θα επαναληφθώ για ακόμα μια φορά, όσοι δεν έχετε βρεθεί ακόμα σε συναυλία των Εarthbound, να σπεύσετε...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured