Εδώ και καιρό είχα ''μαρκάρει'' στην μνήμη μου το προχθεσινό live στο Gagarin 205 των Earthbound τόσο γιατί ήθελα να τους δω από κοντά έπειτα από πολύ καιρό, όσο και να ακούσω την νέα τους δισκογραφική δουλειά πάνω στην σκηνή αφού το τελευταίο τους cd ''brotherhood of the dog'' μου άρεσε πολύ η αισθητική και η εκτέλεση των τραγουδιών τους(νέων και διασκευασμένων).

Στην δισκοκριτική που είχα κάνει όταν πρωτοκυκλοφόρησε το άλμπουμ, είχα καταθέσει την άποψη ότι αυτή την στιγμή αποτελούν το καλύτερο αγγλόφωνο συγκρότημα που διαθέτει η ελληνική μουσική σκηνή -ίσως μαζί με τους Raining Pleasure- κάτι το οποίο δεν αναίρεσα με αφορμή την προχθεσινοβραδυνή τους εμφάνιση.

Ο Alex K και η εφταμελής μπάντα ανέβηκαν στη σκηνή στις 11 το βράδυ ακριβώς και δεν κατέβηκαν παρά έπειτα από 2 ώρες γεμάτες μουσική. Είχε αρκετό κόσμο και η μεγάλη του πλειοψηφία αποτελούν το κοινό των Earthbound, ο οποίοι επέλεξαν όπως ήταν φυσικό πρώτα στην παρουσίαση των νέων τους κομματιών αλλά έπαιξαν και γνωστές διασκευές.

Σε πλήρη ανάπτυξη, η μπάντα επιβεβαίωσε το μουσικό στίγμα που την χαρακτηρίζει, με τα πνευστά και τα κρουστά να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των μουσικών τους συνθέσεων.

Desert Rock εμπνεύσεις πνιγμένες στην μεξικάνικη τεκίλα, θυμίσαν έντονα την μουσική ερημική ατμόσφαιρα των Calexico αλλά και των μουσικών προγόνων τους, των θρυλικών Shadows, μας έφεραν το καλοκαίρι πιο κοντά και χειροκροτήθηκαν για το πάθος και την ερμηνεία τους. Η μελωδική φωνή της Τζένης των Expert Medicine ήταν κάτι σαν guest star και έδωσε μια μπλούζ χροιά σε δυο κομμάτια τους. Τραγούδησαν και αρκετές διασκευές - άλλωστε αποτελεί αγαπημένη τους συνήθεια να ερμηνεύουν με δικό τους στυλ παλιά κομμάτια, από Βοb Dylan μέχρι disco ("Rivers of Babylon")!

Μοναδική ίσως παράκρουση η ατυχής επιλογή του οπτικού υλικού που "έντυσε" τα τραγούδια, μια και οι εικόνες που συνόδευαν τον ήχο περισσότερο ταίριαζε μάλλον σε συναυλία των Kraftwerk παρά σε μουσικές των Earthbound.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured