Μουσική: ηλεκτρονική, ρυθμός: χορευτικός, φώτα που αγκαλιάζουν το χώρο, που τον γεμίζουν με σχήματα και χρώματα. Πιο απλά, ο Κωνσταντίνος Βήτα στο «Ρόδον». Αφορμή της συναυλίας του Σαββάτου στάθηκε η επικείμενη κυκλοφορία του νέου του cd. Σκοπός της: Να μας ταξιδέψει στον χρόνο, στον τόπο, στα συναισθήματα.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα-όπως ήταν αναμενόμενο-επικεντρώθηκε στο παρόν, στην παρουσίαση δηλαδή της νέας του δουλειάς μα συνάμα έκανε και κάποιες στάσεις τόσο στο απώτερο όσο και στο εγγύτερο παρελθόν. Το set list ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό, πολύ δεμένο, μία επιλογή τραγουδιών που η σειρά τους ανέδυε δυνατή ενότητα.

Η ατμόσφαιρα της συναυλίας υπήρξε ιδιαίτερη. Δύο διάφανοι κύβοι γεμισμένοι με μπαλόνια, αιωρούμενοι στη σκηνή σε έκαναν να ζηλεύεις την ελαφρότητα, την κενότητα, τη νίκη επί της βαρύτητας. Ο ήχος ακροβατούσε οριακά άλλες στιγμές ανεβάζοντας τη διάθεση και άλλες πάλι σε συνδυασμό με το στίχο βυθίζοντας το μυαλό σε σκέψεις, σε συναισθήματα που ίσως ήθελε, που ίσως έπρεπε να αποφύγει. Κι ήταν και κάτι άλλες στιγμές που καθώς ο Κωνσταντίνος Βήτα μιλούσε με λόγια τόσο αληθινά και τρυφερά για τον ουρανό, τα αστέρια και μελαγχολικά αποχαιρετούσε την αγάπη, ο φωτισμός κατά τρόπο μαγευτικό δημιουργούσε την αίσθηση ότι γύρω σου, πάνω σου πέφτει βροχή, βροχή από αστέρια.

Η μιάμιση ώρα που συνολικά-συμπεριλαμβανομένου και του encore-διήρκεσε η συναυλία πέρασε πολύ γρήγορα και ίσως ήταν πολύ λίγη για το κοινό που δεν ήθελε να επιστρέψει τόσο γρήγορα από το ταξίδι. Στάθηκε όμως, αρκετή για να διαπιστώσει κανείς πως ο Κωνσταντίνος Βήτα είναι ο σημαντικότερος ίσως εκπρόσωπος της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής.

Παράλληλα, το βράδυ του Σαββάτου στο «Ρόδον» η ηλεκτρονική μουσική διέψευσε κάποιες επιφυλάξεις και απέδειξε ότι είναι ικανή όχι μόνο να δημιουργεί χορευτική διάθεση αλλά και να διεγείρει πιο σκοτεινά συναισθήματα. Γιατί καμία φορά όσο λιγότερα λέγονται τόσα μεγαλύτερα είναι τα περιθώρια, τόσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος που αφήνεται στο νου για προσωπικές σκέψεις, αναζητήσεις, προβληματισμούς…

Όσο για τη νέα δουλειά του Κωνσταντίνου Βήτα κρίνοντας από τα δείγματα που παρουσιάστηκαν, αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να στείλω ένα «κόκκινο φιλί»-την πιο τρυφερή στιγμή της συναυλίας-στις ακούσιες απουσίες της βραδιάς…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured