Αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα, να πούμε ότι προέρχονται από μέλη συγκροτημάτων, όπως οι Kyuss, Supafuzz, Disengage και Afghan Whigs. Heavy blues που σε βαράει κατευθείαν στο στομάχι. Ο πρώτος τους δίσκος, με τον τίτλο “Only a Suggestion”, κάθε άλλο παρά απαρατήρητος πέρασε. Με νέο δίσκο και τεράστια όρεξη για να τα σπάσουν όλα στο ΑΝ, ειδικά τώρα που αξιώθηκε και έφτιαξε (με την Ελένη Δήμου - είδατε που τρωγόσασταν;) τον ήχο του, μιλάνε στον διευθυντή Σύνταξης τούτου του site, ο οποίος αποκαλύπτει παράλληλα τις αδυναμίες του (εμ, πως αλλιώς θα σας κέντριζα το ενδιαφέρον;). Το μικρόφωνο στον David Angstrom (κιθάρα).Δύο χρόνια πίσω ο κόσμος ήταν κάπως δικαιολογημένο να πιστεύει ότι πρόκειται για project ενός άλμπουμ, παρά για αληθινή μπάντα. Τώρα επιστρέφετε με νέο άλμπουμ και νέα ευρωπαϊκή περιοδεία. Τί κάνατε τα τελευταία δύο χρόνια;
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που βιώνεις στους Hermano είναι ότι όλο αυτό είναι πολύ φυσικό για μας. Είμαστε φίλοι από το σχολείο. Ο John κι εγώ γνωριζόμαστε χρόνια τώρα, με το Dandy επίσης κάποια άλλα. Ξαφνικά όλο αυτό κατέληξε να γίνει μια μεγάλη rock μπάντα πριν έξι χρόνια. Ήταν έκπληξη για μας, αν και θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στο Dandy για το "όραμά" του. Ήξερε ότι η χημεία μας θα ήταν είτε μαγική, είτε καταστροφική. Από την πρώτη ηχογράφηση σε κάποιο υπόγειο στο Cincinnati (Ohio) ξέραμε ότι αγνό rock.

Πως προέκυψε όμως αυτή η μουσική ένωση;
Βασικά συζητούσαμε για το πρώτο μας επίσημο meeting τόσα πολλά χρόνια, που τελικά τσακώσαμε μερικούς ενισχυτές, φτιάξαμε κάποια τραγούδια, χαμογελάσαμε, κατεβάσαμε μερικές μπύρες και κάναμε ένα γαμάτο χιονοπόλεμο. Τον John τον διαλύσαμε - δεν έχει και πολύ χιόνι στην έρημο - άρα είχαμε το πλεονέκτημα! Κάθε ένας, πάντως, που αποτέλεσε μέλος αυτής της μπάντας είναι φίλος, και μάλλον είμαστε ευλογημένοι που περιστοιχιζόμαστε από τόσο καταπληκτικά ταλέντα!

Ως τυπικός και σπαστικός δημοσιογράφος θα επιμείνω σε κάτι που προφανώς δεν ενδιαφέρει κανένα! Λοιπόν (με άγριο ύφος) θα μου πείτε τί κάνετε όταν δεν ασχολείστε μ' αυτή τη μπάντα; (δικαιούμαι κι εγώ να κάνω μια φορά την πιο ηλίθια ερώτηση του κόσμου!)
Xεχε... Η περιοδεία του "Only A Suggestion" μας απέδειξε πόσο σημαντικοί είχαν γίνει για μας οι Hermano σε προσωπικό επίπεδο. Όταν είμαστε σπίτι απολαμβάνουμε τη ζωή με τις οικογένειές μας. Δίνουμε ...πρωινές συναυλίες και υποστήριξη για τις γυναίκες και τα παιδιά μας. Αυτά είναι η πιο σημαντική πλευρά της ζωής.

Ωραία. Και γαμώ τις τυπικές συζητήσεις. Ποιο ήταν το κίνητρο και η έμπνευση πίσω από τα νέα σας κομμάτια; Υπήρχε καμία διαφορά στη βάση τους ή στην τελική τους μορφή; (να πω ότι δεν έχω ακούσει τίποτα από τη νέα τους δουλειά;)
H δημιουργία του "Dare I Say" άρχισε με τον ίδιο σχεδόν τρόπο σε σχέση με τον πρώτο δίσκο. Στέλναμε cds με ιδέες για riffs από internet ώσπου επιλέξαμε 15 από αυτά. Ο John ξόδεψε μερικές εβδομάδες γράφοντας στίχους και μελωδίες και έτσι όλα πήραν την οριστική τους μορφή. Η μουσική έμπνευση ήρθε από τη ζωή. Αυτή είναι η ομορφιά της δημιουργίας Τέχνης για την Τέχνη. Ο Dandy έγραψε κάποιο παράξενο υλικό και νομίζω ότι φαίνεται στο "Murder One"... Κάθε ένας στη μπάντα έχει μεγαλώσει... Είμαστε πολύ περήφανοι για το δίσκο και χαρούμενοι που θα παίξουμε ζωντανά τα κομμάτια;

Για πες μου για την προσωπική σου συλλογή! Ακούς και πράγματα που κάποιοι δεν θα περίμεναν να ακούν οι Hermano;
Λατρεύω τη μουσική! Αποτελεί μεγάλο μέρος της ζωής μου. Τα blues και το, βασισμένο στα blues, rock, αποτελούσε σοβαρό πάθος για χρόνια, αλλα ακούω και Alison Krauss, Pink, Elvis Costello, OutKast, Clutch, Queens, Morrissey, Peaches, The Police, Fuel, Squeeze, The Sounds, Stevie Wonder, Jeff Buckley, Motley Crue, Foo Fighters, Masters, Sabbath, Gwen Stefani, The Cure, Duran Duran, Freak Nasty, Killers, Jet, Pixies, Chum, Henry Rollins, Missy Elliot, Soundgarden, Betty Blowtorch, The Donnas, old Metallica, Maroon 5, Minutemen, Minor Threat, The Kentucky Headhunters, Depeche Mode... ok, ok, μπορώ να συνεχίσω για χρόνια. Ένα καλό κομμάτι είναι καλό κομμάτι..

Μάλιστα. Πως νιώθεις που συχνά ο κόσμος σας αναφέρει ως τη νέα μπάντα του John Garcia;

Ποιανού John;

Χα! Είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Ένας από τους καλύτερους φίλους του Dandy. Είναι τιμή για μας να είμαστε μέρος των Hermano. Όλοι μας φέρνουμε το δικό μας, μοναδικό στοιχείο στους Hermano. O John ήταν σε μία από τις αγαπημένες μου μπάντες όλων των εποχών. Είναι μία από τις πιο δυνατές φωνές στο rock. Ο Dandy είναι επίσης ...τέρας. Είναι ένας απίστευτα ταλαντούχος. Μας βοηθάει να κρατηθούμε προσγειωμένοι. Ο Chris δε είναι ένας φανταστικός άνθρωπος, τον αγαπάμε. Ξέρεις, σεβόμαστε το παρελθόν του καθενός, αλλά και τα τρέχοντα project του καθενός.

Ok... Τι σας άφησε η τελευταία ευρωπαϊκή περιοδεία;
Ήταν τιμή μας (σσ. βρε μ' αυτές τις τιμές) να πάμε παντού, να πιούμε μια μπύρα και να ρίξουμε μερικά riffs (σσ. η χαρά του διοργανωτή). Μας αγγίζει οποιοσδήποτε μας επιτρέπει να έρθουμε σε μια χώρα και να δώσουμε μια αρκετή δόση από rock. Γνωρίσαμε μερικά φανταστικά άτομα κατά τη διάρκεια των περιοδειών. Λατρεύουμε να βρισκόμαστε μετά τα shows και ...χμμμ, αρκετά είπα!

Δεν θέλω να ξέρω David, φαντάσου ότι ζηλεύω μόνο το ότι έχεις το χρόνο να κάνεις σεξ (σσ. εδώ, λυπηθείτε με για τα καλά!!). Είπαμε, είναι μια τυπική κουβέντα, γι' αυτό θα σου τη σπάσω λίγο και θα σε ρωτήσω για τη μουσική βιομηχανία. Ποια είναι η γνώμη σου με τις δικές σου εμπειρίες;
Μουσική βιομηχανία... Τί μου λες τώρα... Να σου πω κάτι; Αυτές οι δύο λέξεις δεν πάνε μαζί. Είναι κάτι σαν το λάδι και το νερό. Πάντως υπάρχει μια φόρμουλα στο επίπεδο του major label. Το underground συνεχίζει να λειτουργεί με μία Do-It-Yourself άποψη. Πολλά καλά και πολλά κακά συμβαίνουν σε κάθε μπάντα. Είναι δύσκολο να κρατάς τη φλόγα αναμένη και να είσαι αληθινός στη μουσική τους. Είμαστε πάντως περήφανοι που ανήκουμε στην underground rock σκηνή. Είναι ζωντανή και είμαστε έτοιμοι να το αποδείξουμε σε όλη την Ευρώπη αυτούς τους μήνες.

Ετσι... Για πες μου για τους Spoiler, τη μπάντα που ανοίγει ξανά τις συναυλίες σας...
Toυς γνωρίσαμε στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της tour του 2002. Κατά τη διάρκεια του set τους, τους φέραμε σφηνάκια από Jager. Το ήπιαν και είμαστε φίλοι από τότε. Έχουν ένα νέο line-up - πολύ καλό υλικό, καταπληκτικοί τύποι, great rock!

Τι να περιμένουμε λοιπόν από το live στην Ελλάδα
(χωρίς μετάφραση) "A full-on, fist-in-our face, straight-ahead rock show!"

Είμαστε ευτυχισμένοι (σσ. κι ευλογημένοι!) που η πανέμορφη χώρα σας επιτρέπει σε μας τους παλιομπάκουρους να παίξουμε ένα show. Σχεδιάζουμε να σας πούμε ένα ευχαριστώ πολύ πολύ δυνατά! That's the Hermano way! Real...Rock!

Θα τα πούμε λοιπόν στο show!
ΟK, φιλιά!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured