View More

Μωρά στη Φωτιά

Κείμενο: Παντελής Παντελίδης

Αυτή η συναυλία ήταν μια συγκέντρωση φίλων. Μια ευκαιρία να τα πούμε με φίλους που υπήρχαν πάνω και κάτω απο την σκηνή. Μια ευκαιρία να δούμε μετα απο τόσο καιρό αν και πόσο έχει αλλάξει ο καθένας μας. Και η αλήθεια είναι ότι όλοι είχαμε αλλάξει, αλλά κανείς για κανέναν δεν μπορούσε να πει αν πήγε ένα βήμα μπροστά ή πίσω.

Για τους φίλους πάνω στην σκηνή υπήρχαν αλλαγές. Είχαν ένα session μπασίστα (και αυτό ελευθέρωσε τον τραγουδιστή Στέλιο Σαλβαδόρ) αλλά επίσης έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας. Επίσης οι ηλεκτρονικοί ήχοι που έβγαιναν απο τα keyboards έδειχναν ένα γκρουπ που ακούει τις νέες τάσεις της μουσικής και παίρνει ό,τι πιο δημιουργικό απο αυτές, αφομοιώνοντάς τις όμως σε ένα 80's ηχητικό περιβάλλον. Έπαιξαν με πάθος πολλά αγαπημένα κομμάτια και απο τους δύο δίσκους και πραγματικά ευχαριστήθηκαν την αγάπη του κόσμου μιάς και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Σαλβαδώρ μοιράστηκε την ερμηνεία του με άτομα απο το κοινό.

Για τους φίλους κάτω απο την σκηνή ήταν ένα πανηγύρι. Κανείς δεν μπορούσε να αμφιβάλλει ότι ήταν μια σπάνια χαρά για όλους μας να βλέπουμε ένα γκρουπ που μεγαλώσαμε και εκφραστήκαμε μέσα απο την τέχνη του. To stage diving ήταν πυκνό όπως και ο χόρος!

Μια συναυλία όμως, απο τα Μώρα Στην Φωτιά δεν είναι μόνο pogo & stage diving. Είναι μια γιορτή που μπαίνεις, για να γιορτάσεις τις χαρές σου και να υμνήσεις τις πληγές σου. Και όταν βλέπω τον αγαπημένο μου τραγουδιστή να μην έχει τις εκφραστικές δυνατότητες που ήξερα, αλλά να βασίζεται σε μια memorabilia για να στηριχτεί τότε πραγματικά στεναχωριέμαι. Σίγουρα ακόμα ψάχνουν τον τρόπο εκφρασής τους (ηχητικά/στιχουργικά), αλλά θα ήθελα να υπήρχε και τώρα μια δημιουργική πρόταση για το κοινό τους και όχι απλά να προσφέρουν μουσικο bagkround για αναμνήσεις...

1991

Ανάμεσα σε Δυτική κι Ανατολική Ακτή, gangsta ρίμες, jazz samples και crossovers στο rock κοινό, ο Δημήτρης Λιλής επιλέγει τους 5 δίσκους που σημάδεψαν λίγο περισσότερο μια από τις εμβληματικότερες χρονιές της χρυσής εποχής του αμερικανικού rap.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Τάνια Σκραπαλιώρη ξαναθυμήθηκε τι πάει να πει συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου, που για μια βραδιά

Η Ελένη Τζαννάτου βρέθηκε στη δεύτερη μέρα του εγχώριου φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ που σήμανε την

Λέγονται Smile, αποτελούνται από τον Thom Yorke, τον Jonny Greenwood και τον Tom Skinner (Sons of

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, συνεχίζει τον αγώνα της σωτηρίας, με μουσικές προτάσεις από τις υπόλοιπες 12 χώρες του φετινού Euro.

H Τάνια Σκραπαλιώρη ξαναθυμήθηκε τι πάει να πει συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου, που για μια βραδιά γέμισε με τους ήχους του καλοκαιριού που τόσο μας έλειψε.

Ο Δημήτρης Λιλής ξετυλίγει το κουβάρι του dad rock, της μουσικής που άκουγαν οι πατεράδες μας και επηρέασε τη μουσική που παίζουμε σήμερα στα παιδιά μας: αυτών που μας μεγάλωσαν με το “Why Can’t We Be Friends” και αυτών που θα μεγαλώσουν τους επόμενους με το “Sabotage”.

HOT STORIES

Λίγο πριν τον δεύτερο δίσκο της, η μουσικός μίλησε και φωτογραφήθηκε για το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου.

Ο νέος δίσκος του μουσικού με τη Δεσποινίς Τρίχρωμη στα φωνητικά έρχεται την επόμενη εβδομάδα από την Inner Ear.

Η μπάντα του Dave Grohl μεταμορφώνεται για να κυκλοφορήσει ένα disco άλμπουμ για τη Record Store Day.

Top