View More

ΜΙΚΡΟ

Κείμενο: Βασίλης Κυριακόπουλος

Το δροσερό, καλοκαιρινό Club22 ανέλαβε τη φιλοξενία των Μικρο, διαμορφώνοντας το χώρο του, για να υποδεχτεί το οπτικοακουστικό θέαμά τους και αποδείχτηκε πραγματικά πολύ καλή επιλογή.

Η βραδιά άνοιξε στις 12:30, ξεκινώντας έναν καταιγισμό από electro tunes που δεν άργησαν να μεταδώσουν τον παλμό τους σε όλο το χώρο, ενώ λίγα λεπτά μετά η Ρία κάνει την εμφάνιση της. Το set χαρακτηρίστηκε από αναδρομές και στα δύο album τους με “λάθος κωδικό”, “τέλος του κόσμου”, “άσπρη σοκολάτα”, “νετρίνο” να κυριαρχούν. Αναλαμβάνοντας τα vocals ο Νίκος Μπιτζένης, σε μια ηλεκτρική λεωφόρο πλημμυρισμένη από τα χρώματα του vocoder, ανεβάζει την ένταση κατακόρυφα και κάπου εκεί, ανάμεσα στο “καλύτερο σου λάθος” και τη faithless-ίζουσα εκτέλεση του “περιστρεφόμενα κεφάλια” είναι πλέον όλοι στον αέρα. Η μουσική των Μικρο έχει αρχίσει να διευρύνει πολύ τα όρια της και αυτό είναι κάτι άκρος θετικό. Big-Beat και Techno επιρροές, κάνουν πλέον πολύ έντονα αισθητή την παρουσία τους, φροντίζοντας όμως να τηρούνται οι αναλογίες σε ένα pure electro dance άκουσμα. Όπως συνηθίζουν στις περισσότερες εμφανίσεις τους, τη βραδιά πλαισίωσε, οπτικό υλικό τόσο από video clip, όσο και από visual δημιουργίες, εντείνοντας την dance αισθητική.

Μοναδικό ίσως παράπονο, η πολύ μικρή διάρκεια του live – μονάχα μια ώρα, το οποίο όμως συνεχίστηκε από dj set στους ίδιους εξαντλητικούς ρυθμούς. Το υλικό τους, προσφέρει τη δυνατότητα για επιπλέον χρόνο αρκεί να συμπεριλαμβανόντουσαν και πιο ambient κομμάτια τα οποία αν και περιλαμβάνονται στο δυναμικό τους σπάνια παρουσιάζουν ζωντανά, ίσως ακριβώς λόγο της up-tempo γραμμής που ακολουθούν στις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Η όλη εμφάνιση του group επί σκηνής από μόνη της, χάρη στο έντονο χιούμορ και τη διακριτική διάθεση αυτοσαρκασμού που διαθέτουν, σκορπώντας χαμόγελα είναι αρκετή για να φτιάξει τη διάθεση. Η uplifting μουσική τους αναλαμβάνει τα υπόλοιπα...

1991

Ανάμεσα σε Δυτική κι Ανατολική Ακτή, gangsta ρίμες, jazz samples και crossovers στο rock κοινό, ο Δημήτρης Λιλής επιλέγει τους 5 δίσκους που σημάδεψαν λίγο περισσότερο μια από τις εμβληματικότερες χρονιές της χρυσής εποχής του αμερικανικού rap.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Τάνια Σκραπαλιώρη ξαναθυμήθηκε τι πάει να πει συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου, που για μια βραδιά

Η Ελένη Τζαννάτου βρέθηκε στη δεύτερη μέρα του εγχώριου φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ που σήμανε την

Λέγονται Smile, αποτελούνται από τον Thom Yorke, τον Jonny Greenwood και τον Tom Skinner (Sons of

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, συνεχίζει τον αγώνα της σωτηρίας, με μουσικές προτάσεις από τις υπόλοιπες 12 χώρες του φετινού Euro.

H Τάνια Σκραπαλιώρη ξαναθυμήθηκε τι πάει να πει συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου, που για μια βραδιά γέμισε με τους ήχους του καλοκαιριού που τόσο μας έλειψε.

Ο Δημήτρης Λιλής ξετυλίγει το κουβάρι του dad rock, της μουσικής που άκουγαν οι πατεράδες μας και επηρέασε τη μουσική που παίζουμε σήμερα στα παιδιά μας: αυτών που μας μεγάλωσαν με το “Why Can’t We Be Friends” και αυτών που θα μεγαλώσουν τους επόμενους με το “Sabotage”.

HOT STORIES

Λίγο πριν τον δεύτερο δίσκο της, η μουσικός μίλησε και φωτογραφήθηκε για το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου.

Ο νέος δίσκος του μουσικού με τη Δεσποινίς Τρίχρωμη στα φωνητικά έρχεται την επόμενη εβδομάδα από την Inner Ear.

Η μπάντα του Dave Grohl μεταμορφώνεται για να κυκλοφορήσει ένα disco άλμπουμ για τη Record Store Day.

Top